12 nachtjes slapen en de voorbereiding start

12 nachtjes slapen en de voorbereiding start

Op social media (en op het gastenboek) klinkt de roep om versterkingen steeds harder. Supporters worden ongeduldig en willen weten met wie ze gaan opboksen tegen ploegen als Roda JC, Sparta, NEC, Twente, Cambuur en de Go Ahead Eagles. Met al deze ploegen is de Jupiler League overigens een uiterst aantrekkelijke competitie het aankomende seizoen.

Voorlopig blijft het vanuit het Jan Louwers Stadion stil. Supporters willen nieuws horen, maar de club laat logischerwijs geen namen van eventuele versterkingen vallen tot het daadwerkelijk rond is. De komende dagen verwachten wij echter nieuws op dat gebied.

‘Goed werk heeft tijd nodig’ is een bekend spreekwoord. En goed nieuws kunnen we als supporters allemaal gebruiken. Na twee mindere seizoenen moet de club komend seizoen weer meedoen om playoff voetbal. Op de forumavond spreekt men altijd uit vol ambitie te zitten. Daardoor is een derde seizoen zonder play-offs geen optie.

Toch moet iedereen beseffen dat het vaak ook met het financiële plaatje te maken heeft. Spelers op een ietwat later moment vastleggen scheelt vaak salaris en soms doen zich dan ook juist nog de laatste buitenkansjes voor (denk terug aan een Sleegers). Met welke groep FC Eindhoven de voorbereiding op 7 Juli start zien we over 12 dagen.

Wat weten we wel? Deze 17 spelers starten op 7 juli sowieso al aan de voorbereiding.

Swinkels, Smit, Loof, Klooster, Faber, Janssen, Matthys, Achenteh, vd Boomen, Carlone, Vermeulen.

Sep Drabbels, Max Leijdelmeijer en Gerben Sozeyedio sluiten ook aan. Deze drie spelers, geboren in 1999, speelden afgelopen seizoen in de onder 19 en krijgen de mogelijkheid om zich te bewijzen bij het elftal van David Nascimento.

De Onder-19 spelers Kaj de Rooij, Niels Raaijmakers en Jay Idzes (allen uit 2000) sluiten bij de start van de voorbereiding aan bij het eerste elftal om mee te trainen.

Geef een reactie

1 Reactie(s)

  1. Avatar
    juni 25, 2018

    Hoop dat er een goede timmerman bij zit