Gastenboek Eindhoven 1909

Welkom op het gastenboek van Eindhoven 1909. Het staat vrij om hier een bericht te plaatsen. Echter gelden er wel een aantal regels. Het gebruik van schuttingwoorden, scheldwoorden en vloekwoorden is verboden. Ook provocerend taalgebruik in de richting van tegenstanders, spelers, scheidsrechters, supporters of andere personen is niet toegestaan. Bij overtreding van deze regel volgt (tijdelijke) uitsluiting van het gastenboek, bij herhaalde overtreding volgt uiteindelijk permanente uitsluiting.

Geef een reactie

2.237 Reactie(s)

 1. Avatar
  oktober 03, 2017

  Een boeiende forumavond met onze technische staf en aanvoerde Branco op een rij. Onze Leeuw ontpopt zich als een natuurlijk leider met ruimte en luisterend oor naar zijn assistenten en aanvoerder. Maikel heerlijk schalks, tikkeltje clownesk. Ons Padje met zelfkennis en nog steeds dankbaar, dat hij van zijn hobby zijn beroep heeft kunnen maken. Branco rustig met een eigen mening. Maurice de knappe analyticus. Hem uitdagen als voorzet over zijn ambities: Helmond Sport? Daar is niets mis mee en dat neemt hem voor me in. En onze Leeuw zelfbewust, krachtig, weet wat hij wil en niet wil. Hij houdt wel van bananen, maar ziet zich toch niet als Ti -Ta-tovenaar om daar peren van te maken. Frappant was, dat hij onze Jellert ziet als wellicht het grootste talent, maar tactisch nog teen en tander tot ontwikkeling moet brengen. Tscheu La Ling verzet (onzichtbaar) werk op de achtergrond en volgens Wilfred is de samenwerking met hem uitstekend. De Leeuw lijkt er zin in te hebben om er wat van te maken in samenwerking met, want passie is een belangrijke voorwaarde, het naar je zin hebben. Leven vanuit dag tot dag en daarbij werken aan het proces. Mijn intuïtie zegt me, dat we een uitstekende trainer hebben. Uiteraard wil dat niet zeggen, dat we het overal mee eens moeten zijn, maar de Leeuw heeft een pad voor ogen en wellicht leidt dat tot succes. Wilfred liet zich (terecht) niet verleiden tot een uitspraak over waar hij versterking nodig acht. Nog afgezien van de financiële haalbaarheid. Zo was het oog gevallen op een speler, maar die verdiende bij zijn baas en club E 5500,00. Dat is dus niet haalbaar.
  Vrijdag gaat onze Leeuw op jacht naar schapenvlees.

 2. Avatar
  september 30, 2017

  Waarom de tegenstander zoveel kansen krijgt? Het was gewoon een duel dat op en neer ging maar door de goede voetballende kwaliteiten van Jong AZ krijg je ook kansen tegen. Met Matthys en de Wilde stond het achterin gewoon goed. De Silva viel ook goed in.

  Echter maken “we” onszelf het veel te moeilijk door 200% kansen niet te benutten. En dan doel ik niet eens zozeer op het schot en de kopbal van Horsten die op de lat terecht kwamen. Dat kan gebeuren. Maar wel de kans van Kada alleen voor de keeper en dan de aanname niet onder controle krijgen. Of de vrije kopkans van Kabangu na een geweldige voorzet.

  We krijgen weinig doelpunten tegen (slechts 5 van de 20 ploegen hebben er minder tegen) maar maken ook te weinig goals. Als we efficiënter gaan worden gaan we ook meer punten pakken.

  Al met al tevreden met de drie punten!

 3. Avatar
  september 30, 2017

  We feliciteren onze Leeuwenjongens. Gezien de vele kansen over en weer blijkt het maar weer, dat de factor pech of geluk voor een belangrijk deel de uitslag bepaalt. Leerpunt voor onze jongens is waarschijnlijk, hoe komt het, dat de tegenstander zoveel kansen krijgt?
  Wat een fraaie combinatie tussen Lieder en Horsten, waarna Horsten het met links gecontroleerd afmaakt. Lieder was al afgelopen seizoen onze beste speler en belangrijk. Temeer daar spitsen het traditiegetrouw moeilijk hebben bij ons. Horsten was opbouwend weer van waarde. Alleen die fouten die krijgt Helmonster Maurice (woont onze Maurice daar?)er maar niet uit.
  We kunnen weer naar boven kijken.

 4. Avatar
  september 30, 2017

  Gelukkig weer gewonnen 🙂 In vergelijking met vorig seizoen, 1 punt meer na 7 wedstrijden, even vaak gescoord(8x) de helft minder goals tegen. (18x nu slechts 9x) Goed bezig, ondanks dat het nog niet vlekkeloos gaat. Fijn weekend allemaal en maandagavond supporters forumavond.

 5. Avatar
  september 29, 2017

  Goed juist dat FCE met de tijd meegaat en innovatief is. Past perfect bij de stad en is precies wat Michiel Pieters jaren geleden op heeft gestart.
  Vooral zo doorgaan FCE! Op den duur gaan we er de vruchten van plukken!

 6. Avatar
  september 28, 2017

  Professor Wijsman, fc Eindhoven vergelijken met PSG is appels met peren vergelijken, dus onzin, het zal me worst wezen hoe er gewonnen wordt als er maar wordt gewonnen en door wie maakt mij niets uit en dat is ook de boodschap van v. Leeuwen.
  Winnen daar gaat het om. Data zijn slechts bijzaken en onbetrouwbaar net zoals statistiek altijd te wantrouwen is, iets wat ik vroeger geleerd heb en wat nog actueel is.

 7. Avatar
  september 28, 2017

  Dan gok ik goed met mijn visie op onze Leeuw, dat hij niet van de omzettingen is. En misschien doorbreken onze Swin en enige Fries in het elftal de gedachte, dat zij niet van het scoren zijn.
  Kennelijk wil onze Leeuw zonder nummer 10 voetballen, waarmee je Lieder isoleert.
  Trots op 80 procent balbezit. (daar viel natuurlijk ook de lange zinloze rush van 40 meter onder van kilometervreter Fries, ongetwijfeld de speler met het best presterende hartminuutvolume, volgens de data)
  Schrijvertjes, wat hebben we liever net als Paris Saint Germain 37 procent balverlies met 3-0 winnen of met 3-0 verliezen met 80 procent balbezit?

 8. Avatar
  september 28, 2017

  Volgens het ED blijft van Leeuwen vasthouden aan zijn basisteam. “De nr 12 t/m 17 maakte nog onvoldoende indruk.” Ik kan dat wel begrijpen. De enige die er echt uitsprong maandag was Carlone. Gunst en vd Velden komer er zeker weer aan, maar hebben nog wel wat tijd nodig na ern lange blessuretijd. Hopelijk hebben ze het vizier op scherp morgen. 14 doelpogingen tegen den Bosch volgens van Leeuwen en 80% balbezit de tweede helft. Dan kun je toch onmogelijk beweren dat ze slecht voetballen?

 9. Avatar
  september 28, 2017

  Mooi Frank, dat meedenken. Het is voor een trainer ontzettend moeilijk om de juiste balans in het elftal te vinden. We hebben bijv. geconstateerd, dat onze middenvelders weinig scorend vermogen hebben. Met Carlone (en van Landschoot) heb je vanuit het middenveld in potentie meer scorend vermogen, maar hoe zit het dan met het verdedigende aspect? Hoe sterk is Carlone bij balverlies? Van mij mag onze Leeuw ook Tibo van de Velde opstellen ipv de tegenvallende Elton Karbangu. (of Tarik Kada) Maar als buitenstaander weet ik niet de vorm van Tibo. Ik geloof niet, dat onze Leeuw de man is van omzettingen. Bovendien is het 4-4-3 heilig verklaard. Omzettingen kunnen goed uitpakken, maar ook negatief, omdat vaste patronen worden doorbroken. Speler voor speler op dezelfde positie uiteraard niet.
  (om nog een speelse klauwenkat uit te delen naar de klauwenpoot n.a.v. zijn dominantie tegen de Bossche Bollen. Zou hij gezien hebben, dat Bayern München dominat was met 63 procent balbezit, maar met 3-0 verloor van PSG? )

 10. Avatar
  september 27, 2017

  Zo slecht was het zeer zeker niet maandag vond ik. Zeker de eerste helft niet. Met Carlone had dit FCE wat meer aanvallende inpulsen vanuit het middenveld. Hij was niet altijd gelukkig met zijn acties, maar hij was in ieder geval enorm gedreven en ook vandaag weer op de training liet hij zich gelden. Ik ben benieuwd of en wat van Leeuwen veranderd vrijdag. De Silva/Gunst back en van Landschoot een linie doorschuiven? Loof back ipv Horsten? Carlone ipv Swinnen? Voorin liep het ook nog niet geweldig. Of laat hij het gewoon staan?