Gastenboek Eindhoven 1909

Welkom op het gastenboek van Eindhoven 1909. Het staat vrij om hier een bericht te plaatsen. Echter gelden er wel een aantal regels. Het gebruik van schuttingwoorden, scheldwoorden en vloekwoorden is verboden. Ook provocerend taalgebruik in de richting van tegenstanders, spelers, scheidsrechters, supporters of andere personen is niet toegestaan. Bij overtreding van deze regel volgt (tijdelijke) uitsluiting van het gastenboek, bij herhaalde overtreding volgt uiteindelijk permanente uitsluiting.

Geef een reactie

2.354 Reactie(s)

 1. Avatar
  april 16, 2016

  NAC 27 doelpunten meer gescoord dan FC Eindhoven , dat zegt genoeg voor de PO’s.

 2. Avatar
  april 16, 2016

  Een ezel stoot zich in het algemeen niet twee keer aan dezelfde steen. Onze trainer echter wel. Een halfveld met Swinnen, Deschilder en Vanderputte is om moeilijkheden vragen en is in eerdere gelegenheden ook faliekant fout gelopen. Swinnen doet niets anders dan vrijlopen zowel aanvallend als tijdens verdedigende taken. Hij schakelt nooit iemand uit en is aanvallend van generlei waarde. Deschilder heeft al 2 seizoenen niets van zich laten zien en kan het niveau helemaal niet meer aan. Vandeputte bleek na enkele wedstrijden geen meerwaarde te zijn voor dit elftal. Het is dan ook onbegrijpelijk dat onze trainer zich aan deze mensen blijft vastklampen.
  De oplossing is Statie op de linksbackplaats, Massop een plaats opschuiven naar de linkshalfplaats. Van Imschoot of Ionescu op rechts en Rossen in het centrum. Dat is een halfveld dat zeker niet over zich een laat lopen.
  Van der Gaag zal dit zeker niet proberen, want stel dat het veel beter gaat?

 3. Avatar
  april 15, 2016

  Ik heb me kapot geërgerd vanavond; het was beschamend wat de blauwwitte-garde liet zien.
  Is dit reclame maken voor de nacompetitie!!!!

 4. Avatar
  april 13, 2016

  Het doet een mens goed om een keer een ander te mogen verrassen. Ik ben ook blij dat Fransoos het een onvergetelijke ervaring vond. Mijn dank gaat echter weer uit naar de club zelf die mijn verzoek om Fransoos in het zonnetje te zetten met enthousiasme ontving. Dat blijft het mooie van een club als FC Eindhoven waarbij de lijntjes nu eenmaal kleiner zijn en supporters daardoor nog dichter bij de club staan. Goed om te horen ook dat er weer spelers na afloop in het supportershome zijn geweest! Aanstaande vrijdag de laatste competitiewedstrijd thuis alweer die traditiegetrouw de laatste jaren een goed resultaat oplevert.

 5. Avatar
  april 13, 2016

  Goed weer eens van je te horen, Henk. Een uitstekende analyse. Wij zijn veel te afhankelijk van bevliegingen van Sprinty op de counter. Dat maakt kwetsbaar. Evenals de afhankelijkheid van de corners van Dario. Zelf noemde ik de factor geluk, wanneer je zelden de wedstrijd naar je toetrekt. Kennelijk ziet Mitch geen alternatief voor Swinnen. Kennelijk onvoldoende vertrouwen in Rossen op die plaats. Rossen heeft in ieder geval een winnaarsmentaliteit. En zou Rossen zijn handelingssnelheid kleiner zijn dan die van Swinnen, die vaak overal te laat is en zelden de versnelling heeft. En ook van Imschoot sla ik qua spelinzicht, passing en positiespel hoger aan. Van Imschoot mist wel meedogenloosheid, maar dat heeft Swinnen helemaal niet. Voor heeft de Mitch met Mitrovic een speler erbij. Hij zou ook kunnen kiezen voor de HULK op links.
  Ik geloof niet, dat de Mitch van zijn geloof valt, want hij heeft daarmee de 4e plaats bereikt. Maar tegen het fysiek sterke NAC zijn we de underdog en hoopt de Trut op geluk en opvliegingen. Een jaartje eredivisie lijkt me prachtig. De Graafschap zwijnde vorig seizoen immers ook. Ik wil het graag geloven.

 6. Avatar
  april 13, 2016

  Kan mij niet voorstellen dat van der Gaag zich laat leiden door de mening van supporters. Velen onder ons hebben hun bedenkingen bij de waarde die Swinnen binnen dit team heeft . Zijn ( opgedragen ? ) rol binnen het elftal roept vraagtekens op. Wij scoren beduidend minder dan de overige (sub) toppers en dat wreekt zich als het er echt opaak komt. Swinnen speelt als verbindingsman tussen verdediging en aanval wel erg ver naar achteren en fungeert in feite als 3e centrum- verdediger. Mede hierdoor komen onze middenvelders vrijwel nooit in de 16 omdat de ruimte tussen aanval en verdediging veel te groot is. Bovendien komen we op het middenveld lengte en duelkracht te kort. Het 4e doelpunt van Emmen was een schoolvoorbeeld van fysieke onmacht en dom verdedigen van een speler die het lijf aan lijf gevecht schuwt. Veel is dan ook te
  danken aan onze verdediging en de opvliegingen van Caenepeel. Van dominant voetbal is geen sprake meer en dat is jammer. Ik hoop op 2 spannende wedstrijden in de nacompetitie maar ben bang dat we in de huidige vorm geen enkele kans maken.

 7. Avatar
  april 13, 2016

  Onze Fransoos geniet nog na van de aftrap van het weekend. Allesbehalve uit het oog uit het hart.
  Boyke, het is niet zo slim om dit hardop te zeggen, want de Mitch lijdt gezichtsverlies, wanneer hij op verzoek van de supporters de Swin, die geen duel win, sloft op het middenveld en lucht dekt, er naast zet.
  Zijn credo: Met Swinnen gaan we de nacompetitie winnen.

 8. Avatar
  april 13, 2016

  Ondanks de geweldige prestaties van onze jongens, verbaast het me nog steeds dat Swinnen gehandhaaft blijft op het middenveld

 9. Avatar
  april 11, 2016

  Bonjour aan allen.
  Hoewel de wedstrijd zeker niet geweldig was, was het voor mij persoonlijk een avond om nooit te vergeten. Mijn grote dank gaat naar Boris W. Het was een volledige (maar fantastische) verrassing om op de middenstip, mede, de aftrap te mogen verrichten. Daarna op de tribune en ook in de kantine een aantal oude maar bekende gezichten gezien en gesproken. Wens jullie allemaal een geweldige na-competitie toe. Voor de jongeren onder ons zou het prachtig zijn om zo’n feest als in 1975 ook eens mee te maken. Vanuit het zonnige Pionsat (63330) nogmaals allemaal bedankt en À bientôt.
  Bien cordialement, Fransoos (Jan Kuik)

 10. Avatar
  april 09, 2016

  Trainers, ze roepen dikwijls maar wat. Een gestolen punt met armoedig positiespel noemt onze Mitch volwassen gespeeld. De vedette in de ogen van onze Mitch, Tibeau Swinnen, valt niet voor de eerste keer door de mand. Dat noemt men gaten dichten, terwijl hij ieder duel verliest en ballen nu en dan lukraak wegtrapt. Vink was ook niet in goede doen en zonder goed middenveld valt er voor ook niet veel te halen. Daar komt bij, dat Koc alleen incidenteel gevaarlijk wordt binnendoor en nooit buitenom (kan niets met zijn linkervoet, nog niet dribbelen), waardoor hij gemakkelijk te verdedigen is. We spelen zonder nummer 10 en de spits wordt daardoor in combinatie zelden bereikt. Niets is moeilijker dan spits bij onze blauwwitten te zijn. Ik zou toch rustmomenten voor onze youngster Sprinty inbouwen om hem weer in topvorm te krijgen voor de nacompetitie. Op Sebastian Dewilde na (kwetsbaar tegen een handige buitenspeler als linkspoot Wolters) een degelijke wedstrijd van de verdedigers.
  Ik kan mijn ogen niet geloven met een derde plaats. En dat stemt natuurlijk blij. Felicitaties voor de halve finale in de nacompetitie. En als we zo veel geluk in de nacompetitie hebben, dan gaan we volgend jaar op de fiets naar de Frederiklaan met de Bok op de bok als dirigent. En er is geen club in het zuiden…