1909 on tour: Curaçao – EL Salvador

1909 on tour: Curaçao – EL Salvador

Onze reizende reporter “Gum” was erbij

Een wedstrijd bezoeken op Curaçao, dat heeft nog eens een mooie “pre-match drink”. In plaats van in de kroeg waar we dat normaal zouden doen, lagen we nu op het blue bay beach. De selectie van Patrick Kluivert zelf was dat wel met ons eens. Zij kwamen met zijn allen naar dezelfde locatie voor hun lunch.

Om 18.00u lokale tijd hebben we koers gezet richting het stadion Ergilio Hato. Hier zat de sfeer er goed in! Wat ons opviel was dat er veel gezinnen naar het stadion waren gekomen. Niet alleen de vader en moeders met kinderen, maar ook opa en oma waren meegekomen naar het stadion. Nadat het, niet al te moderne, stadion uit volle borst meezong met het volkslied was het tijd om te beginnen.

Pijnlijk verlies

Na precies 1 minuut spelen had Curaçao, dat speelde met heel veel jongens die in Nederland spelen of hebben gespeeld, al de leiding moeten nemen. De grote kans die het kreeg werd echter niet benut. De rust werd bereikt met een 0-1 achterstand. En dan werd er intussen ook nog een doelpunt van Curaçao afgekeurd! In de 2e helft waren er slechts enkele kansen te zien, maar verder vooral veel opstootjes op het veld. Er werd ook niet meer gescoord. Zo verliest Curaçao de thuiswedstrijd en zal het in EL Salvador aan de bak moeten.

Geef een reactie

Geen berichten

Er heeft niemand een bericht geplaatst.