COLUMN: Hans Smulders, Chef bouwsteen

COLUMN: Hans Smulders, Chef bouwsteen

Wat hebben we er soms heerlijk om gelachen, Hans Smulders en zijn bouwstenen verhaal. Toch gaat Hans nu onze club verlaten en hebben juist diezelfde bouwstenen ervoor gezorgd dat er momenteel een flinke fundering aan de Aalsterweg staat.

Al vanaf 2006 in dienst

Hans trad in 2006 in dienst van FC Eindhoven, bekleedde onder andere de functies hoofd scouting, jeugdtrainer en algemeen directeur, maar was de laatste jaren actief als technisch manager. We weten allemaal hoe die afgelopen jaren zijn gegaan. Van lelijk eendje, brief om te stoppen van de KNVB, 100 jarig bestaan, periodetitel in Veendam, top seizoen onder Faber, dramajaar met Lammers (voor eventjes dan…), naar structureel in de top 5. We hebben het “samen” allemaal meegemaakt. Maar met het beleid van juist die laatste jaren, waarin Hans het sportieve gedeelte een nieuwe invulling gaf, zijn we gekomen tot waar we nu staan. Een club waar men weer rekening mee moet houden, waar de scouts weer op de tribune plaats nemen, waar spelers beseffen dat onze club de juiste keuze is om in de toekomst een mooie stap te maken of de juiste club is om als routinier nog iets moois neer te zetten. We klagen allemaal nog wel dat de toeschouwersaantallen achter blijven (moet ook veel meer zijn), maar in het seizoen 2006/2007 kwamen er gemiddeld 1.697 toeschouwers op wedstrijden af, dit seizoen zijn er dat 2.594 en dat is meer dan bij 10 andere Jupiler League clubs. Een stijging van 52,8%. Daar hebben de bouwstenen natuurlijk ook een rol ingespeeld.

Kritiek

Uiteraard is het niet altijd zo positief geweest als hierboven beschreven. Het jaar “Lammers” is eigenlijk een zwarte periode in het bouwstenen tijdperk. De resultaten bleven achter, de ploeg ontbrak het aan ervaring en met de “bouwstenen” werd door de supporters vaak de spot gedreven. Gelukkig bleek het incidenteel te zijn. Het seizoen daarop werd gewoon weer een seizoen zoals we de laatste jaren inmiddels wel gewend zijn. En met 4 maal play-offs in 5 seizoenen mag je je inmiddels gewoon een (sub)topper noemen.

Bedankt

Hans, bedankt wat je voor mijn club hebt betekend. Al kan ik met bedankt waarschijnlijk wel voor alle supporters van FC Eindhoven spreken. Er staat inmiddels een fundering waarop de club verder kan bouwen. Nagenoeg de gehele selectie ligt het komende seizoen ook nog vast. We hebben de afgelopen seizoenen kunnen genieten van diverse pareltjes (Branco, Sleegers, Nieveld, Amieux, en dan vergeet ik er nog genoeg), en ook dit jaar staat er weer een ploeg die mee gaat strijden om de bovenste plaatsen. De komende transferperiodes zullen deze jongens er nog wel voor gaan zorgen dat de kassa aan de Aalsterweg gaat rinkelen.

Succes bij NAC, volgend jaar mogen ze van mij gerust promoveren, dit jaar is het eerst de beurt aan ons. En wanneer we dat voor elkaar krijgen Hans, is het eerste biertje op ons promotiefeestje van mij. Ook jij bent er dan bij. Want eens Blauw-wit, altijd blauw-wit!

Geef een reactie

Geen berichten

Er heeft niemand een bericht geplaatst.