Column: Speler van het seizoen…

Column: Speler van het seizoen…

De “speler van het seizoen” tot nu toe. Stel ik deze vraag op de tribune of in het Supportershome, dan krijg ik waarschijnlijk in negen van de tien keer hetzelfde antwoord. Denk er zelf nog maar even over na wie voor u de “speler van het seizoen” is. Is dat de opvallende speler die de acties maakt? Die de tegenstander dolt op de vierkante meter? Of is het juist de teamplayer die onopvallend de gaten dichtloopt? Zeg het maar. Of wellicht die ene speler die kan vliegen.

Goed, genoeg gedacht. Ik wil wedden dat menigeen direct en zonder na te denken zal roepen: Jinty Caenepeel!! Een logische beredenering. Immers, hoe dat felle ventje de turbo erop zet, is niet normaal. Hoe hij met zijn toch wat kleine postuur zo veel kracht kan gooien in een duel is onnavolgbaar. Jinty, of zoals vak D hem noemt ‘Sprinty’ is zeker de revelatie van het seizoen.

Persoonlijk wil ik een lans breken voor een andere speler. Misschien wel de speler met het grootste FC Eindhoven hart van deze selectie. Een speler die uitblinkt in eenvoud. Die liever “poetst dan dat hij lult”. Een speler die zeker de laatste wedstrijden de punten voor onze FC heeft behouden. Met zijn voeten, met zijn handen, de reflexen waren de laatste weken subliem.

Ik heb het uiteraard over onze goalie. Ruud Swinkels. Hij ging een paar jaar geleden na een geweldige periode aan de Aalsterweg op avontuur, maar vond bij FC Eindhoven toch weer zijn rust. Althans, zo lijkt het gezien zijn prestaties. Als er één speler is uit de huidige selectie – en het spijt me als ik anderen tekort doe – die het blauwwit met 100% passie, met 100% gevoel en met 100% overtuiging verdedigt, dan is hij dat wel.

Misschien is het wel tekenend voor het keeper zijn. Niet zo snel de schijnwerpers op je. Een houding van ‘Doe maar gewoon’. Maar ondertussen terwijl iedereen kijkt, pak je de ene na de andere bal. Gewoon omdat het moet. Want, als we eerlijk zijn, dan vinden we een actie van een buitenspeler iets geweldigs, iets fenomenaals. Maar, wanneer een keeper een bal uit de kruising pakt, of op katachtige wijze een bal pareert, dan is dat “zo gewoon”. Want, daar staat hij toch voor in het veld..

En begrijp me goed. Er zijn meerdere spelers die met trots en verve het heilig shirt van onze club verdedigen. Die iedere wedstrijd vol overgave ten strijde trekken. Daar moeten we trots op zijn. Maar, persoonlijk vind ik de manier waarop Ruud Swinkels dit seizoen de ballen uit het netje houdt geweldig. Hoe hij zijn verdedigers op zijn manier toespreekt is een voorbeeld voor menigeen.

Dus, wie zal aan het einde van de het seizoen de “Speler van het seizoen” worden? We denken er nog maar een paar maanden over na met z’n allen.

Tonnus

Geef een reactie

Geen berichten

Er heeft niemand een bericht geplaatst.