De drie punten tellen

De drie punten tellen

Een wedstrijd om snel te vergeten, dat was het duel van afgelopen vrijdag tegen jong FC Utrecht. Het was allemaal niet geweldig wat we te zien kregen maar de drie punten zijn behaald en daarmee ook weer de aansluiting met de ploegen die strijden om een plaats in de playoffs.

Doelpuntenmakers waren Rai Vloet en Tibo vandeVelde. VandeVelde mocht na 45 minuten al invallen voor VandePutte. En bekroonde die invalbeurt met zijn eerste, en winnende, goal voor FC Eindhoven.

Ook de tegenvallende Alemão werd in de rust vervangen. De Braziliaanse Italiaan lijkt “ongelukkig” op de 10 positie. Af en toe heel knullig balverlies en zijn verdedigende taken lijkt hij soms te vergeten. Toch zie je ook bij vlagen, aan een briljante actie (waarbij hij 1 of 2 spelers van de tegenstander het bos in stuurt), dat deze jongen wel degelijk kan voetballen. Daarom blijft het ook een raadsel wat de reden is. Een taalprobleem? Niet fit genoeg? Ongelukkig op de 10 positie? Ook spits Lieder worstelt met zijn vorm, scoorde al behoorlijk wat wedstrijden niet, maar zijn harde werken vergoed veel. Als het even niet loopt is hard werken het minste dat je als speler kan doen. Achterin lijkt het gelukkig inmiddels wel aardig te staan. Met de beide backs die, zeker ook aanvallend, hun mannetje staan en SuperDario die zijn goede vorm weer te pakken lijkt te hebben. Hierdoor kunnen mindere wedstrijden ook met minimaal verschil worden gewonnen.

Door de zege stijgt de ploeg van Moniz naar plek 12 op de ranglijst. Het gat met de playoffplaatsen slechts twee punten.

Na afloop kwamen we in het supportershome nog in gesprek met Kyle de Silva. Een vrolijke en enthousiaste Engelsman die blij is met de kans die hem is geboden. Het leven in Eindhoven bevalt hem goed, net als de club. Die hij overigens prees door de manier waarop hij is opgevangen na zijn transfer vanuit Engeland. Ook voor Kyle was de keuze om hem linksback neer te zetten een verrassende en even wennen. Toch was hij er duidelijk in. Als de trainer zegt hem daar nodig te hebben dan staat hij er. Alles voor het team. Leuk gesprek met hem. Sowieso leuk dat de spelers, inmiddels structureel, na afloop in het supportershome de tijd nemen om in gesprek te gaan met de supporters.

Door interland voetbal speelt FCE het komende weekend geen competitiewedstrijd. Op 18 November staat het volgende competitieduel op het programma. Dan gaan we, voor de 2e keer dit seizoen, op bezoek bij FC Den Bosch.

 

Geef een reactie

2 Reactie(s)

  1. Avatar
    november 09, 2016

    Teleurstellend, dat er zo weinig op je verslag gereageerd wordt. Je schrijft dit om de honderden lezers te plezieren. Inhoudelijk kan ik me erin vinden.

  2. Avatar
    november 06, 2016

    Leuk stukje. En met de tekst eens. Vond de Silva op begin ook een rare keuze als linksback maar doet het nu echt goed.