De stand van zaken tot nu toe

De stand van zaken tot nu toe

Met nog iets meer dan 4 weken te gaan voordat de eerste training van start gaat hebben we even kort tijd voor de stand van zaken.

Allereerst is de club natuurlijk nog op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer die samen met Pascal Maas, Maurice Verberne en Hans Segers de club weer terug moet gaan brengen naar Playoff voetbal. Op dit moment liggen er al 16 spelers onder contract. Voor elke positie heb je al spelers in huis, enkel de linker centrale verdediger ontbreekt nog nu aanvoerder Dario van den Buijs is vertrokken. Eerder gaf Harm van Veldhoven in het Eindhovens Dagblad al aan dat men op zoek ging naar een linker centrale verdediger, een verdedigende middenvelder, een aanvallende middenvelder en een spits. Deze laatste twee posities werden inmiddels ingevuld. Voor die posities kwamen Alessio Carlone en Dennis van Vaerenbergh naar de Aalsterweg. De selectie zal normaliter uit ongeveer 23 selectiespelers bestaan.

Kuiper en jeugdspelers

Eerder konden we al lezen dat het de bedoeling is dat Nicky Kuiper in de voorbereiding weer aansluit om te kijken hoe fit hij is en blijft, mogelijk is een langer verblijf dan nog een optie. Naar verluidt zou ook jeugdspeler Jarno Janssen aansluiten in de voorbereiding. De jonge Janssen zat vorig seizoen al eens in de wedstrijdselectie en het zou natuurlijk mooi zijn dat de opnieuw gestarte jeugdopleiding nu al iemand af zou leveren aan het eerste elftal.

Selectie in beeld gebracht

In de bijgevoegde afbeelding staat de (mogelijke) opstelling zoals die tot nu toe zou zijn. Tevens staat erbij op welke posities de huidige spelers dan ook uit de voeten zouden kunnen. Aan de hand van dat overzicht lijkt het duidelijk dat de linkerkant van de defensie de prioriteit zal hebben, maar dat er eigenlijk in elke linie nog wel een versterking verwacht kan worden.

De komende weken zal het dus nog wel even speculeren worden. Het lijkt ook wel de enige manier om de voetballoze weekenden door te komen. Meer dan acht weken zonder FC Eindhoven is voor de echte supporters natuurlijk ook al lastig zat!

Geef een reactie

3 Reactie(s)

 1. Avatar
  juni 08, 2017

  Mooi gedaan. Duidelijk en overzichtelijk stuk.

 2. Avatar
  juni 08, 2017

  Fijn om weer eens gewoon 4-3-3 te zien 😉

 3. Avatar
  juni 07, 2017

  Goed verhaal Tom. Hopelijk is Kuiper fit.