Derby zonder winnaar

Derby zonder winnaar

FC Eindhoven heeft de derby thuis tegen Helmond Sport vrijdagavond niet weten te winnen. Na 90 minuten voetballen kwamen beide ploegen niet tot scoren.

In een met 3.023 toeschouwers redelijk gevuld Jan Louwers Stadion (dat hoort voller!) was de sfeer wel erg goed. De supporters van beide clubs zorgde voor een lekker derby sfeertje. Zo was er bij de opkomst van de spelers een fakkeltje(s) in het uitvak en een prachtige sfeeractie van de Ultras Eindhovia.

Het duurde twintig minuten voordat de spelers dat derby gevoel ook op het veld konden laten zien. Eindhoven leek wat beter in de wedstrijd te komen en kreeg met name via Soufiane Dadda enkele mogelijkheden om op voorsprong te komen. Na rust waren het de gasten uit Helmond die wat kansen kregen. Eindhoven kreeg naarmate de tweede helft vorderde wel weer meer grip op de wedstrijd maar werd niet meer zo gevaarlijk als in de eerste helft. Beste kans was echter nog wel Eindhoven, Donny de Groot schoot de bal vanaf zo’n 6 meter over het doel van de goed keepende van der Steen. En zo werd de derby niet de derby waarop iedereen had gehoopt.

Volgende week wacht voor Eindhoven wederom een lastige klus. In Venlo treffen onze jongens het in goede vorm verkerende VVV. Eindhoven zal daar door ruim 100 supporters worden gesteund. En ja, u kunt nog mee! Opgeven kan via webmaster@eindhoven1909.nl

Voor een fotoverslag klik je hier >>>

Geef een reactie

Geen berichten

Er heeft niemand een bericht geplaatst.