Derbyverlies, 3-0

Derbyverlies, 3-0

Het heeft even een paar dagen geduurd voordat er bereidheid was om dit verslag(je) te typen. De 3-0 nederlaag in de derby is er eentje om snel te vergeten.

Vroeg in de middag waren al vele supporters van FC Eindhoven bij elkaar gekomen voor de zo geheten PMD (pre match drink), de sfeer zat er goed in. De kroegbaas zal wel wekelijks dit soort wedstrijden willen spelen want dat komt zijn omzet zeker ten goede. Doordat de wedstrijd alleen te bezoeken was via een verplichte buscombi werd er ook al vroeg bij het supportershome verzameld. Hierdoor was er een mooi moment om de spelers even op een enthousiaste manier uit te zwaaien. (beelden vanuit de spelersbus op https://twitter.com/FCEindhoven/status/804736040707747840)

In Helmond waren ruim 3.000 toeschouwers aanwezig bij de derby van Zuidoost Brabant. Tijdens een mooie vuurwerkshow en veel gezang kwamen beide ploegen het veld op, de ingrediënten voor een mooie derby waren aanwezig. Met een sfeervol uitvak dat erachter was gaan staan was de 1e helft nog niet zo verkeerd. De ploeg van Moniz mocht het spel maken en was voetballend ook beter dan de thuisploeg. Een schot van Gunst op de lat en de niet gekregen penalty(?) na een overtreding op Jinty Caenepeel waren de belangrijkste wapenfeiten.

Terwijl in de rust iedereen nog positief was en de ploeg goed voor de dag leek te komen ging het in de 2e helft helemaal mis. Helmond ging wat aanvallender voetballen en FCE had moeite om het spel te blijven maken. Uit een corner kwam de thuisploeg vervolgens op 1-0. Edwards mocht ongehinderd binnenknikken. Hoewel je dan verwacht dat FCE direct op zoek gaat naar de gelijkmaker was het de thuisploeg die vleugels kreeg. Eindhoven werd overlopen en in een tijdsbestek van zeven minuten was het 3-0. Einde wedstrijd en een pijnlijke start van het weekend.

A.s. vrijdag speelt FCE in eigen huis tegen NAC. Een mooie tegenstander om je tegen te revancheren. Ondanks dat een derby verliezen altijd pijnlijk is blijven het slechts drie punten die verloren zijn gegaan… Op naar vrijdag!

Forza FCE!

Geef een reactie

1 Reactie(s)

  1. Avatar
    december 06, 2016

    Allemaal goed en wel maar wie kan er een goal maken bij de fc.
    De hele voorhoede en middenlinie staat al weken droog! Nog iets de tactiek. Ik constateer dat in meerdere wedstrijden de tegenstander van tactiek veranderd en dat fc daar geen antwoord op heeft!
    Vraag me af hoe het zit met het tactisch vernuft en creativiteit van de technische staf. Ja Moniz is een harde maar ook een onrustige werker maar hij is wel de coach die de verantwoordelijkheid draagt. Mis nog steeds de drive van een team waar de som veel meer is dan de afzonderlijke spelers of linies.