Eindhoven boekt wederom een zege

Eindhoven boekt wederom een zege

In een aantrekkelijk duel heeft FC Eindhoven de drie punten weten te behalen tegen MVV. De Maastrichtenaren werden met 3-2 terug naar Limburg gestuurd.

In de rust leek het duel al beslist. Eindhoven stond al met 3-0 voor. Lieder was de grote man met een loepzuivere hattrick, en deed dat zelfs binnen 23 minuten. Eindhoven was heer en meester, speelde bij vlagen enorm goed voetbal en niemand had het gevoel dat MVV nog terug in de wedstrijd zou komen.

Toch werd het duel nog onnodig spannend. MVV was wakker en Eindhoven leek wat verkeerds in de thee te hebben gehad. Binnen korte tijd stond het weer 3-2 en was MVV volledig terug in de wedstrijd. Eindhoven was van de schrik bekomen en knokte voor elke meter. Zo kreeg het de wedstrijd weer terug onder controle. Lieder en van den Boomen waren dichtbij een treffer om zo de wedstrijd in het slot te gooien.

Kort voor tijd leek het alsnog fout te gaan voor Eindhoven. Een ongelukkige actie van Matthys op de achterlijn zorgde ervoor dat de scheidsrechter de bal op de stip legde. (Overigens werd er gefloten voor een terechte penalty door een verder wederom dra-ma-ti-sche scheidsrechter)
Gelukkig zorgde Swinkels met een geweldige redding ervoor dat de lange zijde ontplofte van vreugde en Eindhoven de drie punten kon bijschrijven.
Zodoende kon de winst met de supporters worden gevierd en besloot Doriano met een dansje!

 

foto met dank aan www.fc-eindhoven.nl

Geef een reactie

4 Reactie(s)

 1. Avatar
  november 26, 2017

  Als we ooit de kans krijgen om er 4 achter elkaar te winnen is het nu wel. 3 van de 4 thuis en allemaal tegenstanders die niet in goeden doen zijn. 4×3 punten, dat telt lekker door. D’rop mannen morgen. De 1e 25 % van die punten ligt morgen al klaar. Weg poetsen die sof van vrijdag en een mooie serie neerzetten, dan we pakken de periode en aansluiting naar de top.
  We rekenen erop!

 2. Avatar
  november 19, 2017

  Lieder in topvorm. Ruud die op fantastische wijze de pingel pakt. Beste eerste helft van het seizoen.
  Jammer van de terugval in de tweede helft. Na de 3-2 allemaal keihard geknokt. Genoeg kansen de wedstrijd b=voortijdig in het slot te gooien. De scheidsrechter hielp daarbij niet echt mee.
  Inmiddels in het linkerrijtje met de blik naar boven. Leve de Aalsterweg!

 3. Avatar
  november 19, 2017

  Inderdaad uitstekende 1e helft en zat het ook allemaal mee. Moeilijk te begrijpen die 2e helft, waarbij veel afvallende ballen voor MVV. We begonnen uit posities te lopen. Desondanks nog een paar goede kansen. Wanneer het om het resultaat gaat, valt ook onze Leeuw van zijn heilige 4-3-3 geloof door de wissel Kabangu-Kortstam. De vraag blijft dan of je met een verdediger voor een aanvaller een doelpunt voorkomt, of dat je daarmee het risico op een doelpunt vergroot door terug te kruipen. Mede dankzij Ruudje kreeg de winnende coach gelijk. Wat een luxe het linkerrijtje.

 4. Avatar
  november 18, 2017

  Eens, onnodig spannend gemaakt zeg. Maar de 3 punten tellen.