Eindhoven hard onderuit in Almere

Eindhoven hard onderuit in Almere

FC Eindhoven heeft de laatste wedstrijd van 2017 een pijnlijke nederlaag geleden in Almere. De thuisploeg won met maar liefst 5-1.

Vooraf was het nog even onduidelijk of de wedstrijd wel door zou kunnen gaan. Vanuit de bus was al goed te zien dat het erg mistig was. Met tapas en bier was het op de heenreis overigens goed toeven voor de ca 30 supporters. Helaas bleek dat na 90 minuten voetbal het hoogtepunt te zijn..

Nu de winterstop is begonnen heeft de selectie de tijd om zich weer op te laden voor de 2e seizoenshelft. Met een 12e plek op dit moment is er nog voldoende mogelijk om er een mooie 2e seizoenshelft van te maken.

Geef een reactie

7 Reactie(s)

 1. Avatar
  december 26, 2017

  Branco is voor ons clubke een waardevolle speler en daar moeten we blij mee zijn. Hij heeft ook zijn beperkingen , waardoor hij ( nog ) niet is geslaagd in de Eredivisie.
  Hij is sterk aan de bal en heeft een prima pass . Zijn snelheid van handelen en zijn verdedigend inzicht zijn echter minder.
  Hij speelt graag ” achter de bal ” en fungeert dan te vaak als 3e centrale verdediger. Swinnen is ook een controlerende speler die het lijf aan lijf – werk schuwt.
  Hierdoor staat onze voorste lijn vrijwel altijd op een eiland en heeft geen steun van de middenvelders.
  Tegen een simpele ploeg als Cambuur kwamen we in de 2e helft zelfs in de problemen doordat het gat tussen aanval en middenveld zowat 25 meter bedroeg.
  Is dat de opdracht van de coach ?
  Tegen Almere was Swinkels ook niet in goede doen , werd er weer meters van de man verdedigd en dan blijft er weinig over.
  Eigenlijk kwamen we nog goed weg.
  Nacompetitie zie ik nog niet gebeuren ….

 2. Avatar
  december 26, 2017

  Het was een eerste seizoenshelft met wisselende resultaten. Batterij opladen in de winterstop en dan samen vol voor de play-offs gaan. Ook ik hoor de geruchten over versterkingen. Een plek bij de eerste tien, en dus play-offs, is voor mijn gevoel een realistische doelstelling dan.

 3. Avatar
  december 26, 2017

  Door te twijfelen aan vd Boomen (7 keer speler van de week en een topspeler in de jupiler league) vraag ik me af of je werkelijk verstand van voetbal hebt. Iedereen heeft favoriete spelers en minder favoriete spelers. Maar alleen al het spelverdelen van vd Boomen is van hoog niveau. Het niet altijd goed invullen van zijn verdedigende taken maken van hem geen zwakke speler. Voor elke jupiler league club is hij een versterking.
  Overigens ben ik ook van mening dat met een drietal echte aanwinsten (in elke linie 1) we play-offs eenvoudig gaan behalen.

 4. Avatar
  december 26, 2017

  Wat een belachelijke wedstrijd. Helemaal met de verkeerde instelling aan deze wedstrijd begonnen en dat ligt aan de trainer. Ik heb het idee dat deze trainer veel te dominant is ( hetzelfde als Moniz). Met Maurice Verberne en Pascal Maas hebben we veel meer in huis, alleen moeten die zich eens meer laten gelden. Hebben allebei betaald voetbal gespeeld tov een trainer die gekeept heeft bij de amateurs. In tegenstelling tot Jur vind ik dat we onze handen dicht mogen knijpen dat wij Branco van de Boomen hebben, die draait constant de wedstrijd open met zijn fantastische passes. Verdedigend is hij minder, maar er staan er nog 2 op het middenveld. Dat we geen wissels hebben op het middenveld, breekt ons op. Ik heb het idee dat van Lanschoot en Swinnen maar 60 minuten vol gas kunnen geven, en daarna worden overlopen door de tegenstander. We missen het loopvermogen van Fries de Schilder en de schietkracht van Allessio Carlone. De druk op de verdediging wordt daardoor te groot met alle gevolgen van dien. Ik hoop dat er nog een centrale verdediger ( bv Nievelt)bij komt en een controleur van het kaliber ” van Son ” dan zie ik de nacompetitie wel zitten. De achterstand naar nummer 5 is niet zo groot.

 5. Avatar
  december 25, 2017

  Hallo Jur, Blauwwitter, dat het tactisch soms een drama is klopt als een bus. Echter niet alleen de COACH, maar ook zijn de overige stafleden op de bank mede verantwoordelijk voor aanpassingen tijdens de wedstrijd. Typeert ook hun zwakte. Verder ontbreekt het ook op het veld aan voetbalintelligentie. Er zijn er maar een paar die het wedstrijdbeeld zelf of samen met de staf kunnen doen kantelen. De Leeuw komt misschien wel zeker over maar dat kan ook valse schijn zijn. Misschien toch bewust van zichzelf om nu al een stapje terug te doen ( Rijsburgse Boy’s ).

 6. Avatar
  december 25, 2017

  Ben het niet met je eens Jur Wijsman.
  Deze ploeg heeft al voldoende kwaliteit om te concurreren met ploegen als MVV die boven ons staan. Met jong Ajax en jong psv ertussen volstaat plek 10 voor playoffs. Dat is gewoon haalbaar. Zeker nu men al aangaf dat er tenminste 4 versterkingen bij gaan komen.

 7. Avatar
  december 24, 2017

  Ik ben minder optimistisch, een aantal aangetrokken spelers zijn minder dan een paar vertrokken spelers.
  En triest te zien, dat Branco van den Boomen het in verdedigend opzicht af laat weten. Eredivisie is ver weg.
  Dat neemt niet weg, dat er met strijd, in de Jupliek, wel punten te sprokkelen zijn. Onze Leeuw weet vooraf wel, hoe hij een elftal wil neerzetten, maar correcties aanbrengen, wanneer het tactisch niet goed gaat, is een zwakte van hem.
  Maar toch Eindhoven zal wezen en hopen op het vrezen van de tegenstander.