Eindhoven op karakter naar zege

Eindhoven op karakter naar zege

FC Eindhoven heeft het thuisduel tegen Almere City met 3-2 weten te winnen. Enkele minuten voor tijd werd Jinty Caenepeel de matchwinner.

Eindhoven had in de eerste helft de controle over de wedstrijd, kwam goed uit de startblokken en was vooral op de helft van de tegenstander te vinden. Toch ging het vaak net bij de eindpass fout. Toch kwam Eindhoven op voorsprong. Van Hout scoorde, net als bij de vorige thuiswedstrijd, een doelpunt vanuit een vrije trap. Een paar minuten later verdubbelde Anthony van den Hurk de score. De spits creëerde voor het grootste deel zelf zijn kans, zette goed door en met wat hulp van doelman Etemadi viel de bal binnen, 2-0.

Voorsprong weggegeven

Na rust leek er in eerste instantie niets aan de hand. Almere kon niet echt een vuist maken en Eindhoven vond de 2-0 voorsprong wel goed. Toch kreeg Horsten een enorme kans, alleen voor de keeper schoof hij de bal echter naast het doel. Uit de doeltrap die daarop volgde stond het plotseling 2-1. Spits Braken van Almere City kon uit een onmogelijke hoek toch raak schieten. N’Toko raakt tijdens die aanval geblesseerd en moest gewisseld worden. Eindhoven voetbalde echter met 10 man door en vergat de bal uit te trappen voor een wissel. Almere profiteerde optimaal, opnieuw was het Braken die raak schoot en daarmee Almere plotseling op gelijke hoogte bracht.

Gouden wissel

Toch herpakte Eindhoven zich. Caenepeel kwam voor van Hout en Koc kwam in de ploeg voor Horsten. De wissels waren duidelijk een advies, controle terugkrijgen en aanvallen. Zo was Koc met een enorme pegel op de lat al dichtbij. Maar in de 84e minuut was het Jinty Caenepeel die aan de rechterkant goed doorzette en de bal binnenschoof/gleed/duwde.

Al met al maakte Eindhoven het zichzelf dus onnodig lastig. Toch liet de ploeg weer bij vlagen zien over veel kwaliteit te beschikken maar vooral ook een mentale tik goed kan verwerken. Drie thuiswedstrijden gespeeld, negen punten. Tijd om ook eens drie punten te gaan pakken in een uitduel, zien we jullie daarbij in Oss?

Voor een fotoverslag van deze wedstrijd, klik je hier >>

Geef een reactie

Geen berichten

Er heeft niemand een bericht geplaatst.