Eindhoven op weg naar competitiestart

Eindhoven op weg naar competitiestart

FC Eindhoven heeft gisteravond voor eigen publiek Lommel SK met 3-0 verslagen. Alle doelpunten vielen pas na rust.

Op de door vrijwilligers gepoetste stoelen (hulde daarvoor!) kon de Eindhoven supporter is rustig bekijken hoe het elftal van van Leeuwen, twee weken voor de competitie start, precies staat. Eindhoven begon met Swinkels; Horsten, Loof, Matthys, Kuiper; vd Boomen, Swinnen, Deschilder; Kada, Lieder, van Landschoot.

Voor rust was Eindhoven dominant maar liet het door eigen slordigheden de bezoekers toch een paar keer gevaarlijk worden. Na rust had Eindhoven de wedstrijd wederom onder controle maar was het een stuk doeltreffender. Eerst was het Deschilder die op links door kon breken en de bal rustig binnenplaatste. Fries lijkt weer opgeleefd onder de nieuwe trainer en was overal op het veld te vinden.

De 2-0 was een fraaie treffer. Horsten kwam aan de rechterkant mee op en leverde een lage voorzet af die Swinnen direct op zijn pantoffel nam. De keeper kansloos en de wedstrijd beslist. Kyle de Silva besloot dat de mooiste treffer nog moest komen. Vanaf een meter of 25 poeierde hij de bal in de kruising.

Al met al liet FC Eindhoven een behoorlijke indruk achter. De slordigheden zullen nog uit het spel moeten verdwijnen maar het spelplezier is volledig terug. Achterin zal er zeker nog iets bij moeten, gisteren zat er dan ook geen reserve verdediger op de bank door de afwezigheid van Gunst, De Wilde en Janssen. Het middenveld staat, Captain Branco komt elke week beter in zijn spel en strooit weer met zijn heerlijke passes. Met Fries en Swinnen staan voor hem twee lopende middenvelders. Waarbij de automatisme van het seizoen onder de Jong nog aanwezig lijken te zijn. Carlone en de talentvolle van Landschoot heb je zelfs nog achter de hand. Waarbij tevens blijkt dat zij een vrije rol vanaf links (zoals Sleegers enkele seizoenen terug) ook zouden kunnen invullen. Voorin zou een extra vleugelspeler echter wel fijn zijn. Nieuwkomer Kada laat zien snelheid en techniek te hebben, Lieder is (in mijn ogen) gewoon een van de beste spitsen in deze competitie en als back-up hebben we daar de jonge van Vaerenbergh nog.

Het gevoel is dus goed. De rust is terug bij de club, het spelplezier ook. Overigens straalt de technische staf, met nieuwkomers van Leeuwen en Aerts, dat plezier ook uit. Wat mij betreft kan de competitie beginnen!

Geef een reactie

Geen berichten

Er heeft niemand een bericht geplaatst.