Eindhoven swingt voorbij NAC, 6-2!

Eindhoven swingt voorbij NAC, 6-2!

FC Eindhoven heeft zich voor eigen publiek op een geweldige manier weten te revancheren. Na de derby-nederlaag van vorige week werd NAC in eigen huis met 6-2 verslagen. De toeschouwers zagen een geweldige pot voetbal, de enige juiste manier om vorige week snel te vergeten.

Vanaf de aftrap was duidelijk dat FC Eindhoven alles op alles zou gaan zetten om tot een goed resultaat te komen. En dat was duidelijk te merken. Vloet kreeg al vroeg een enorme kans maar raakte de bal net niet goed. FC Eindhoven was fel, zette continu druk en stond positioneel goed. Jinty Caenepeel had eindelijk weer een avond zoals hij die vorig seizoen wel vaker had. En het was dan ook de jonge Belg die FC Eindhoven op voorsprong schoot. Hij klopte zijn tegenstander op snelheid en schoot goed binnen.

Jinty Caenepeel brengt FC Eindhoven op 1-0

Jinty Caenepeel brengt FC Eindhoven op 1-0

FC Eindhoven bleef daarna de betere ploeg en het was wachten op de tweede Eindhovense treffer. Die kwam er kort voor het half uur. De goed ingevallen Loof (Horsten moest er geblesseerd vanaf) kwam mee op, omspeelde wat tegenstanders en gaf de bal breed op Caenepeel. Zijn afgemeten voorzet kwam op het hoofd van Lieder die knap binnenkopte. 2-0 en blijdschap op de tribunes en bij Lieder die zijn harde werken van de laatste weken beloond zag worden. Nog voor rust kwam Eindhoven zelfs op 3-0. Alemao was attent nadat de vrije trap van van de Buijs terugkwam van de lat. Enige smetje op de eerste helft was de inschattingsfout die Swinkels maakte kort voor rust waardoor Korte de bal kon voorzetten en Dessers de aansluitingstreffer kon maken, rust met 3-1.

Na rust vrolijk door
Terwijl diverse supporters nog aan het genieten waren van het biertje in de (warmere) kantine ging de ploeg van Moniz vrolijk door. Caenepeel onderschepte een zwakke bal van NAC, liep het strafschopgebied binnen en werd onderuit gehaald, penalty voor de FC. Uiteraard een koud kunstje voor onze captain, SuperDario besloot de bal snoeihard binnen te schieten, 4-1. De wedstrijd leek hiermee beslist maar toch bleef Eindhoven voetballen en de aanval zoeken. Er zou vanavond niets aan het toeval worden overgelaten. In de 65e minuut was het wederom de uitblinkende Jinty Caenepeel die ervandoor ging met de bal, naar binnentrok en met zijn (zwakkere) linkerbeen binnenschoot. Het stond er echt FC Eindhoven 5 NAC 1. De lange zijde besloot ex-FC Eindhoven technisch manager Hans Smulders nog even toe te gaan zingen. Het “Smulders neem je rotzooi mee” klonk vanaf de tribune, een grote glimlach moest dan ook wel op ons gezicht verschijnen. Intussen vonden de supporters uit Breda het ook maar tijd om hun plaats op de tribune te verlaten. Hierdoor mistte zij wel de 5-2 van Haemhouts. Toch vond Eindhoven het nog niet genoeg. Vloet zorgde met een fraaie kopbal voor de 6-2 einduitslag.

De meegereisde supporters uit Breda, toen ze nog wel in het vak aanwezig waren..

De meegereisde supporters uit Breda, toen ze nog wel in het vak aanwezig waren..

Wat een wedstrijd, genoten van de eerste tot de laatste minuut. Genoten van de hele ploeg, maar als ik dan momenten zou moeten benoemen dan zijn dat de “wederopstanding” van Jinty Caenepeel, de aanval waar de 2-0 uitvalt en de verdedigende loopactie van linksback de Silva in de tweede helft. Door deze mooie zege klom FC Eindhoven op de ranglijst naar plek 9, onder andere boven NAC. Met plaats 9 staat de ploeg tevens weer terug in het linkerrijtje. De verschillen blijven bovenin klein, het is vooral goed dat de ploeg naar boven kan blijven kijken. Een zege vrijdag in Venlo zou FC Eindhoven met een goed gevoel en goede klassering de winterstop in laten gaan. Ga dus mee om onze jongens te steunen! Kaarten te koop via www.fceuitkaarten.nl

Geef een reactie

1 Reactie(s)

  1. Avatar
    december 15, 2016

    Prima resultaat! Ook het rotgevoel van de 6-2 nederlaag tegen FC Oss voor een deel weggepoetst hoop ik!