Eindhoven wint spannende pot van de Eagles

Eindhoven wint spannende pot van de Eagles

FC Eindhoven heeft zich gisteravond terug in het linkerrijtje gevoetbald. Thuis in het eigen Jan Louwers Stadion werd Go Ahead Eagles met 3-2 verslagen.

De publieke belangstelling was wederom matig, maar de mensen die wel gekomen waren zullen geen spijt hebben gehad. Beide ploegen zorgde voor een leuk voetbalduel. Het was spannend, niet altijd even goed, maar wel beide ploegen met de intentie om te winnen. Het had ook zomaar 6-6 kunnen worden gisteravond.

Uit de speakers knalde “gaan met die banaan” maar het waren de spelers van de Eagles die goed naar de muziek hadden geluisterd. Binnen drie minuten zorgde Hendriks voor de 0-1. FC Eindhoven kwam daarna wel direct terug in de wedstrijd, zocht de aanval en werd al snel daarvoor beloond. Kabangu bleef rustig voor de goal en schoof de bal binnen. Even leek het alsof de bal nog van de lijn werd gehaald maar deze was er toen toch echt al overheen geweest. Nog voor rust zorgde goalgetter Mart Lieder ervoor dat FCE op voorsprong kwam, ditmaal was Kabangu de aangever.

Na rust kwam de Go Ahead Eagles met een offensief, het drukte Eindhoven terug en zorgde met een fraaie treffer van Beltrame voor opnieuw een gelijke stand. Vanaf dat moment speelde beide ploegen vol voor de zege. FCE kwam weer op voorsprong doordat Kabangu een afgemeten voorzet van Jellert van Landschoot knap binnenkopte. Vanaf dat moment had de ploeg van Wilfred van Leeuwen kansen genoeg om de wedstrijd te beslissen. Doordat de 4e goal niet viel bleef het tot het laatste eindsignaal nog spannend in Eindhoven.

Met de drie punten op zak gaat de ploeg nu met een lekker gevoel naar maandag toe. Dan gaat het restant van de derby uitgespeeld worden. Wederom drie punten zijn dan welkom!

Geef een reactie

4 Reactie(s)

 1. Avatar
  december 17, 2017

  Winnen van GAE is ook nog niet zo gemakkelijk. Paar hele goede spelers lopen daar (Suk, Hendriks, Beltrame) een prima rechtsbuiten waar Gunst het flink lastig mee had en een goede keeper. Die gaan nog wel uit het dal kruipen denk ik. Bijna winterstop. Vorig seizoen op de helft 29 pnt uit 19, nu 24 uit 17. Zal niet meevallen om dat te verbeteren, maar veel slechter is het dus ook niet. Hopelijk kunnen we morgen alvast drie punten bijschrijven. Super dat er trouwens weer 200 supporters meegaan.

 2. Avatar
  december 17, 2017

  Vond het bij vlagen gewoon goed. Een zege morgen brengt ons dicht bij nummer 5..

 3. Avatar
  december 17, 2017

  Ja, Fransoos, het was weer billen knijpen. Maar het weekend begon weer fantastisch. Als het maandag weer lukt, dan is dat helemaal top. Want het is keihard werken, veel fouten maken en blijven knokken totdat ze er weer een meer dan de tegenstander hebben gemaakt. Spektaculair voor het publiek, maar slecht voor het hart…. Pfff..
  Ik denk wel dat de sfeer in het elftal heel goed is. Ze vechten voor elkaar om aan de punten te komen. Kom op mannen a.s maandag weer knallen, we rekenen op jullie.

 4. Avatar
  december 17, 2017

  Als er nog wat meer met scherp geschoten gaat worden zit een plaatsje in de nacompetitie er zeker in.
  Nu zij het, ondanks de vaak vele en grote kansen, toch steeds nipte overwinningen. Het is in ieder geval aantrekkelijk voor de supporters. Ik hoop morgenavond weer 3 punten erbij, dan is het een goede week geweest.