FC Eindhoven boekt eerste thuiszege van seizoen

FC Eindhoven boekt eerste thuiszege van seizoen

FC Eindhoven heeft afgelopen vrijdag de eerste thuisoverwinning van het seizoen weten te behalen. In het eigen Jan Louwers Stadion werd FC Volendam met 1-0 verslagen. Elton Kabangu zorgde in de eerste helft voor de enige treffer.

Het was niet heel goed wat we afgelopen vrijdag voorgeschoteld kregen. Toch telt in deze fase alleen het resultaat. Als je na 8 wedstrijden op 8 punten staat moet je vooral even een resultaat pakken, en dat lukte afgelopen vrijdagavond wel. De eerste helft begon FCE nog wel redelijk aan de wedstrijd, Volendam had het lastig en FCE kwam halverwege de eerste helft dan ook terecht op voorsprong. Kada zocht de achterlijn op en bezorgde hem op het hoofd van Kabangu die de bal via de doelman binnen kopte.

Na rust probeerde Volendam het spel te maken, FCE liet het toe. Het zorgde voor een minder leuke tweede helft die wel al eerder beslist had kunnen worden. Volendam kreeg geen kansen maar aan de andere kant kon FCE het duel wel op slot gooien. Lieder bezorgde Kabangu een niet te missen kans die hij wel kon missen. Gelukkig bleven uiteindelijk de drie punten in Eindhoven en kan FCE voorzichtig weer naar het linkerrijtje gaan kijken.

Geef een reactie

Geen berichten

Er heeft niemand een bericht geplaatst.