FC Eindhoven is de weg he-le-maal kwijt

FC Eindhoven is de weg he-le-maal kwijt

FC Eindhoven heeft zichzelf afgelopen week een mega slechte dienst bewezen. Om het seizoen nog enigzins kleur te geven zou er aan het einde van het seizoen playoffs gespeeld moeten worden, maar na drie nederlagen op rij lijkt dat inmiddels een onmogelijke opgave. Aan het begin van het seizoen was er de ambitie, een plek bij de eerste vijf de doelstelling en stiekem hopen op meer. Nu half Maart 2017 is er een 11e plaats en lijkt een 10e plaats (gezien de vorm en het programma) al haast onmogelijk.

3-1 verlies bij Jong Utrecht

Met het vastleggen van Leonardo was er afgelopen vrijdag wat hoop teruggekomen bij de meegereisde supporters. Maar in Spakenburg (complex van de ijsselmeervogels) werd al snel duidelijk dat het ook hier weer een lastige avond zou worden. Diverse keren kon Jong Utrecht kinderlijk eenvoudig door de verdediging heen snijden en bij rust stond er al een 2-0 tussenstand op het scorebord.

Na rust kwam Leonardo in de ploeg en nam FC Eindhoven voor even het initiatief over (als we iets positiefs over afgelopen vrijdag moeten melden was dat wel de invalbeurt van Leonardo. Toonde aan dat hij misschien niet meer zo snel is als in zijn jongere jaren maar viel in positieve zin op met aantal goede steekballen). Dankzij diezelfde Leonardo kwam Vloet in een positie om te schieten en met wat geluk viel deze bal ook binnen. 2-1 en weer het gevoel dat er wat te halen zou vallen.

Eindhoven drong ook aan en kreeg nog enkele mogelijkheden om op gelijke hoogte te komen. Toch viel het doelpunt aan de andere kant. Na de 3-1 was de wedstrijd ook direct beslist.

Na afloop spraken spelers en staf nog even met de teleurgestelde supporters. Het ongeloof en de teleurstelling droop van de gezichten af.

Komend weekend heeft de club geen wedstrijd. Tijd om deze week dus de koppen bij elkaar te steken en een doel te stellen voor de laatste 7 duels. Wat er moet gebeuren? Dat laten wij over aan de beleidsbepalers. Duidelijk is wel dat op deze manier doorgaan geen optie is.

Op 31 maart hervat de ploeg de competitie met een thuiswedstrijd tegen Den Bosch. Ondanks de dramatische reeks zal het weer een kans zijn om het teleurstellende seizoen te redden en om tot de laatste speeldag in ieder geval ergens voor te spelen….

Geef een reactie

4 Reactie(s)

 1. Avatar
  maart 22, 2017

  Geachte anoniem, u zegt ongenuanceerd? ik kom met feiten waar je niet omheen kunt. Geen samenwerkend elftal waarvan de som meer is dan de onderdelen. Weinig zelfvertrouwen bij de spelers. Er is niet een speler beter geworden! Het gaat mij niet om op het einde van de competitie.
  Ik ben al bezig met volgend seizoen. En ik blijf er bij dat de vruchten van Faber, de Jong en v.d. Gaag zijn weggegooid door misschien een goede trainer maar een falende coach. Er is niks anders van te maken.

 2. Avatar
  maart 21, 2017

  Hallo anoniem dat was ik Narris!

 3. Avatar
  maart 21, 2017

  @Louwers. Alle respect voor jouw mening! Wel een beetje ongenuanceerd! Een coach vervangen zo op het einde van seizoen heeft meestal een weinig positief effect! Samenwerking en opgestaan voor een andere kijk op het spelletje is wel een must om enig positief resultaat te bieden! Let wel niet alleen de TD en Staf met spelers maar ook de beleidsvoerders hebben debet aan de tot nu toe behaalde resultaten! Wat nu telt is dat alle neuzen de zelfde kant op moeten gaan voor dit maar zeker voor het seizoen 2017-2018!

 4. Avatar
  maart 20, 2017

  Het is wel duidelijk dat dit zo niet verder kan gaan. De enige eindverantwoordelijke voor dit debacle is Moniz, een onrustige, labiele trainer die van coachen geen kaas heeft gegeten.
  Al het goede werk van Faber, de Jong en van der Gaag is vernietigd door een trainer die geen vertrouwen wekt en geen enkele speler beter heeft gemaakt.
  Ik zou afscheid van hem nemen omdat niemand hem meer serieus neemt.
  Moniz is het type trainer als ook Vanenburg was, kon het ook niet overbrengen.
  Heel erg traumatisch dar de club sportief zo in de vernieling raakt.
  Kortom als het niet gaat afscheid nemen.
  Maas is bevoegd, van Veldhoven is bevoegd, slechter als Moniz kan het niet.
  Ik hoop op ………… Ik groet u.