FC Eindhoven pakt punt in Amsterdam

FC Eindhoven pakt punt in Amsterdam

Na de zeperd afgelopen vrijdag in Rotterdam (tegen Sparta) kon FC Eindhoven gister al weer aan de bak om iets recht te zetten. Deels lukte dat, in Amsterdam werd een zwaarbevochten punt binnengehaald.

Geen jong Ajax

Analyses maken van de tegenstanders zal vaak nuttig zijn, behalve wanneer je tegen “jong” Ajax speelt. Deze beloften teams zijn er door de KNVB ingepropt, spelen voor spek en bonen mee, maar zorgen voor grote competitie vervalsing. Vaak is de speeldag bepalend, en door de vage regels kun je ze beter op vrijdag treffen dan op maandag. Helaas was het gisteren maandag en kregen wij oa Heitinga, Viergever, Sanogo en Fisher tegenover ons te staan. Een kleine 500 wedstrijden op het hoogste niveau.

De wedstrijd

Over de wedstrijd gaan we niet teveel meer zeggen. Voor iets meer dan 400 toeschouwers, in een troosteloze ambiance, had FC Eindhoven het op sommige momenten erg moeilijk. Vaak werd de ploeg ver terug gedrukt op eigen helft. Grote kansen gaf de ploeg echter niet weg. De beste kansen waren in deze wedstrijd voor onze blauwwitte. In de 1e helft van Hout, en in de 2e helft zijn vervanger Caenepeel kregen de bal er echter niet in.

4 punten uit 4 duels

Met 4 punten uit 4 duels zijn we de competitie matig gestart. Toch moet erbij gezegd worden dat met Dordrecht, Sparta en Half Ajax 1 als uitwedstrijden en kampioenskandidaat NAC als enige thuiswedstrijd het programma ook niet bepaald makkelijk was. Over nog eens 4 wedstrijden (MVV, Almere, Den Bosch thuis en Oss uit) weten we waar we ongeveer staan.

Vrijdag MVV thuis, wij de 12e man!

Komende vrijdag ontvangen we MVV in het Jan Louwers Stadion. De drie punten zijn dan ook hard nodig! Wij roepen dus ook iedereen op om te zorgen voor een volle bak aan de Aalsterweg. 90 minuten achter onze ploeg! Laat ons dan die 12e man zijn, die we momenteel zeker kunnen gebruiken!

Geef een reactie

Geen berichten

Er heeft niemand een bericht geplaatst.