FC Eindhoven verrast met aanstelling van Leeuwen

FC Eindhoven verrast met aanstelling van Leeuwen

FC Eindhoven heeft dan eindelijk een nieuwe hoofdtrainer. Vanmiddag werd bekend dat Wilfred van Leeuwen een contract voor een jaar tekent.

Van Leeuwen is een 44 jarige voetbaltrainer uit de Bollenstreek. In het verleden werkte hij oa als assistent trainer van Rijkaard bij Sparta, was hij in diverse functies werkzaam bij ADO Den Haag (oa met de Jeugd) en was hij hoofdtrainer bij tal van “amateurclubs”. Zo had hij Westlandia (2x kampioen), Quick Boys en vanaf 2013 VVSB onder zijn hoede. Vooral met zijn laatste club werd hij bekend. Naast het plaatsen voor de Tweede Divisie behaalde hij de halve finales van de KNVB beker.

Laatste sollicitatie ronde met supporters

Op een ludieke manier werd hij vandaag gepresenteerd. Een vijftal trouwe supporters was uitgenodigd om zijn laatste sollicitatie ronde te doen. Zijn antwoorden vielen in de smaak want alle vijf de supporters gaven de “thumbs up” aan voorzitter Frans Janssen.

Aanvallend, attractief voetbal

Van Leeuwen gaf aan een goed gevoel bij de club te hebben. FC Eindhoven kwam in zijn ogen over als een warme familieclub en dat sprak hem aan. Op de vraag van jonge supporter Tim (in welke formatie ga je spelen?) gaf hij aan een 4-3-3 formatie te willen gaan spelen waarbij aanvallend en attractief voetbal horen. De supporters die naar het stadion komen kunnen dus weer iets gaan verwachten. Ook gaf hij aan dat de tegenstanders weer met een angstig gevoel naar de Aalsterweg moeten komen. Ook dat zouden we uiteraard graag zien gebeuren.

Verrassend, maar goed gevoel erbij

Als supporters het onderling hadden over een potentiële nieuwe trainer kwamen er diverse namen van trainers voorbij. De naam van Wilfred van Leeuwen zat daar niet tussen. Toch voelt de aanstelling van deze trainer goed. Na behoorlijk wat informatie over hem te hebben gelezen en de presentatie vanmiddag te hebben bijgewoond komt de man over als een zelfverzekerd persoon met een plan, een visie en een duidelijk doel. Verder past hij mijn inziens goed in het plaatje van de club. Beetje vergelijkbaar met een JP de Jong en Ernest Faber. Zo kan deze verrassende keuze misschien wel eens heel goed gaan uitpakken.

In ieder geval Wilfred, welkom bij de club en heel veel succes. Samen op zoek naar nieuw succes!

Geef een reactie

1 Reactie(s)

  1. Avatar
    juli 05, 2017

    De laatste alinea van de webmaster wordt door mij gedeeld! Succes Wilfred!