Het is pas beslist na het laatste fluitsignaal

Het is pas beslist na het laatste fluitsignaal

We staan aan de vooravond van een spannend tweeluik tegen NAC. Een halve finale met mogelijkheden voor FC Eindhoven. Maar, kennelijk wordt die gedachte alleen in onze Lichtstad gedeeld.

Omroep Brabant berichtte al dat de burgemeesters van Tilburg en Breda reeds met de handen in het haar zitten. Immers, de gedroomde clash tussen Willem II en NAC staat op het programma. Dat wordt de finale van de Playoffs. Dat Willem II eerst nog moet zien te winnen van het goed draaiende Almere City is kennelijk niet aan de orde. En NAC heeft volgens menigeen geen kind aan onze FC.

“Hoogmoed komt voor de val”, is een wijselijk gezegde. Recentelijk bleek dit maar weer eens. Want, was het niet de ploeg uit de hoofdstad van ons land die wel even kampioen werd? Het nietige De Graafschap was een hobbeltje op weg naar een groots feest. Mooi dat ‘hobbeltjes’ in het voetbal vaak hoge bergen blijken te zijn.

Laat onze FC maar een ‘hobbeltje’ zijn voor het geelzwarte keurkorps uit Breda. Laat men maar dromen van hun finale tegen Willem II. Laat iedereen maar roepen dat NAC in de Eredivisie hoort. Ik vind het allemaal prima!

Vrijdagavond in een afgeladen vol Jan Louwers Stadion zullen we zien wie er op het veld de betere is. Daar moet het gebeuren. Op het groene laken. Niet in de media.

En ja uiteraard zal Omroep Brabant heel veel aandacht besteden aan NAC. Onze roodwitte stadsgenoten spreken wel over “Studio Ajax”, maar Omroep NAC zou ook niet misstaan.
En ook dit vind ik allemaal prima!

Vrijdagavond iets na half 10 weten we waar we met één been staan. En, aan de steun van Vak D zal het die avond zeker niet liggen. De jongens zijn de afgelopen weken druk bezig geweest om er een blauwwit feest van te maken. Vanaf de eerste minuut zal vak D vol achter onze ploeg gaan staan. En dat doet hopelijk iedereen!

Het wordt een mooie voetbalavond. Het weer zal gunstig zijn. Het Fanplein zal voor de wedstrijd dienen als verzamelpunt voor alle FC Eindhoven supporters. Samen pakken we daar een biertje op de goede afloop.

Pfff, finale playoffs Willem II tegen NAC….

Geef een reactie

1 Reactie(s)

  1. Avatar
    mei 13, 2016

    Hup NAC !