IN MEMORIAM : THEA GOUDSMIT, VOOR ALTIJD BLAUWWITTER

IN MEMORIAM : THEA GOUDSMIT, VOOR ALTIJD BLAUWWITTER

Het voormalige Vak i heeft op 20 april 2016 een gewaardeerd persoon verloren. Een supporter in hart en nieren, een supporter met een blauwwit hart. Wij hebben helaas moeten vernemen dat Thea Goudsmit op 63-jarige leeftijd is overleden. Onze Thea, een vrouw die ondanks haar oudere leeftijd (in vergelijk met de rest van het vak) haar mannetje stond. Een vrouw die respect genoot van iedereen om haar heen. Thea was één van ons en dat zal ze altijd blijven.

De laatste jaren was ze er helaas steeds minder. We wisten dat ze het gevecht moest aangaan met die verschrikkelijke ziekte. Thea ging dit gevecht aan. Zo was Thea. Ze was strijdlustig, opgeven was geen optie voor Thea, nooit. En ondanks dat we wisten dat de strijd niet goed zou eindigen, zijn we allemaal stil. Thea heeft het vakkie i van weleer stil gekregen. Iets waar ze eigenlijk een hekel aan had. Vak i moest de FC aanmoedigen. Dat waren haar jongens. Daar had ze al die jaren als voorzitter van de Supportersvereniging alles voor gedaan.

Thea was een echte regelaar. Jarenlang was ze het boegbeeld van de Supportersverening Eindhoven. Ze was er altijd bij, uit en thuis. En als er iets geregeld moest worden, dan ging Thea dat wel even doen. Op haar manier, dat wel.

Jong en oud kende Thea. Met name op Vak i was Thea een boegbeeld. Ze had ook haar vaste plek. Op de eerste rij tegen de afrastering, net na de trap. Daar stond Thea. Klein van stuk maar fanatiek als een grote. Wat andere van haar vonden, dat deerde haar niet. Zij was zoals ze was. Fel, fanatiek en het hart op de tong. Kwam je aan vak i, dan raakte je een gevoelige snaar bij haar.

Als groep hebben we veel met haar gelachen. Op het vak, maar zeker ook tijdens de busreizen naar uitwedstrijden. Of bij ‘Van den Boomen’ voor iedere wedstrjd. Thea was er altijd bij. En was ze er niet, of was ze later, dan viel dat iedereen meteen op. En, we hebben ook veel om haar gelachen. Saai was het nooit met Thea. In tegendeel. Er gebeurde altijd wel iets geks.

Niet alleen bij FC Eindhoven was Thea bekend. Ook daarbuiten was ze een beroemde supporter. Onze buren uit Helmond hebben zelfs ooit voor Thea een spandoek gemaakt: “Julie zijn allemaal nepsupporters. Groetjes Thea”. Jammer voor de Helmonders, maar Thea kon dit doek wel waarderen en zag er de humor van in. De aanleiding van dit spandoek was een televisieprogramma waar Thea uiteraard haar zegje deed.

Een jaar of wat geleden was Thea nog een keer aanwezig bij haar clubje. Ze had toen speciaal gevraagd of de jongens van het eerste uur samen met haar een drankje wilde doen voor de wedstrijd. Daar genoot ze van. Ook toen was Thea zoals ze altijd is geweest. Strijdlustig en aanwezig.

Thea Goudsmit. Een vrouw met een blauwwit hart. Een vrouw met een gouden hart. We konden met je lachen en we konden ooit boos op je worden. Je nam geen enkel blad voor de mond. Zo was je en zo respecteerden wij jou. Je bent en blijft een deel van ons vak, van onze groep.

Thea rust zacht. We zullen je missen.

De jongens van Vak i

 

De crematiedienst vindt plaats op dinsdag 26 april om 14.30 uur in het crematorium te Heeze, Somerenseweg 120. Samenkomst in de ontvangkamer waar gelegenheid is tot schriftelijk condoleren.

U kunt afscheid nemen van Thea op zaterdag van 16.00 tot 17.00 uur in familiekamer Hortensia van Uitvaarthuis Hans Raaijmakers, Emopad 56, Geldrop.

Correspondentieadres:
Uitvaartzorg Hans Raaijmakers
T.a.v. familie Goudsmit
Emopad 56, 5663 PB Geldrop

Iedereen die zich betrokken voelt bij Thea is welkom.

Geef een reactie

3 Reactie(s)

 1. Avatar
  april 23, 2016

  Rust zacht. Ik heb haar een paar keer gesproken en gezien (jaren terug) en ze was een echte betrokken supporter. Sterkte aan haar familie en vrienden.

 2. Avatar
  april 21, 2016

  Vanuit Spanje wens ik de familie van Thea veel sterkte toe met het verlies van Thea.
  Samen met Thea heb ik 3 jaar de geluidscabine mogen bedienen.
  Toen mijn vrouw ziek werd heb ik veel steun van Thea ontvangen.
  Ik ben haar daar nog steeds heel dankbaar voor.
  Thea rust zacht, ik zal a.s. dinsdag bij je afscheid dicht bij je zijn.
  Hans van den Wildenberg

 3. Avatar
  april 21, 2016

  Rust zacht Thea.
  We gaan je missen en zullen je nooit vergeten!