Nog 1 duel te gaan, de (transfer)zomer gaat spannend worden..

Nog 1 duel te gaan, de (transfer)zomer gaat spannend worden..

Zaterdag in en tegen Oss speelt FC Eindhoven het laatste duel van seizoen 2017/2018. Wederom geen succesvol seizoen en net als vorig jaar gaat men uiteindelijk net naast de play-offs grijpen.

Spannende zomer..

Met de onrustige maanden die we dit seizoen hebben gehad zal de komende (transfer)zomer heel belangrijk gaan worden. Technisch adviseur Ling zal onder een vergrootglas van de fans liggen en zijn keuzes zullen succesvol moeten zijn om zijn “positie” te kunnen handhaven. Deze zomer, met alle aflopende contracten die er zijn, kan hij de selectie samenstellen naar keuze en zijn er geen excuses mogelijk. Een spannende tijd waarbij we in December 2018 een realistisch beeld kunnen gaan schetsen.

Wat weten we tot nu toe?

Volgens het laatste nieuws, twitterberichten van Thomas Dal van het ED, is het hoogst waarschijnlijk dat David Nascimento aanblijft als hoofdtrainer. Pascal Maas blijft de cultuurbewaker en tekent Maikel Aerts een nieuw contract als keeperstrainer. Maurice Verberne vertrekt en zijn vervanger zou komende week een contract gaan tekenen. Daarmee lijkt de technische staf dan ook rond te zijn.

Qua selectie zijn er nog veel onduidelijkheden. Gister kwam het bericht naar buiten dat FC Eindhoven gesproken heeft met Bryan Smeets. Van dat soort spelers ben ik persoonlijk wel gecharmeerd. Een harde werker, speler met charisma, goede leeftijd en veel ervaring.

Maar hoe ziet de de selectie voor volgend seizoen er tot nu toe uit?

Smit, Loof, Matthys, Achenteh, vd Boomen en Carlone hebben een doorlopende verbintenis. Jarno Janssen en Joran Vermeulen hebben als (jeugd)spelers een amateurcontract.

Met Swinkels, Klooster, van Landschoot en Kabangu wil de club door. Maar of alle 4 gaan blijven is natuurlijk nog de vraag.

Wat wel zeker is is dat de club niet verder gaat met Hooyberghs, Waterberg, Deschilder, van Vaerenbergh, Thomas.

Tibo VandeVelde heeft in België zelf al een nieuwe club gevonden en Mart Lieder tekent niet bij omdat hij de stap omhoog wil en gaat maken.

Onduidelijk zijn dus nog de situaties van Kortstam, de Wilde, Gunst, Horsten, de Silva, el Hasnaoui, Swinnen en Kada.

Het zal dus een drukke transferzomer gaan worden in het Jan Louwers Stadion. 7 Juli staat de eerste training gepland.

We gaan het zien!

Geef een reactie

1 Reactie(s)

  1. Avatar
    april 28, 2018

    Vind het wel enigszins opvallend dat Aerts een nieuw contract voor maar 1 seizoen krijgt. Gezien de verlenging zijn ze dus tevreden over hem en past hij in het plaatje. Waarom dat niet meteen een 2- of 3-jarig contract om de continuïteit te waarborgen in de nieuwe weg die we ingeslagen zijn? Misschien wil hij zelf maar 1 jaar, dat zou het kunnen verklaren.