Nog een week, de stand van zaken

Nog een week, de stand van zaken

We zitten inmiddels op iets meer dan een week voor de eerste training van seizoen 2017/2018. De laatste tijd is er weer behoorlijk wat nieuws naar buiten gekomen. Mooi moment voor een laatste stand van zaken.

Technisch manager van Veldhoven vertrok inmiddels naar Roda JC. FC Eindhoven besloot zijn functie op een andere manier te gaan invullen. Er kwam geen nieuwe technisch manager naar de Aalsterweg maar een zogeheten “technisch hart”. Dit technisch hart zal gaan bestaan uit Jan Vogels (hoofdtrainer zaal), Pascal Maas (assistent trainer en hoofd opleiding), de nieuw te benoemen hoofdtrainer en Tscheu La Ling. De eigenaar van AS Trencin heeft zich als technisch adviseur aan de club verbonden.

Nog altijd geen hoofdtrainer

Met de seizoenstart over ruim een week is het nog even afwachten wie de nieuwe hoofdtrainer gaat worden. Sinds het vertrek van Moniz zijn er twee trainers serieus in beeld geweest. Maar zowel Huistra als Kruys besloten uiteindelijk niet in te gaan op de contractaanbieding. Mocht FC Eindhoven overigens volgende week nog altijd geen nieuwe hoofdtrainer hebben gevonden is er nog niks aan de hand. Assistent trainers Verberne en Maas zijn meer dan capabel genoeg om de spelersgroep te leiden.

De selectie

De selectie die dit jaar voor playoff voetbal moet gaan zorgen is er in ieder geval eentje die behoorlijk gewijzigd is ten opzichte van vorig seizoen. Van maar liefst tien spelers werd al afscheid genomen en mogelijk volgen er nog meer. Bousbiba, Sprockel en Rowell mogen daarnaast ook nog uitkijken naar een andere werkgever. Voor Jinty Caenepeel zou nog altijd interesse zijn, zonder dat dit op dit moment tot een concreet bod heeft geleid. Tegenover het vertrek van al deze spelers staat de komst van diverse nieuwe spelers. Veruit de bekendste en meest aansprekende transfer is die van Branco van den Boomen. De Veldhovenaar, populair bij de supporters, tekende afgelopen woensdag in de tuin van de voorzitter van de supportersvereniging een contract voor drie seizoenen. Naast Branco tekende deze week nog een speler. Herve Matthys, een 21 jarige linker centrale verdediger, hij ondertekende een contract voor twee seizoenen. Eerder haalde FCE al Carlone, van Landschoot, van Vaerenbergh en Hooyberghs binnen. Het aantal nieuwe spelers staat daardoor al op zes.

Mogelijk langer verblijf Swinnen

Aanstaande zaterdag sluit op de eerste training ook Tibeau Swinnen aan. De 22 jarige middenvelder gaat ook mee op trainingskamp naar Slowakije. Duidelijk is dat Tibeau nog altijd in beeld is.

Overzicht

Met alle mutaties die de selectie tot nu toe heeft ondergaan leek het ons makkelijk alles even in een overzichtje te plaatsen. De spelers, met daarbij hun posities (sommige uiteraard inzetbaar op meerdere posities) en een vermoedelijke opstelling hebben we bijgevoegd. De selectie bestaat tot nu toe uit 21 spelers. Wat dat betreft goed om te zien dat bij de start van de voorbereiding de selectie al grotendeels rond is. Uiteraard blijven wijzigingen nog mogelijk, de transfermarkt sluit immers pas eind Augustus, en mochten er nog spelers vertrekken dan zullen deze uiteraard nog vervangen worden.

Het gaat weer bijna beginnen. Naast het speculeren over de selectie en trainer kan het dan gelukkig ook weer over voetbal gaan.

Zaterdag 8 Juli, de eerste training in het eigen stadion. Komt het zien mensen!

Geef een reactie

4 Reactie(s)

 1. Avatar
  juni 30, 2017

  Overzicht kan alweer in de prullenbak haha.. Bousbiba en FCE in onderling overleg uit elkaar..

 2. Avatar
  juni 30, 2017

  Een frisse wind door de selectie. Voelt goed.

 3. Avatar
  juni 30, 2017

  Die sluit aan bij de selectie. Blijft hij fit komt hij in aanmerking voor een contract.

 4. Avatar
  juni 30, 2017

  Hoe is het met Nicky Kuiper