Nog twee weken te gaan, geruchten nemen toe

Nog twee weken te gaan, geruchten nemen toe

Op 8 Juli begint de selectie van FC Eindhoven aan het nieuwe seizoen. Seizoen 2016/2017 ligt alweer een paar weken achter ons en de meeste Eindhoven supporters snakken, mede door het matige voorgaande seizoen, alweer naar de eerste oefenwedstrijden.

De afgelopen week kwam er behoorlijk wat nieuws naar buiten rondom de club. Gezien de reacties op de website werd dat nieuws met gemengde gevoelens ontvangen. FC Eindhoven is in zee gegaan met Tscheu La Ling en “zijn” AS Trencin. La Ling gaat als technisch adviseur aan de slag. Verder gaat hij in het technisch hart zitten met Jan Vogels (trainer zaal), Pascal Maas (assistent en hoofd opleiding) en de nog nieuw aan te stellen trainer. Ondanks dat de reacties wisselend zijn, en een aantal supporters bang is dat zijn inspraak te groot gaat zijn, springen de prestaties met zijn club AS Trencin in het oog. Die club hanteert een duidelijke visie, gebruikt vooral jonge talentvolle spelers en is de afgelopen jaren erg succesvol geweest in Slowakije. Wat dat betreft past die visie goed bij FC Eindhoven. Met het aantrekken van de eerste vier spelers (Carlone, van Landschoot, van Vaerenbergh, Hooyberghs) richt de club zich weer op talentvolle spelers. Ook Trencin moest het doen met beperkte middelen. Gemengde reacties van supporters horen erbij, toch hopen we allemaal dat over een tijdje blijkt dat onze club er enorm bij gebaat is.

Gert Kruys de nieuwe trainer?

Afgelopen week maakte RTV Utrecht bekend dat Gert Kruys de topkandidaat zou zijn voor de vacante trainerspositie. Ook het Eindhovens Dagblad nam dit bericht over. De komende dagen zal wel duidelijk worden of hij daadwerkelijk de nieuwe trainer gaat worden.

Keert Branco terug aan de Aalsterweg?

Nieuws dat wel heel positief ontvangen werd is de mogelijke terugkeer van Branco van den Boomen. De populaire middenvelder staat nog onder contract bij Heerenveen maar mag uitkijken naar een andere club. Uiteraard hopen wij op zijn komst!

 

Alvast voor in de agenda. Zaterdag 15 Juli om 16.00 uur. Valkenswaard – FC Eindhoven

Geef een reactie

1 Reactie(s)

  1. Avatar
    juni 26, 2017

    Volgens het ED keert Branco vd Boomen terug naar de fc voor 3 jaar!
    Nu nog een solide centraal verdedigingsduo en ook een trainer.
    We blijven in verwachting van.