Rumoerig weekje met winst afgesloten

Rumoerig weekje met winst afgesloten

Na wederom een rumoerig weekje heeft FC Eindhoven toch het duel met koploper NEC weten te winnen. Het duel werd, bij een 3-0 voorsprong, nog onnodig spannend gemaakt maar na 90 minuten kon het thuispubliek dan toch eindelijk juichen om drie behaalde punten, 3-2.

Het was dus weer eens zo een week aan de Aalsterweg. Ditmaal ging het vooral om de disciplinaire schorsing van topscorer Lieder. Eindhoven en Nascimento wilde er naar buiten toe niet veel over los laten en de versie van Lieder riep vraagtekens op. Zou je om die reden nou werkelijk je topscorer straffen? Al met al had de communicatie wel iets anders gemogen…

Gelukkig was er op het veld niks van te merken. Ondanks dat er vorige week werd verloren bij MVV (voetballend beter) leek het alsof de ploeg er toch ietwat vertrouwen mee had getankt. De ploeg geloofde in een stunt en de vroege treffer van Kabangu zette dat gevoel kracht bij. Toen Kabangu voor rust ook nog de 2-0 maakte ging het publiek er ook in geloven.

Na rust zorgde Kyle de Silva zelfs nog voor de 3-0. En net toen het publiek dacht dat de spanning eraf was zorgde FC Eindhoven er zelf weer voor dat het alsnog spannend werd. NEC mocht, met 10 man inmiddels, zelfs nog terugkomen tot 3-2. Toch bleef het daarbij en vierde de supporters en spelers samen het feestje.

Een drukke week volgt er nu. Morgen een lange reis naar Leeuwarden waar Cambuur de tegenstander is. Vervolgens wacht er dan een weekend met twee thuisduels. Eerst komt de Graafschap op bezoek en als afsluiter spelen we de derby op (helaas een) maandag.

Geef een reactie

Geen berichten

Er heeft niemand een bericht geplaatst.