“Tussentijdse beoordeling”

“Tussentijdse beoordeling”

Een kleine twee maanden onderweg, vijf competitiewedstrijden gespeeld en daarin 7 punten behaald. Hoe staan we ervoor?

Misschien nog te vroeg om concreet te zeggen, maar ik zie genoeg kwaliteiten in deze selectie. Een keeper die langzaam terug zijn vorm begint te krijgen. Ruud was bij het tekenen van zijn contract eerlijk om aan te geven absoluut niet fit te zijn. Komt van een club uit 4e klasse in België. Nu hij weer flink traint met Hans Segers zie je dat hij weer de Ruud aan het worden is uit zijn 1e periode bij de club. En dan hebben we ook nog eens 2 goede keepers achter de hand!

Achterin is de Wilde (eigenlijk centrale verdediger) een degelijke rechtsback. Verdedigend goed, aanvallend hoef je alleen van hem niet al te veel te verwachten. Centraal geef ik de voorkeur aan N’Toko en Massop. Voor dit niveau is dat echt wel top van de competitie. Massop valt mij in positieve zin op. Rossen en Massop samen was tegen Jong Ajax ook niet verkeerd. Rossen kon op dat moment meer vanuit zijn eigen kracht spelen. Fijn om vervolgens te zien dat van de Buijs in zijn debuut wedstrijd tegen Ajax ook veel kwaliteit heeft. Gunst is een sterke linksback, verdedigend soms misschien niet altijd de allerbeste, maar door zijn enorme druk naar voren moet de rechtsbuiten vooral achter hem aan. Achterin staat het dus redelijk goed, alleen tegen Sparta was dit even niet te zien.

Ook op het middenveld hebben we keuze zat. Horsten is nog wat wisselvallig, Swinnen is sterk aan het seizoen begonnen, van Imschoot is voetballend niet de beste maar tegen Jong Ajax was hij vooral in de coaching en het neerzetten van de ploeg sterk. Deschilder ben ik persoonlijk fan van en eigenlijk heb je dan ook vandePutte nog als middenvelder. Vink hebben we nog niet veel minuten zien maken, op de training heeft hij echter wel laten zien dat we met hem erbij ook weer een brede, kwalitatief goede, selectie hebben.

Voorin voelt van Hout inmiddels de druk oplopen vermoed ik zo. Speelde matig in de eerste wedstrijden, mistte een enorme kans tegen Jong Ajax en werd daar ook meteen gewisseld. Zijn revanche tegen MVV was mooi, aan hem nu om constant te worden. Caenepeel hijgt in zijn nek, heb hem zien spelen met de reserves, gaan we nog van genieten dit seizoen! Op linksbuiten nu vandePutte, talentvolle speler en met Gunst achter hem maakt het niet uit dat hij geen echte linksbuiten is. Door het veelvuldig naar binnen trekken is de weg vrij voor onze TGV Maxime. Koc en Mandiangu (wel momenteel 2e keus in mijn ogen) vielen goed in tegen NAC, op de vleugels keuze zat dus. De centrumspits blijft momenteel het “probleem”. Hoop persoonlijk dat vd Hurk na zijn spitsen goal tegen MVV los is, maar dat is afwachten. Boere is bijna weer fit, maar gaat hij nu wel de doelpunten maken? Vorig seizoen 9 doelpunten in 33 duels, vd Hurk maakte 8 doelpunten in 15 duels. Op basis van statistieken liep vd Hurk dus op 1 uit 2….. En dan is daar dan nog de opvallende verschijning Mitrovic. Voorlopig nog niet fit, maar heb in de afgelopen 3 weken 7 trainingen gezien, groot en fysiek sterk, gekomen via een tip van Piet de Visser, ooit een heel groot talent en alleen maar haalbaar juist vanwege zijn fysieke gesteldheid. Het zal een gok zijn, we zullen zien of het de jackpot is of dat lot wat ik maandelijks heb in de trekking van de staatsloterij..

Al met al staat er een elftal dat veel voetballende kwaliteiten bezit, en waarvan ik denk dat de breedte van deze selectie ons weer ver gaat brengen. De competitie duurt lang en je hebt meer goede spelers nodig dan slechts 11. Ook ik lees/hoor de kritieken dat het nog niet goed is wat we zien, klopt voor een groot deel ook zeker. Maar ook heb ik veel momenten gezien waarop we veel beter waren dan de tegenstander (grote delen van de wedstrijd tegen Dordt, thuis tegen NAC, en het 1e half uur tegen Sparta). We hebben er veel nieuwe jongens bij, het elftal zal gaan groeien omdat de potentie er zeker is. De ploeg zal wel tijd nodig hebben. Vorig jaar zijn we verwend geweest als supporters met een 2e plaats. Laatste 5 seizoenen hebben we sowieso ook 4 maal de playoffs bereikt. Dat als doelstelling is realistisch. Een plek bij de eerste 5, zoals de club zelf heeft uitgesproken, is dit seizoen misschien nog iets te hoog gegrepen. Vergeet niet dat we qua budget nog altijd niet bij de top 9 van deze competitie horen. En dat belangrijke spelers zijn vertrokken. Branco maakt wekelijks zijn opwachting in het basiselftal van subtopper Heerenveen, Sleegers maakte zijn debuut al bij NEC en clubicoon Jens van Son heeft zijn minuten in de eredivisie ook al gemaakt. Belangrijker misschien nog wel is dat 85% van deze groep ook volgend jaar vast ligt. Hadden we vorig jaar juist niet daarom zo een goed seizoen?

Supporters blijf allemaal achter deze jongens staan, steun aan deze groep gaan ze ons terugbetalen, daar ben ik wel van overtuigd!

Hou onze site in de gaten, daar zullen wij vandaag de mooie actie plaatsen voor de busreizen naar Oss en Telstar, ideaal moment om meteen die steun te laten zien, de prijs hebben we daarvoor vast aangepast!

Forza FCE!

Webmaster

Geef een reactie

Geen berichten

Er heeft niemand een bericht geplaatst.