Valse start of accepteren?

Valse start of accepteren?

Onze columnist is weer in de pen gedoken. Lees hier zijn betoog!

We zijn inmiddels vijf wedstrijden ver in deze nieuwbakken competitie en de discussies op internet laaien hoog op. Immers, drie van de vijf wedstrijden gingen verloren. Dieptepunt was de overduidelijke, kansloze 4-0 nederlaag tegen Almere City.

Het is vandaag de dag niet meer te verkroppen om te zeggen dat we aan de Aalsterweg niet moeten zeuren omdat we jaren onderaan hebben gestaan. Het recente verleden heeft daarvoor te veel successen met zich meegebracht. FC Eindhoven is hoe dan ook een club geworden waar de achterban successen verwacht. Een plaats in de top 5 is voor de aanhang geen overbodige luxe meer.

De diverse discussies splijten de aanhang in twee kampen. De een vindt dat de trainer schuldig is aan de slechte start. De ander zegt juist dat het ligt aan het technisch beleid gevoerd door de nieuwe Technisch Directeur. Te weinig kwalitiet zou er zijn binnengehaald.

Aan wie ligt het nu? Is het de trainer? Oke, hij bepaald de speelstijl en hij moet de spelers motiveren en beter maken. Dat is een feit. Maar, deze trainer is dezelfde man die een maand geleden zijn spelers tot op het bod gemotiveerd had om van PSV te winnen. Dus….zeg het maar.
Of, is het de technische man. Ook een nieuwkomer. Hij heeft de nieuwe aanwinsten binnengehaald. Tenminste dat is zijn vak. Sommigen beweren dat een groot aantal spelers uit het netwerk van de trainer komen. Dan zou onze Harm dus nog niet veel inbreng hebben gehad. Is het dan zijn schuld?

Weet je, ik ben geen kenner en al helemaal geen voetbalprofeet. Dus ik meng me ook niet in de discussie. Maar, interessant is het wel. Mag ik mijn mening dan toch geven? Dan zeg ik: “Over 5 wedstrijden kunnen we pas echt zeggen waar we staan”. Tegen Achilles was menigeen nog eufories. Een paar dagen later was het weer kommer en kwel.
De prestaties van onze FC zijn zoals het weer. Je weet nooit wat er gaat komen.

Laten we iedereen nog even het voordeel van de twijfel geven. En ja, er zullen veel azijnzeikers zijn die het niet eens zijn met mij. Dat mag. Dat is hun beroep. Velen van hen hebben nog nooit een leren bal aangeraakt. Zeiken en negatief schreeuwen vanaf de zijlijn is makkelijk. Af en toe krijg ik het gevoel dat sommigen denken dat iedere speler van de FC de balberoering heeft van Messi. Geloof mij, ook al heb ik weinig verstand van het spelletje, dat hebben ze niet.

Ik geloof in de trainer, in de spelers en ja zelfs in de technisch directeur. Waar dat op gebasseerd is? Gewoon, op mijn blauwitte gevoel en mijn liefde voor deze mooie club.

Geef een reactie

1 Reactie(s)

  1. Avatar
    augustus 30, 2016

    Met je laatste zin helemaal eens webmaster.

    EENS EEN BLAUWITTER ALTIJD EEN BLAUWITTER!!!!!