Vertrouwen in een goed seizoen

Vertrouwen in een goed seizoen

De voorbereiding was al goed te noemen. Zo was er een mooie zege op KV Mechelen. Maar, na dinsdag de 26ste juli staat geloof ik heel Blauwwit Eindhoven op zijn kop. Lopen we behoorlijk naast onze schoenen en kunnen we zo lijkt het heel de wereld aan.

Niks mis mee, maar de deksel kan dan ineens heel hard op de neus vallen. Ook zonder die geweldige en memorabele zege op buurman PSV was het vertrouwen aanwezig. Althans, zeker bij ondergetekende. Uit alles is op te maken dat de ploeg volwassener is geworden. Dat de spelers langzaamaan van jongens naar mannen groeien. Mentaal en fysiek is dit team in mijn ogen veel verder dan vorig seizoen. Kortom, een plek in de top 3 is geen onhaalbare kaart.

Natuurlijk zijn er velen die gaan lachen en natuurlijk zijn er supporters die gematigder zijn in hun mening, maar kijk nu eens goed naar het spel. Kijk eens naar de fysieke gesteldheid en heb aandacht voor de bezieling en het fanatisme van onze nieuwe trainer. Ricardo “ Simeone” Moniz (Eindhovense bijnaam inmiddels Simeoniz), een man die uitstraalt wat FC Eindhoven nodig heeft. Felheid, fanatisme, motivatie.

Vrijdag zullen we zien of de ploeg daadwerkelijk klaar is voor een mooi en gedenkwaardig seizoen. Een seizoen dat hoe dan ook gedenkwaardig is begonnen elders in onze stad.

Naast al deze positieve woorden over onze club zal de start van de competitie toch omrand zijn met een zwart randje. Zoals velen weten is onlangs een groot FC Eindhoven supporter veel te vroeg overleden. Jan Adriaans, supporter van FC Eindhoven zowel thuis als uit. Een liefhebber van het spel. Te jong heengegaan. Laten we hem vooral niet vergeten.

Tonnus

Geef een reactie

2 Reactie(s)

 1. Avatar
  augustus 02, 2016

  Eens Trutje. Zonde dat er hier niet op is gereageerd. Op Facebook echter wel đź’Ş

 2. Avatar
  augustus 01, 2016

  Je schrijft een mooi stukske Tonnus en dan reageert er niemand. Goed, dat je Jan Adriaans gedenkt.
  Sluit me helemaal aan bij je. Alleen kent aanvallend spel het risico op een counter geklopt te worden. Maar dat zal Moniz niet van zijn stuk brengen.