Zware, maar interessante, week voor FC Eindhoven

Zware, maar interessante, week voor FC Eindhoven

Komende dagen speelt FC Eindhoven drie belangrijke duels. Allereerst morgen in Sittard tegen Fortuna, vervolgens dinsdag in Enschede het bekerduel tegen FC Twente, om af te sluiten in het eigen Jan Louwers Stadion tegen koploper Jong Ajax. Een week dus waarin FC Eindhoven kan laten zien waar het staat.

Fortuna Sittard

De verrassing van deze competitie is toch wel het Fortuna Sittard van Sunday Oliseh en “eigenaar” Gun. De goedlachse Oliseh liet vorig jaar na de winterstop al zien dat Fortuna aan het opkrabbelen was, maar zet dat dit seizoen met zijn ploeg vrolijk door. De ploeg is vooral in de omschakeling levensgevaarlijk. Smaakmakers daarbij zijn Semedo (gelukkig morgen tegen FC Eindhoven geschorst), Dianessy, Stokkers en Schuurs. Vooral Schuurs is een jongen die een grote toekomst te wachten staat. De centrale verdediger is met zijn 17 jaar al aanvoerder van de ploeg en wekelijks volgen grote (Europese) topclubs zijn verrichtingen. De jongen Schuurs liet vandaag “zijn” Zitterdse supporters nog even smullen. In een interview met het Algemeen Dagblad gaf hij aan nog niet zo nodig weg te hoeven omdat hij toch al bij de mooiste club speelde. Dat horen supporters natuurlijk graag! Al met al staat Fortuna er weer goed op. Zoals het er nu naar uitziet heeft de Turkse eigenaar Gun het beste met de club voor, en toont hij zich een echte Fortunees. Het lijkt dat “zijn” beleid aanslaat in Sittard. Fortuna verwacht morgen zo’n 6.000 toeschouwers. Prachtig natuurlijk, alleen is het vooral gegund aan die supporters die ook alle mindere jaren (zowel thuis, maar zeker uit) trouw hun club zijn blijven volgen.

Kansen

FC Eindhoven gaat dus als “underdog” naar Sittard toe. Dat was de afgelopen jaren wel anders. Toch zal de ploeg van Wilfred van Leeuwen het eigen spelletje willen gaan spelen en op die manier proberen de wedstrijd te winnen. Ook in deze wedstrijd zal FC Eindhoven de nodige kansen gaan creĂ«ren, laten we hopen dat het vizier op scherp staat. Vandaag werd bekend dat dat zal gebeuren zonder Alessio Carlone. De Belgische middenvelder heeft gisteren de voorste kruisband afgescheurd en zal dit seizoen niet meer in actie kunnen komen. (Veel sterkte Alessio!)

Vermoedelijke opstelling

FC Eindhoven lijkt niks te gaan wijzigen aan de opstelling. Dat wil zeggen dat de volgende elf het in Sittard zullen moeten gaan doen: Swinkels; Horsten, de Wilde, Matthys, de Silva; vd Boomen, Swinnen, van Landschoot; Kada, Lieder, Kabangu.

Kaarten te koop

Voor de supportersbus zijn er nog een 4 tal kaarten te koop. Ook met eigen vervoer is het nog mogelijk te gaan. Kaarten dienen dan wel morgen aan de administratie van het Jan Louwers Stadion gekocht te worden. Open tot 16.30u.

Forza FCE!

Geef een reactie

2 Reactie(s)

  1. Avatar
    oktober 19, 2017

    Goed geschreven stuk

  2. Avatar
    oktober 19, 2017

    Het wordt inderdaad een interessante week om te zien waar we staan. Tegen NEC hebben we een goed FCE gezien. Nu tegen 1 van de betere ploegen uit de jupliek misschien laten zien wat we kunnen? De bank heeft in ieder geval afgelopen maandag in Dordrecht laten zien waarom zij nog geen plaats in de basis krijgen. Helaas moet ik door fysieke problemen de komende wedstrijden voor de buis zien maar ik hoop dat we aangenaam verrast worden 🙂 Sterkte en veel succes FC Eindhoven