Gastenboek Eindhoven 1909

Welkom op het gastenboek van Eindhoven 1909. Het staat vrij om hier een bericht te plaatsen. Echter gelden er wel een aantal regels. Het gebruik van schuttingwoorden, scheldwoorden en vloekwoorden is verboden. Ook provocerend taalgebruik in de richting van tegenstanders, spelers, scheidsrechters, supporters of andere personen is niet toegestaan. Bij overtreding van deze regel volgt (tijdelijke) uitsluiting van het gastenboek, bij herhaalde overtreding volgt uiteindelijk permanente uitsluiting.

<

5.312 Reactie(s)

 1. Avatar
  november 29, 2023

  Beste Jur,

  Wat een haarscherpe analyse. Eindhoven is inderdaad geen parlementaire democratie. Verantwoording afleggen klinkt inderdaad wel heel zwaar, Al zal iedereen uiteindelijk een keer verantwoording moeten afleggen. Zo werkt dat nu eenmaal.
  De club is een eenheid van delen. Waaronder ook een bestuur en supporters. De supporters die er in goede en slechte tijden, bij heerlijk en guur weer, zijn om hun Eindhoven te steunen, mogen toch wel weten waar Blauwwit staat en naar toe wil gaan?
  Klopt de visie van het bestuur van nog niet zo lang geleden nog wel? Is de koers gewijzigd? Wil Eindhoven inderdaad in het rechterrijtje thuishoren of zoals beloofd de ambitie hebben te promoveren?
  Dat is toch niet teveel gevraagd aan een bestuur? Gewoon klip en klaar communiceren hoe ze de toekomst van Eindhoven zien.

  Wat de die trainer betreft: een van de vele instrumenten die een trainer heeft, is werken met het materiaal dat je hebt. Daar is ie trainer voor! Een goeie trainer kan ook middelmatige spelers beter laten voetballen. Hun sterke punten als kracht inzetten. Doe jongens staan niet zomaar op de payroll van Eindhoven. Dat zijn profs. Is die Willem wel zo Weijs? Wat heeft hij zelf als trainer voor palmares?
  Misschien alvast eens kijken of deze trainer wel kan brengen wat Eindhoven wil.

  Ik weet trouwens niet of Eindhoven met de begroting puur cijfermatig in het rechterrijtje thuishoort. Ik zal dat eens zelf bekijken.
  Daarbij aangetekend dat de hoogte van de begroting geen garanties biedt op een vast plaats in het linker- of rechterrijtje. Er zijn mooie voorbeelden hoe clubs met een relatief lagere begroting toch een structureel en jarenlange mooie positie op de ranglijst weten te handhaven.
  Het zou flauw zijn als ik nu 020 als voorbeeld zou noemen over de grootste begroting van Nederland en degratiespook. Dus dat doe ik dan ook maar niet.

  Nee, het gaat er echt om wat je als Eindhoven uitstraalt. Wat wil je als club bereiken. Of vind je het allemaal wel goed en kijk je waar het schop strand? Nou, in dat geval moet je niet raar opkijken als je dan over een paar jaar de derby bij de buren in Zilst speelt. Ook leuk.

 2. Avatar
  november 29, 2023

  Ik heb niet de illusie, dat onze Willem dit boek leest. Maart toch…
  Na de bekerwedstrijd tegen TOP werd het accent gelegd naar meer aanvallende keuzes. Een middenvelder, Sven van Doorm, verdween uit de basis en een aanvaller, August Priske, (David Garden) kwam daarvoor in de plaats. Deze keuze leverde ons slechts een punt op. Goede keuze of ligt het ergens anders aan de mindere resultaten?
  Mogen we de conclusie dat wij moeite hebben met het het creƫren van mogelijkheden tegen verdedigende blokken als die van VVV en TOP? Missen wij de voetballende kwaliteiten om het spel te maken? Tegen TOP breiden we in de breedte in het tempo van een bejaardenhuis en dat leverde een statistisch balbezit op van 63 procent. Is het niet zo, dat een verhoogd tempo meer voetballende kwaliteiten vergt en dat wij daaraan niet kunnen voldoen? Mijn buurman zegt, dat wij de bal dieper moeten spelen om gevaar te stichten. Je verliest dan vaker de bal, maar het wordt meer een wedstrijd, de tweede bal wordt dan belangrijk om te veroveren en de kans op een counter is minder riskant dan bij balverlies in de breedte, omdat je meer mensen achter de bal hebt. Hoe zie je dat?
  Terug naar de basis? Zelf het spel niet willen maken en voor de counter gaan? En vereist, dat niet snelle jongens voor? De moeilijke vraag, waar ik het antwoord niet op weet, wat past het best bij ons? In die zin ben je ook afhankelijk van de speelwijze van de tegenstander. Je moet werken met blessures en de kwaliteitsriemen die je hebt, een zware opgave. In hoeverre moet je daar een concessie doen, m.a.w. verwachtingen koppelen aan beperkte kwaliteiten?
  Werken aan zelfvertrouwen en sfeer bij mindere resultaten is belangrijk. De kern: Wat voor invloed heeft de trainer op de speelwijze in een ploeg met beperkingen?

1 530 531 532