Gastenboek Eindhoven 1909

Welkom op het gastenboek van Eindhoven 1909. Het staat vrij om hier een bericht te plaatsen. Echter gelden er wel een aantal regels. Het gebruik van schuttingwoorden, scheldwoorden en vloekwoorden is verboden. Ook provocerend taalgebruik in de richting van tegenstanders, spelers, scheidsrechters, supporters of andere personen is niet toegestaan. Bij overtreding van deze regel volgt (tijdelijke) uitsluiting van het gastenboek, bij herhaalde overtreding volgt uiteindelijk permanente uitsluiting.

<

5.778 Reactie(s)

 1. Avatar
  maart 01, 2024

  Nondeju, weer geen thuiswinst.

  Afgelopen maandag mooi weer spelen voor de supporters. Nou ja, mooi weer. Het was eerder een dikke mist die ze opwierpen om te verbloemen dat de club er sportief slecht opstaat.

 2. Avatar
  maart 01, 2024

  Zo dat was het dan weer.
  We houden dinsdagavond de supporters een worst voor, en ze zijn weer tevreden.
  Waar was het aanvallend voetbal?
  Waar was de druk naar voren?
  We gingen niet achteruit?
  De wissels waren weer kut.
  Aanvallende wissels veel te laat, en dan nog spits voor spits heb ballen Weijs.
  Weijs je bent de zwakste schakel, samen met de ongeïnteresseerde Scheepers
  Blijf thuis en kom nooit meer terug aub

 3. Avatar
  maart 01, 2024

  Een heel verhaal Eus
  Maar wel lekker duidelijk, benieuwd of hij voor de aanval kiest.
  En dat ze wat met de tips doen

 4. Avatar
  maart 01, 2024

  Voetbal is voetbal. Dat begint op straat met vriendjes tegen de bal aanschoppen. Mooie uitspraak van Franz Beckenbauer is (vrij vertaalt): Ga naar buiten het veld op en speel voetbal.
  Jonge voetballers worden opgeleid volgens de modernste voetbalinzichten. Fysiek en mentaal.

  Wat jij aangeeft Jur over de balans tussen creativiteit, duelkracht, intelligentie en loopvermogen, dat heb je als voetballer altijd nodig. Als je dat vergelijkt met vroeger, dat hadden onze Blauwwitters toen ook nodig. In de jaren ’50 werd Eindhoven al geroemd.
  Leuk citaat uit die tijd: “het blauwwitte team speelde voetbal zoals men in ons land maar zelden ziet: snel, beheerst en doortastend.”
  Eindhoven was toen een voetbalbolwerk!

  Het ging mis bij de introductie van het profvoetbal. Eindhoven hield de hand op de knip en kon geen goede spelers meer houden. De hand op de knip doet mij weer terugdenken aan afgelopen maandag.

  Een algemeen directeur die blijft herhalen dat Eindhoven een “zwarte nul” in de boeken kan schrijven. Je had het ook een rode nul kunnen noemen. Wat is het verschil tussen een zwarte en rode nul? Ik persoonlijk geef dan de voorkeur aan een blauwwitte nul.

  Het had er alle schijn van dat die zwarte nul dé “sportieve” prestatie is die wij als blauwwitte supporters dit seizoen als hoogtepunt moeten koesteren.
  Ik kan je vertellen dat wij al generaties lang niet voor een zwarte nul naar het stadion komen.

  Als excuus voor de slechte prestaties werd gewezen naar de andere voetbalclubs in de 1e divisie en de KNVB. Er zou geen sprake zijn van financiële “failplay”. En onze algemeen directeur gaf aan dit telkens op de agenda van de Bondsvergaderingen te zetten.
  Helaas heb ik niet begrepen wat wij als Eindhoven hier volgend seizoen, of het seizoen daarop, aan hebben. Wat schieten wij daarmee op.

  Verder vond ik het opvallend dat het voorstel van een der supporters om een soort “vrienden/supporters van Eindhoven sponsering” heel snel als niet waardevol werd afgedaan. Mij leek dat, ongeacht de hoogte van de opbrengst, een heel warm en supporters- en club-verbindend idee.

  Nee, de algemeen directeur geeft aan zelf iets te gaan doen. Hij zegt zelf dat hij maar één kans krijgt om het goed te doen. Hopelijk lukt dat.
  Ik vraag me nu wel af, wat als die ene kans niet lukt? Houden we dan wel een “rode nul”?
  En blijkbaar moet er dan door Eindhoven weer een hele andere koers gevaren worden? Andere ambities? Welke dan?

  Dan het technisch gedeelte. Ik vond Technisch Directeur Scheepers erbij zitten alsof er hij niet veel zin in had. Hij dan niet veel te missen en gaf snel het woord aan Weijs.

  Scheepers onder andere wat over Lieder. Dat die 2 jaar niet heeft gevoetbald en dat we hier nu niet veel van mogen verwachten. Of iets in die strekking. Ja, me dunkt, dat had iedereen op voorhand wel kunnen vertellen. Dat is meestal zo met oudere spelers al Lieder die 2 jaar niet hebben gevoetbald. Wat denk je dan als TD?
  Toch houdt onze technische staf dan liever vast aan dit soort types, dan de kans geven aan U21. Waarom dan geen U21. Wat valt er nog te verliezen dit seizoen? En die rode nul hebben wel al! Krijgen we daar trouwens nog een mooie bokaal voor 😉

  Weijs gaf aan dat de blessures het gevolg zijn van de trainerswissel. Dat is volgens hem altijd zo. Voor veel clubs dan te hopen dat ze niet weer een andere trainer krijgen. Merkwaardig argument, vind ik.

  Opvallender vond ik, dat ook als excuus werd aangevoerd dat het speelsysteem was gewijzigd. In tegenstelling tot Penders speelt Weijs liever aanvallender voetbal met hoog druk. 4-3-3.
  Dat lukt nu niet omdat hij geen echte vleugelspelers heeft, zegt ie. Kortom het past allemaal niet in elkaar.
  Ik heb zelf persoonlijk ook de voor aanvallend en hoog druk zetten.

  Het gaat er alleen niet om wat Penders, Weijs of wie dan ook aan voorkeur heeft.
  Het gaat er om aan welke speelstijl de club Eindhoven structureel wil spelen. Wat is je identiteit als club, wat is je DNA?
  In de roemruchte jaren was dat aanvallend voetbal met technische spelers als Louwers en Van Rooij e.d.

  Als je stijl hebt (terug) gevonden, dan kan je daar een eenduidig technisch beleid omheen bouwen. Een jeugdopleiding op bouwen. Een scoutingapparaat op bouwen.
  Geen enkele club, hoeveel geld ze ook hebben, kan niet elkaar jaar ongestraft alles omgooien. Weer een andere trainer, weer een andere voetbalstijl, weer een ander soort spelers. Etc.
  Wat als Weijs, met aanvallende voorkeur, volgend seizoen vervangen wordt door een nieuwe trainer met de voorkeur voor verdedigend? Dat is toch niet te doen?

  Ja, kies voor een vaste speelstijl! Dan kan club zich weer gewoon bezig houden met voetbal, in plaats van alles weer te veranderen.
  Dan weet je wat voor type spelers je nog hebt. Dan zijn er elk seizoen maar een paar versterkingen nodig.
  Dan straal je als FC Eindhoven voetbal uit waar je voor staat.
  Dan weet je hoe je jeugdspelers moet opleiden. En de jeugdspelers weten wat ze in huis moeten hebben.
  Dan weet je scoutingapparaat welke talenten ze moeten vragen.
  En als belangrijkste! Dan weten de supporters wat ze mogen verwachten.

  Kijk naar AZ. Hun jonkies zijn regerend kampioen van de Youth League. Hopelijk krijgt Scheepers vanavond gelijk dat ervaren spelers beter zijn dan U21.

  Forza Eindhoven!

 5. Avatar
  februari 28, 2024

  Het voetbal is veranderd, Narris. Het is fysieker, sneller en vergt loopvermogen. een type als Brian de Keersmaeker blinkt daarom uit en niet vanwege zijn fluwelen techniek. Wellicht is onze meeste creatieve speler Pjotr Kestens, maar kennelijk, volgens Weijs, tekortschietend in fysiek, lengte, zelfvertrouwen en meeverdedigen. Het valt moeilijk te vergelijken met vroeger. Het is een dooddoener, maar eigenlijk komt het neer op de balans tussen creativiteit, duelkracht, intelligentie en loopvermogen.
  Weet niet, of het klopt, deze schapenkop, is thuisgebleven, maar ik reeg niet de indruk dat Willem zelfkritiek heeft geuit over zijn keuzes.” Hij benoemt wel dat het bij jonge spelers met vallen en opstaan gaat. Maar dat verklaart niet, waarom “sterkhouders”, zoals Amevor, in minder goede doen zijn. Verander de speler, begin bij jezelf. Kortom het aandeel Weijs in de mindere serie. En ik lees over potentieel eredivisiewaardige spelers, ik zie er geen en ik hoop, dat ik me vergis en Willem een goede profetische kijk heeft.
  Is het nieuwe beleid “realisme?” Dromen blijven nat. Hoor niets meer over plannen voor de eredivisie. Maar goed ook, want met gepropagandeerd luchtfietserij maak je jezelf tot een spotprent. Econometristen mogen met slimme listen aan de slag, vast niet onbetaald. Ik geloof er niets van. Geen slapende reus, maar Klein Duimpje. En daar zijn we blauwwit trots op.

 6. Avatar
  februari 27, 2024

  Hopelijk krijgen ze de “Grote Vriendelijke Reus” op tijd wakker 😉

 7. Avatar
  februari 27, 2024

  Jur , met alle respect! Wat jij betoogt is precies wat ik bedoel met boekenwijsheid! Dat hoor en zie ik ook bij ons huidige scheidsrechterscorps! Volg de regels, geen interpretaties en och de VAR is er bij bepaalde wedstrijden om in te grijpen! Voetbalcoaches verklaren “ hun” systeem heilig en spelers passen zich vaak zonder kritiek te leveren hierop aan! Uitzonderingen nagelaten! Velen hebben Jantje Louwers nooit zien spelen! Een straatvoetballer pur sang! Voor hem alleen ging je naar de Aalsterweg! Zijn trainer Wim Groenendijk begreep hem en liet hem creatief voetballen! Max Merckel vond hem de beste rechtsbuiten in Nederland, maar hij paste niet in het systeem! Maar met Jantje en zijn blauwwitte bende werd EVV wel landskampioen! Conclusie: met meer voetbalschoffies en slimheid kun je praktisch elk systeem hanteren als je creativiteit in het spel van individuen toelaat! Maar helaas niet alleen maatschappelijk zijn er teveel Robots ook in de sportwereld die het spel bepalen!

 8. Avatar
  februari 26, 2024

  Narris en de weefmeester benoemen de 1e tegengoal niet, een grotere blunder. De tweede is tevens de discussie in keuze tussen zonedekking of mandekking. Trouwens op elk niveau vallen er kopdoelpunten, dat blijft moeilijk verdedigen. Een aanvaller is in het voordeel, want de verdediger moet zone (of man) en bal in de gaten houden en dan nog op tijd springen.
  Penders koos altijd voor zondedekking en niet voor lengte.
  Van Hanegem schreef over het nadeel van het 5-3-2 systeem. Slimme tegenstander kan er tussendoor spelen en je blijft uit de duels. Willen wij dat ook?
  Wordt er vanavond spek met bonen geserveerd? Of bidden we nie veur brune bonen?

 9. Avatar
  februari 26, 2024

  Helemaal mee eens Narris. Soms moet je wat extra trucjes gebruiken 😉
  Ja, die lange spits, ik weet niet of de trainer dit goed met het team heeft afgesproken. Iets van, die is voor Amevor?

 10. Avatar
  februari 26, 2024

  Vanavond open avond met Directie en Technische Staf.
  Zit in het buitenland en kan daardoor helaas niet aanwezig zijn.
  Hoop wel dat er een grote opkomst is en dat ik later ergens wat details van het besprokene kan lezen.
  ED (Thomas Dal) zal toch ook wel aanwezig zijn neem ik aan.