Column: van den Hurk (9)

Column: van den Hurk (9)

Hij is geboren in Veghel, 20 jaar oud, en speelt met rugnummer 9 in het shirt van FC Eindhoven. Ik heb het natuurlijk over Anthony van den Hurk. Via de jeugd van PSV en een half jaar FC Den Bosch kwam Anthony in de winterstop van het vorige seizoen terecht bij FC Eindhoven. Zijn debuut maakte hij op 1 Februari 2013 in de wedstrijd tegen Excelsior. Inmiddels is hij basisspeler bij FC Eindhoven en mistte hij dit seizoen nog geen enkele wedstrijd. Toch is hij een veel besproken speler op de tribune, op twitter en op het gastenboek van deze site. Ook ik (de webmaster) heb me al diverse malen kritisch uitgelaten omtrent de prestaties van Anthony. Reden om eens een klein stukje te schrijven.


Kritiek

In het betaalde voetbal zul je als voetballer met kritiek moeten leren en kunnen omgaan. Supporters houden van hun club en willen altijd het beste van het beste. De beste speler, 200% inzet en bij een spits doelpunten. Inmiddels speelde Anthony 20 wedstrijden in het shirt van FC Eindhoven en daarbij vond hij 5 maal het net van de tegenstander. Dat is op zich best een redelijk gemiddelde. Echter heeft Anthony misschien ook wel de “pech” dat Eindhoven momenteel spelers als Makiavala en Donny de Groot onder contract heeft staan waardoor bij een minder duel al snel de roep komt om een andere spits op te stellen.


Twitter

Het afgelopen jaar was Anthony een enthousiaste “twitteraar” maar inmiddels is hij daar verdwenen. Mogelijk is de kritiek die af en toe voorbij kwam daar de oorzaak van. Dat zou zonde zijn. Zoals hierboven al uitgelegd zullen supporters altijd van alles roepen vanuit hun supporters emotie. De mindere dingen, maar ook de goede dingen! Mogelijk heeft hij dat zichzelf teveel aangetrokken en was dat een reden om met Twitter te stoppen. Toch lijkt het alsof de kritiek die daar te lezen was Anthony inmiddels wat scherper heeft gemaakt. Zeker de laatste twee duels zie ik, maar ook de supporters om mij heen, een andere Anthony. Continu in beweging, druk zetten, balvast, doelpunten maken, etc. Als hij nog op twitter zou hebben gezeten zou hij die positieve berichten nu ook hebben meegekregen!


Jonge talentvolle speler

We moeten natuurlijk niet vergeten dat met zijn 20 jaar Anthony nog een jonge speler is. Hij zal goede wedstrijden gaan afwisselen met minder goede wedstrijden. Maar doen oudere spelers dat eigenlijk ook niet? De potentie is er wel degelijk. Daar twijfel ik niet eens aan. Anthony heeft van alles wel wat en zal daardoor altijd een bruikbare speler zijn. Een tip van mijn kant aan zijn adres zou zijn om kritiek om te zetten in energie, en de positieve berichten te gebruiken als beloning. Kritiek hoort bij het betaalde voetbal en zal je gehele carriere door terug gaan komen. Vergeet alleen niet dat zolang je in het mooie blauwwit van FC Eindhoven speelt de steun er altijd zal zijn! Samen ontevreden, samen blij, samen verliezen en samen winnen!

De laatste wedstrijden verscheen er al een voorzichtig “He scores when he wants”. Laten we hopen dat dat de komende tijd vaker en harder te horen is! En dat hij net als tegen FC Den Bosch die goal met ons vak-I komt vieren!

Anthony3

“He scores when he wants, he scores when he waaaaaants, Anthony van den Hurk, he scores when he wants!”

 

Geschreven door: Webmaster

<

Geen berichten

Er heeft niemand een bericht geplaatst.