Eindhoven mist nog creativiteit

Eindhoven mist nog creativiteit

FC Eindhoven heeft ook de 3e oefenwedstrijd van dit seizoen verloren. In Maastricht werd onnodig met 1-0 verloren.

Het was van beide kanten geen geweldige wedstrijd. Gelegenheids-rechtsback van Kleef zorgde er echter wel voor dat de thuisploeg met 1-0 won. Een niet gevaarlijk lijkende voorzet schoot hij hard in eigen doel.

Een “7” en “10” hard nodig

Op zich staat het elftal redelijk. Wel ervan uitgaande dat jongens als Jens van Son en Iker Pozo ook daadwerkelijk bij de club blijven. Wat we wel echt nodig lijken te hebben is een creatieve man als aanvallende middenvelder en een rechtsbuiten die er direct kan staan. Mogelijk zou die creatieve man achter de spitsen ook een Kaj de Rooij of Joey Sleegers kunnen zijn. Mits fit en allebei de spelers bij de club blijven dan horen beide spelers sowieso in de basis thuis. Volgens de berichten sluit Joey tegen Oss weer aan in de wedstrijdselectie. Op rechtsbuiten start nu Alef Joao. Speelt verdienstelijk maar de stap van Brabantia naar de Keuken Kampioen Divisie is geen kleine. Deze jongen zal tijd nodig hebben. Vanuit de randstad academy speelt momenteel ook Dave de Meij wel eens mee maar ook deze jongen (in de voorbereiding af en toe vanaf links) zal nog flink wat vlieguren moeten gaan maken in de onder 21 competitie. Het zal niet meevallen voor technisch manager Marc Scheepers om met een klein budget precies neer te zetten wat je daadwerkelijk misschien zou willen.

De club heeft momenteel 12 contractspelers. Volgens het ED ligt het nog niet vastleggen van Pozo aan het papierwerk en kunnen Roulaux, van Son, Jap Tjong en Vermeer een aanbieding verwachten. Op basis van de oefenwedstrijden lijkt me vooral het vastleggen van Vermeer onnodig. Jap Tjong kan zeker voetballen maar zal (nog) niet de kartrekker zijn die nodig lijkt. Het blijft voor ons als supporters natuurlijk gissen. Trainingen zijn niet openbaar en dus moeten we op basis van oefenwedstrijden onze meningen baseren. Overigens wel altijd goed voor de discussies op ons gastenboek.

Nog 3 weekjes en dan starten we alweer aan de nieuwe competitie. Misschien is zonder hoge verwachting deze competitie starten wel eens goed voor ons…

Het zullen in ieder geval drukke weken blijven voor onze technisch manager!

Foto van Joey Sleegers met dank aan www.fc-eindhoven.nl

<

Geen berichten

Er heeft niemand een bericht geplaatst.