FC Eindhoven start de competitie met een zege

FC Eindhoven start de competitie met een zege

FC Eindhoven is de competitie afgelopen vrijdag goed gestart. In Nijmegen werd NEC met 1-2 verslagen. Branco van den Boomen was met twee treffers de gevierde man.

Terwijl 93 supporters van Eindhoven op weg waren naar Nijmegen kwam het nieuws binnen dat Sleegers, Biemans en Ze Pedro niet mochten spelen. De buitenlandse overschrijving was niet rond. Mede door deze amateuristische fout besloot ik mijn 6 jarige zoon (voor het eerst mee naar een officieel uitduel) maar vast voor te bereiden op een zware nederlaag. Hij bleef echter nog positiever dan onze Henri. “Papa, Branco en Jort spelen gewoon mee dus we gaan toch winnen”. Bij terugkomst in de supportersbus kreeg hij diverse high-fives, het blijkt nu al een kenner!

En zo kon Ernie Brandts dus een paar uur voor de wedstrijd zijn opstelling nog flink wijzigen. Valentino Vermeulen mocht zijn debuut gaan maken en speelde ook Kaj de Rooij en Samy Bourard vanaf het begin. Het begin van de wedstrijd was ook wat onwennig. NEC was fel en kwam al vroeg op voorsprong. Een voorzet van oud Eindhoven speler Van Landschoot bleef, na een misverstand tussen Vermeulen en Swinkels, liggen en Musaba tikte binnen, 1-0.

FC Eindhoven bleef het wat lastig hebben maar knokte zich terug in de wedstrijd. Zeker toen Jort Van der Sande met een mooie steekpass Van den Boomen de diepte in stuurde en de 1-1 op het scorebord kwam te staan. Het uitvak door het dolle heen en het geloof op een mooi resultaat terug.

Nog voor rust had FC Eindhoven ook op voorsprong moeten komen. Eerst was het Seedorf die mee op was gekomen en met links de bal bijna de kruising in krulde. Een minuut voor rust ging Van der Sande diep, leek zich vast te lopen, maar behield goed het overzicht. De inlopende Van den Boomen werd bereikt maar zijn schuiver ging net naast.

Na rust bleef Eindhoven de betere ploeg. Het middenveld Essikal, De Rooij en Van den Boomen had de controle over de wedstrijd. Uiteindelijk won Eindhoven het duel in de 72e minuut. Een mooie voorzet vanaf rechts werd door Lopes op doel geschoten. Doelman Branderhorst pareerde nog wel maar de rebound was wederom voor Lopes. Met een handig wippertje omspeelde hij de doelman die hem vervolgens ten val bracht. Captain Van den Boomen nam zijn verantwoordelijkheid en schoot de 1-2 binnen.

Al met al liet de ploeg van Ernie Brandts zien dat het over de juiste mentaliteit beschikt. Ondanks de tegenslag van voor de wedstrijd en de snelle 1-0 rechtte het de rug en kon het na afloop een mooie feestje vieren bij en met het uitvak!

Zo start FC Eindhoven het seizoen dus heel goed. Vrijdag wacht in het eigen Jan Louwers Stadion FC Dordrecht. Alle supporters t/m 15 jaar hebben gratis toegang. Dus neem kinderen, kleinkinderen of buurjongens mee naar het stadion en geniet van deze laatste (school) vakantie dag!

Gratis biertje seizoenkaarthouders

Dankzij oud-voorzitter Chris Aelberts, die een aantal vaten bier beschikbaar heeft gesteld, kunnen seizoenkaarthouders a.s. vrijdag ook nog eens genieten van een mooie PMD (pre-match drink). Op vertoon van je seizoenkaart kun je vrijdag, tussen 18.30 – 19.30u, een gratis biertje nuttigen in CAFE1909. Uiteraard is Chris daar zelf ook bij aanwezig om te proosten op het nieuwe seizoen.

Al met al dus genoeg redenen om vrijdag (vroeg) naar het Jan Louwers Stadion te komen!

<

3 Reactie(s)

 1. Avatar
  augustus 12, 2019

  Ook een high-five voor je zoon van mij. Kritisch zijn en positief blijven denken gaan goed samen. Als Kaj de Rooij zich zo blijft ontwikkelen wacht hem een mooie toekomst.

 2. Avatar
  augustus 11, 2019

  Met Joey erbij kunnen we ver komen dit seizoen. Branco blijft van superieure klasse. Ernie is een toptrainer, misschien nog beter dan David.

 3. Avatar
  augustus 11, 2019

  Leuk geschreven. Zoonlief: Aartje naar vaartje.