Wekelijks vol sfeervak en goede awaysupport alweer bijna voorbij?

Wekelijks vol sfeervak en goede awaysupport alweer bijna voorbij?

Terwijl het op voetballend gebied inmiddels goed gaat met de club en ook de achterban een mooie groei doormaakt rommelt het inmiddels wel achter de schermen.

Vak D is momenteel structureel uitverkocht en aantallen in uitwedstrijden zijn nog nooit zo hoog geweest. Met 153 man naar Heracles, 143 naar Den Haag, op een maandag met 70 naar Almere, 151 supporters naar NAC, 239 waren er in de derby bij en in de vakantie startte de competitie met 116 supporters in Den Bosch. Al met al prachtig. Ook de spelersgroep geniet er zichtbaar van. Doelman Bertrams was de groei ook al opgevallen. Spelen voor volle(re) tribunes en goed gevulde uitvakken dat wil elke speler natuurlijk.

Helaas hebben we binnen de club daarin niet iedereen op één lijn. Onze Haagse Veiligheidscoördinator, iets meer dan een jaar werkzaam voor de club, trekt zijn eigen plan. Die ziet liever dat het weer een stuk rustiger in het stadion gaat worden, dat er geen volle bussen naar uitwedstrijden rijden en eigenlijk liever gewoon niet wil dat er (extra) mensen komen naar de club. Brabantse gemoedelijkheid is hem vreemd. Afgesproken was om eens met elkaar om de tafel te gaan zitten. Vanuit EindhoFAN is er sowieso op regelmatige basis overleg tussen de club en supporters uit diverse geledingen. Zo zitten dan personen van de supportersvereniging, Eindhoven1909, 1909fce, vak D, de SLO’s, de Algemeen directeur, de medewerker communicatie en de veiligheidscoördinator samen. Althans dat was in dit geval dan ook weer de bedoeling. Echter vond de veiligheidscoördinator, ondanks alle strubbelingen die er op dit moment zijn, het nodig om vroeg in de middag af te zeggen en zodoende niet aan te sluiten. Onze algemeen directeur gaf ook aan hem niet te kunnen verplichten. Geen idee of er werktijden en verplichtingen in het contract staan, maar gezien de situatie had het hem gesierd als hij aanwezig was geweest. Voor ons zo een extra teken aan de wand dat het hem ook daadwerkelijk helemaal niks interesseert. Jammer en teleurstellend.

Laten we overigens voorop stellen dat iedereen zich moet gedragen binnen de regels die er gelden in een stadion, maar een fanatiek supporter zijn mag in ieder geval nooit een straf zijn! Iedereen steunt en staat achter de club op zijn/haar eigen manier. De club moet alleen nu wel gaan inzien dat de groei die we door maken als club, op alle gebieden, niet door individuen/passanten tegengehouden moet gaan worden. Want nu er eindelijk jeugdige (nieuwe) aanwas is binnengekomen moet je die omarmen, aan je binden en vooral je toekomst niet weer direct wegpesten!

Een woord daarom gericht aan de technische staf en spelers: Mochten er de komende tijd minder supporters mee naar een uitwedstrijd gaan, of is vak D leger en minder enthousiast dan jullie dit seizoen van ons gewend zijn, weet dan dat dit absoluut niet ligt aan jullie! We waarderen en genieten van jullie mentaliteit, instelling en passie. Eigenlijk is dat dezelfde als die wij op de tribune hebben. Echter waardeert niet iedereen binnen de club die passie van ons.

Laten we hopen dat de situatie snel verandert. Dat passanten de club niet remmen in de groei, dat de passie en beleving niet kapot gemaakt gaat worden EN dat het nu tijd is om te beseffen dat niemand groter is dan de club!

Namens de groepen Supportersclub Eindhoven1909, 1909fce, Vak-D en BWC

<

14 Reactie(s)

 1. Avatar
  november 10, 2022

  Ben benieuwd of gesprek vanavond verhelderend heeft gewerkt.

 2. Avatar
  november 10, 2022

  Toeter moet zo wie zo terugkomen ik kom al 68 jaar naar de fc zo,n jongen is goud waard voor de club zorg als fc Eindhoven dat hij terug komt dit kan echt dan moet die veiligheidscoördinator weg maar niet zo,n golden boy .

 3. Avatar
  november 03, 2022

  @Webmaster: kan je iets vertellen wat er hierover uit het overleg is gekomen? Ben heel benieuwd hoe onze club hier over denkt. Met name omdat ze de ambitie hebben om te groeien de komende jaren. Ook qua supporters.
  Hoe meer sfeer in het stadion, hoe mooier toch?
  Wist niet dat we een Haagse Veiligheidscoördinator hebben. Persoonlijk heb ik het niet zo op wat er allemaal uit Den Haag komt. Is nooit veel goeds.

 4. Avatar
  november 02, 2022

  Ik vind het fantastisch onze club zo leeft ga er vooral mee door Als ik het zo lees dan moet die hagennees gewoon maar ado waar ze zich nooit kunnen gedragen dus ik hoop dat we gewoon door kunnen gaan met deze fantastische Entourage