Wie zijn wij

SUPPORTERSCLUB EINDHOVEN1909

In 2001 begonnen we als vriendengroep met een simpele “kleine” website. De website en naam www.FCE1909.nl was geboren. Een vriendengroep die de voetbalclub zichtbaar meer wilde gaan steunen en supporters een plek wilde geven om te discussiëren. In 2004 kreeg de website de huidige naam, www.eindhoven1909.nl. Sinds het seizoen 2013-2014 is er ook de naam Supportersclub Eindhoven1909 (kortweg SCE1909). Dit initiatief werd, in overleg met de club, genomen met maar EEN doel: 100% supporteren van onze club. Dit om onderdeel te worden van het nieuwe opgezette EindhoFAN.

EINDHOFAN
Supportersclub Eindhoven1909 maakt onderdeel uit van het overkoepelend orgaan EindhoFAN. Onder leiding van FC Eindhoven opereren wij op verschillende gebieden om het de supporters van FC Eindhoven zo prettig mogelijk te maken.

SAMEN STERKER
Onder het motto “samen staan we sterker” zijn wij begonnen aan het project SCE1909. Onze pijlers zijn sfeer, gezelligheid, eenheid en clubliefde. Kortom, SCE1909 zal zich inzetten om de sfeer in het Jan Louwers stadion nog beter te maken. Voetbal moet je voelen en voetbal moet je beleven. Een bezoek aan het Jan Louwers stadion moet een feest zijn voor jong en oud. Tel daar de overdosis clubliefde bij op en het FC Eindhoven-gevoel is herboren.

BUSREIZEN
Namens het supportersplatform EindhoFAN coördineren wij de busreizen naar uitwedstrijden. Ook hier geldt dat we een doel hebben, namelijk steunen van de FC buiten het eigen stadion met zo veel mogelijk supporters. Jong en oud samen naar vreemde bodem.

SEIZOENKAARTHOUDERS GAAN VOORDELIG MEE
Heeft u een seizoenkaart van FC Eindhoven dan kunt u voordelig mee naar uitwedstrijden van FC Eindhoven. Dat is het unieke aan het supportersplatform EindhoFAN.

WE DOEN MEER
Naast busreizen voor ALLE supporters organiseren we ook activiteiten, denken we mee om de merchandise nog beter te maken en zijn we de spreekbuis voor de supporters.

EindhoFAN
De naam EindhoFAN is al een aantal malen gevallen. EindhoFAN is het supportersplatform waar SCE1909 samen met de Kidsclub en de supportersvereniging deel van uit maken. Middels dit concept kunnen we vanaf nu door goede samenwerking onderling alle supporters bereiken en kunnen we segmentgericht te werk gaan. Immers iedere leeftijdsgroep heeft zijn eigen interesses en behoeften. Dankzij EindhoFAN kan dit. Misschien wel een unieke constructie in het voetbal.

SCE1909 alleen voor jongeren?
Door de unieke samenwerking tussen Kidsclub, SCE1909 en de supportersvereniging kunnen wij ons meer richten op de jongere supporters. De basis voor SCE1909 wordt gevormd door Eindhoven1909 en Ultras Eindhovia. Maar betekent dit dat wij alleen voor de jeugd aanspreekbaar zijn? Nee. Wij denken ook mee met de oudere supporters. Ook deze groep is erg belangrijk als het gaat om sfeer en het bezoeken van het stadion.  Echter, door de bundeling van krachten tussen SCE1909 , Kidsclub en supportersvereniging zullen wij als basis de interesse en behoeften van de jeugd en oudere “jongeren” behartigen. Grofweg betekent dit de groep van 13 jaar – 40 jaar.

GEZAMENLIJKE ACTIVITEITEN
Zoals eerder gemeld coördineren wij de busreizen naar vreemde bodem. Bij deze busreizen stellen wij als doel dat ALLE SUPPORTERS zich prettig moeten voelen. Immers wij coördineren deze reizen namens EindhoFan. En daar zijn alle seizoenkaarthouders lid van.

Zo ziet u SCE1909 is er niet alleen voor de jongere supporter maar wil samen met ALLE supporters een bezoek aan een wedstrijd van FC Eindhoven , zowel binnen als buiten het eigen stadion tot een feest maken.

Wilt u meer weten over onze ideeën of over onze insteek, spreek ons aan tijdens een van de wedstrijden of mail ons SCE1909@eindhoven1909.nl