Gastenboek Eindhoven 1909

Welkom op het gastenboek van Eindhoven 1909. Het staat vrij om hier een bericht te plaatsen. Echter gelden er wel een aantal regels. Het gebruik van schuttingwoorden, scheldwoorden en vloekwoorden is verboden. Ook provocerend taalgebruik in de richting van tegenstanders, spelers, scheidsrechters, supporters of andere personen is niet toegestaan. Bij overtreding van deze regel volgt (tijdelijke) uitsluiting van het gastenboek, bij herhaalde overtreding volgt uiteindelijk permanente uitsluiting.

Geef een reactie

2.831 Reactie(s)

 1. Avatar
  augustus 12, 2019

  Heer Wijsman, helder en duidelijk en dat kun je niet van elke huispastor verwachten.
  Dank je.

 2. Avatar
  augustus 12, 2019

  Grappig Dick, dat ik je besmet heb als huispastor door het habijt aan te trekken. Je suggereert, dat ik de opstelling wil bepalen. Nee, Dick, het tegendeel is waar. Ik laat juist horen, hoeveel keuzemogelijkheden een trainer heeft en hoe moeilijk het is om tot een goede afweging te komen. Bijvoorbeeld, ik kan begrijpen, dat een trainer bij verdedigende accenten Jay Idzes verkiest boven “Frenkie” de Rooij. Ik schat de verdedigende kwaliteiten van Jay hoger in en de aanvallende van Kay. Wat is er op tegen, dat ik als supporter een meningske heb? Uiteraard kan ik er langs zitten. Zo hoop ik, dat Ze Pedro zich ontwikkelt tot een snelle back, uitstekend in duelkracht. Dan ontzenuwt hij mijn voorbarig meningske gebaseerd op 2 wedstrijden.
  Inderdaad, ik bewierook Kaj. Terwijl hij zich nog moet bewijzen. Ik denk heel veel potentie te zien en het is uiteraard niet zeker, of dit er uit komt. Dat hangt van hem af en het geloof van de technische staf in de speler. Wanneer een trainer het in een speler ziet zitten, dan draagt dat enorm bij aan zijn ontwikkeling. Neem Jort van der Sande. Had lang niet altijd een basisplaats bij de Bossche bollen. Bij ons waarschijnlijk wel. Dat scheelt veel voor zo’n jongen.

 3. Avatar
  augustus 12, 2019

  Gedachte heer Wijsman, het lijkt me wat voorbarig om na een competitiewedstrijd, met overigens een fantastisch resultaat, al conclusies te trekken en spelers individueel de maat te nemen. Wij maken de opstelling niet, dat doet de trainer/coach en dat is maar goed ook. Ik weet dat de heer Wijsman een liefhebber is van de Rooij.
  We zullen zien wat Ernie Brands gaat doen. In ieder geval lijkt er genoeg kwaliteit voor een opmerkelijke rol voor de Fc.

 4. Avatar
  augustus 11, 2019

  Naar het evangelie van JC heeft elk nadeel zijn voordeel. De ts weet nu, dat de vervangers van het drietal volwaardig zijn. De tegenstander van Vermeulen, Ndayishimiye is een handige dribbelaar. Het is dubieus of Ze Pedro hem had kunnen uitschakelen (de twee keer, dat ik hem gezien heb vond ik hem traag en verdedigend gemakkelijk uit te spelen). Ik sla de tackles van onze Valantino, de Speelman, hoger aan. Het had dus zomaar gekund, dat we met de “sterkste” opstelling in Nijmegen verloren hadden.
  De keuzemogelijkheden voor de ts maakt het niet gemakkelijker. Messi komt er in. Dat zal waarschijnlijk ten koste gaan van Marcelo of Samy. Biemans zal er ook wel inkomen. Dat gaat of ten koste van Maarten of Jay. Laat Ernie de Speelman en Frenkie de Rooij staan? Ernie kan Jay ook nog op het middenveld zetten, wanneer hij kiest voor meer verdedigende accenten. Kortom mogelijkheden genoeg. Onze Boom sprak ook over het geode middenveld tegen NEC. Gelukkig ben ik geen trainer (ha, ha) in deze luxe keuzemogelijkheden.

 5. Avatar
  augustus 11, 2019

  Klopt, maar die spelers lopen ook pas een paar weken rond. Vergeten dat bij een buitenlandse overschrijving meer nodig is. Erg amateuristisch wel

 6. Avatar
  augustus 10, 2019

  Het niet speelgerechtigd zijn van spelers die “ op het laatste moment “ aansluiten is niet per saldo te wijten aan de club.
  Afhandeling hiervan is niet altijd 123 geregeld.
  Komt elk jaar weer bij veel clubs voor en m.n. die clubs die een krap budget hebben en tot het laatste moment moeten wachten op koopjes.
  Niettemin blij verrast met dit resultaat en optimistisch gestemd .8

 7. Avatar
  augustus 10, 2019

  Geweldige zege. En dat met 7 regionale jongens en 3 uit de eigen jeugd. Ga zo door mannen!

 8. Avatar
  augustus 10, 2019

  Wat een schitterende overwinning na een lastig begin. Ben wel met Narris eens dat het niet op tijd speelgerechtigd hebben van 3 potentiële basis spelers erg amateuristisch overkomt.

 9. Avatar
  augustus 10, 2019

  Wat een heerlijk Goffert avondje. Geweldige teamprestatie. Te beginnen met Long Tall Ernie en zijn Shakers, die zijn elftal uitstekend had gegroepeerd.Uitstekend positiespel. Francois Gersthuizen roemde de kracht van ons middenveld, dat wij daar heersten. Maar niet alleen daar, ook achterin, ver van de goal. Tevens het keiharde werken van spits Jort en zijn subtiele assist op de Boom. (0-1).
  Never change a winning team. Het wordt moeilijk om straks het “beste elftal” op te stellen. De jonge linksback “Speelman” Vermeulen speelde als een geroutineerde veteraan. Uitstekende tackle op de bal en zelfs in het strafschopgebied durfde hij die in te zetten. Jay en Maarten vormden een uitstekend duo. Onze weefmeester sprak van Messi aan de Aalsterweg, maar ik heb een Frenkie de Jong gezien: Kaj de Rooij. Kaj speelde bijna foutloos. (alleen bij zijn grote kans te gehaast geschoten). Wat een techniek heeft Kaj en een voetbalintelligentie. Hij brengt rust op het middenveld; Een keer passing, of even wachten en de vrijstaande man zoeken. Ik heb geen verkeerde pass van hem gezien. Wie wel? En hij heeft ook nog eens een dribbel in huis (speelde bijv een tegenstander de bal door de benen). Samen met Karim en Branco en de min of meer hangende Samy Bourard hadden we de wedstrijd in de grip.

 10. Avatar
  augustus 10, 2019

  Knappe en verdiende zege op NEC! Echter dat 3 overschrijvingen van potentiële basis spelers nog niet bij de KNVB zouden zijn geregistreerd wekt bij mij enige verbazing!