Gastenboek Eindhoven 1909

Welkom op het gastenboek van Eindhoven 1909. Het staat vrij om hier een bericht te plaatsen. Echter gelden er wel een aantal regels. Het gebruik van schuttingwoorden, scheldwoorden en vloekwoorden is verboden. Ook provocerend taalgebruik in de richting van tegenstanders, spelers, scheidsrechters, supporters of andere personen is niet toegestaan. Bij overtreding van deze regel volgt (tijdelijke) uitsluiting van het gastenboek, bij herhaalde overtreding volgt uiteindelijk permanente uitsluiting.

Geef een reactie

2.967 Reactie(s)

 1. Avatar
  januari 29, 2020

  Het aantrekken van Jan Poortvliet voor de jeugd is een goede zet

 2. Avatar
  januari 29, 2020

  Dag Narris,

  Heel interessant dat onderscheid tussen psv en FC Eindhoven Je kon dus geweigerd worden als je niet katholiek genoeg was? Andere tijden 🙂

  Bedankt voor de toelichting!

 3. Avatar
  januari 27, 2020

  Wouter. Als kleine aanvullende reactie op die van Jur speelde religie ook parten in keuze. EVV Eindhoven is van oorsprong een Rooms-Katholieke club. Normaliter was het dat er een ballotagecommissie in het bijzijn van een geestelijk adviseur bepaalde of jij als lid werd aangenomen. Ik zie me nog in het clublokaal “de Karseboom ” van oud-speler Piet Giesbers zitten. PSV was een neutrale club en een doorn in het oog van Deken, Pastoors en Kapelaans.
  Naast fabrieksarbeiders uit het westen kwamen er veel arbeiders uit het Noordelijk deel van Nederland. Zij werden onder meer gehuisvest in aparte woonbuurten ( lees o.a. het Drents Dorp-Strijp ).
  Ouderen onder ons noemen PSV met name meestal Philips. Ook in mijn jeugd Poep Stinkt Vies of voor EVV Elf Vuile Verrekus. De wijken Gestel, Stratum en Tongelre waren in de jaren ’50 enigszins blauwwit gekleurd. De wijken Strijp en Woensel voerde rood-wit de boventoon.

 4. Avatar
  januari 26, 2020

  Beste Jur,

  Dank je wel voor het mooie en uitgebreide antwoord. Het verschil tussen textiel, sigaren en electronica had ik me nooit beseft, heel interessant. En ook de gevolgen van import had ik niet bij stilgestaan. Zonde overigens dat de aanwas stokt, ook al is de verleiding om voor de succesclub te kiezen begrijpelijk. Ik hoop voor jullie dat er een groep jongeren opstaat die juist wel het mooie van FC Eindhoven ziet.
  Zelf ben ik overigens cambuurfan en opgegroeid in een dorp in Noordoost Friesland waar iedereen vanwege de toenmalige successen koos voor heerenveen. Ik ken dus tot op zekere hoogte het gevoel, al zie ik bij ons nu gelukkig een kanteling plaatsvinden.
  Nogmaals bedankt, en mocht ik tijdens een wedstrijd eens in Eindhoven zijn dan hoop ik de club eens te bezoeken.

 5. Avatar
  januari 26, 2020

  Mooi je belangstelling Wouter. in het begin van de 20e eeuw was ons kluppie er een van industriëlen en juristen. Arbeiders waren aan het arbeiden in een zesdaagse werkweek van 10 uur. Veel armoede, dus voetbal was eerder van de gegoede burgerij. De vroege samenwerking met de Philips Sportvereniging was er een van samenwerking en allesbehalve rivaliteit. Er waren bestuurleden zowel actief bij PSV als EVV. (de vroegere verenigingsvorm, nu is ons kluppie een stichting)Sportief gezien deed ons kluppie het in de jaren twintig beter dan PSV. Pas na de eerste wereldoorlog komt er meer rivaliteit. Bestuurlijk geen rivaliteit. PSV was van de import (fabrieksarbeiders vaak uit het westen). EVV van de textiel en de sigaren. En Philips directeur Frans Otten schonk in 1939 radiotoestellen aan ons kluppie. Na de oorlog ontstond er steeds meer rivaliteit. En dan vooral onder de supporters. De spelers zelf konden het onderling wel met elkaar vinden. De bevolking was meer voor Eindhoven en de krant ook. Een gevleugelde uitspraak van oud speler Frans van Tuijl in de jaren vijftig: “Je was de sigaar (EVV) of je liep tegen de lamp. (PSV)
  Na het landskampioenschap in 1954 ontstond er een strijd tussen het amateurisme en het semiprofessionalisme. De laatste won uiteindelijk. Financieel heeft onze club de slag gemist en kregen we de naam van veredeld amateurisme, tot op heden toe. Door de geringe successen in tegenstelling tot die van PSV kantelt de populariteit. Onde de bejaarden veel sympathie. Maar de aanwas stokt. De mens is immers gevoelig voor succes. Dus de jeugd kiest daar eerder voor. Het blijft dus moeilijk voor ons om op te boksen tegen de grote broer. En ik heb ook niet het gevoel, dat er bestuurlijk gezien grote genegenheid van grote broer voor de kleine blauwwitte broer is. De krant kiest uit marketing technisch oogpunt ook voor grote broer. Er komen ook wel PSV supporters naar ons kluppie. Grote aantallen niet.
  Veel ouderen, zoals ik, hebben weinig met PSV (spottend Pisvee genoemd) Ik kom niet in het Philips Stadion, behalve wanneer ons kluppie daar speelt. Op termijn zal het voor ons kluppie moeilijk zijn om te overleven. Ouderen sterven uit en de jongeren… Citaat uit het clublied: “Een sterke club als deze krijgt toch niemand klein.” De nog geen 1000 supporters in het Jan Louwers Stadion zijn de oude soldaten. Al staan we onderaan, we blijven komen. ondanks het pijn van het verlies altijd maar weer blijven hopen. Met in gedachten Jules Deelder heb ik me eigen gemaakt: “Al zijn het natte dromen, een blauwwitter blijft altijd komen. ” Bij Tij en Ontij,” Wouter.

 6. Avatar
  januari 26, 2020

  Tegen de kattenmeppers en de Utreg speelden we in dezelfde samenstelling. Tegen de schapenkoppen misten we alleen onze belangrijkste speler Kaj de Rooij. Long Tall Ernie kiest er niet voor om alleen die positie in te vullen, maar gaat met meerdere spelers en posities schuiven. Ik heb de wedstrijd niet gezien, maar is dit ook niet van invloed op de speelwijze geweest?
  Helaas gaan we de rest van het seizoen meedoen om de spek- en bonentrofee. Hoewel Wim van den Broek nog nat droomt van de nacompetitie.
  Alles wordt overschaduwd door de opnieuw geblesseerd geraakte blessure van Cas Faber en het zware auto ongeluk van Youri Roseboom. Hopen, dat zij goed herstellen. Tevens het trauma van de zwaargewonden in de auto, waarin Youri zat.

 7. Avatar
  januari 25, 2020

  Hallo FC Eindhoven supporters. Even een vraag van een buitenstaander (noorderling). Als volger van de KKD heb ik altijd wel sympathie voor FC Eindhoven. Dat komt voornamelijk omdat ik respect heb voor supporters die fan zijn van de kleinere club in de stad.
  Maar wat ik me afvraag: wat is in Eindhoven eigenlijk het verschil in clubcultuur tussen FC Eindhoven en PSV? Is het zoiets als arbeidersclub vs elite, of stad vs regio? Of zijn er bijvoorbeeld veel supporters die beide clubs steunen?
  Ben benieuwd, bedankt alvast en succes tegen de Graafschap!

 8. Avatar
  januari 25, 2020

  Hoe is het mogelijk dat steeds in de verlenging een gelijkspel
  Of nog erger een overwinning uit handen wordt gegeven.
  Mijn jongste zoon zou zeggen; “Je weet het, je komt al van 1952 kijken,
  Je kunt er de klok bijna op gelijk zetten”
  Na de twee wedstrijden van vorig weekend had ik al lijstje in gedachten voor verlenging.
  Na de wedstrijd van gister moeten er toch enkele in de wacht.
  Er blijven er twee over n.l. Ruud Swinkels en Sammie Bourard.
  Die Sammie kijkt op foto’s zo guitig de wereld, hij moet ongetwijfeld
  Een goede invloed hebben op zijn medespelers.
  Verder ben ik van mening dat de doorstromers uit de opleidings-
  elftallen voor de komende twee seizoenen vast moeten liggen.
  Er gaan geruchten dat komend seizoen er een competitie komt voor onder 21.
  De Jonge teams gaan dan verdwijnen.
  Ik zou zeggen tegen het bestuur.
  ‘Blijf waakzaam”

 9. Avatar
  januari 25, 2020

  Peter,
  Zaten jij en Rober naast elkaar toen jullie het bericht typte of toevallig met dezelfde telefoon/tablet? 😉

 10. Avatar
  januari 25, 2020

  Hoe kan je iets creëren als je het middenveld steeds overslaat, ben het met Rober eens dat er duidelijk geen plan/taktiek was. Dus dan vanuit keeper/verdediger maar een lange bal.
  Hoe kun je dan creatief zijn. Hopen dat ie goed valt en er iets van maken? HOE DAN…
  Trek hier lering uit zou ik zeggen.