Gastenboek Eindhoven 1909

Welkom op het gastenboek van Eindhoven 1909. Het staat vrij om hier een bericht te plaatsen. Echter gelden er wel een aantal regels. Het gebruik van schuttingwoorden, scheldwoorden en vloekwoorden is verboden. Ook provocerend taalgebruik in de richting van tegenstanders, spelers, scheidsrechters, supporters of andere personen is niet toegestaan. Bij overtreding van deze regel volgt (tijdelijke) uitsluiting van het gastenboek, bij herhaalde overtreding volgt uiteindelijk permanente uitsluiting.

Geef een reactie

3.077 Reactie(s)

 1. Avatar
  mei 11, 2020

  Ook geeft deze tijd mogelijkheden. Niet alles alleen maar somber zien. Als clubs bepaalde spelers niet meer kunnen behouden en dus transfer zijn, kan onze fce deze wellicht oppikken…Er zijn naast de strubbelingen ook wel degelijk kansen…
  Ik blijf het positief zien en geloof erin dat onze mooie club over 1909 jaar nog steeds bestaat.
  Ik kan het me absoluut niet voorstellen dat Fc Eindhoven verloren gaat…

 2. Avatar
  mei 09, 2020

  Jur ! Klopt als een bus. Laten we wat Henk v.d. Water heeft meegemaakt naar het heden voor ons zelf en wat wij nu mee maken relativeren! Fransoos mocht FCE omvallen, wat tot de mogelijkheden behoort, dan is er altijd nog de Amateurtak die nieuwe kansen kan bieden om het voortbestaan nieuw leven in te blazen!! Veel BVO,s hebben die mogelijkheden niet! Denk aan Helmond Sport, FC Utrecht, FC den Bosch, Roda JC, etc.!

 3. Avatar
  mei 07, 2020

  Ben bang dat dit voor veel kleinere clubs zoals de onze een doodsteek kan betekenen.
  Geen mogelijkheden om de betere spelers/talenten aan je te binden. Zullen voor niets de deur uitlopen naar de clubs die ze een minimaal kontrakt kunnen aanbieden. Verschillen tussen de “rijke” en “arme”clubs zullen nog groter worden.

 4. Avatar
  mei 07, 2020

  Het is inderdaad bijzonder Johnny, de ervaringen van Henk van de Water. Ik ken niet veel namen van supporters, gezichten wel. Zo ook die van Henk en nu heeft hij een naam. In Dachau was Henk een nummer. Het is voor mij als verwend menneke nauwelijks voor te stellen, wat Henk allemaal heeft meegemaakt in het concentratiekamp. Wat een ontberingen: kaal geschoren, blauw-wit gestreept gevangenispak ,honger, kou en luizen. Met drie man om en om slapen in een smal bed. Ook kameraadschap, zoals een Hongaar, die hem aan een dubbele oorontsteking opereerde. En de bankier van Lanschot, die hem eten bracht in de ziekenbarak, waar hij leed aan vlektyfus. Bij de bevrijding kreeg hij een wit laken over zich heen, omdat ze dachten, dat hij dood was. Positief is, dat Henk daarna vrijheid intens ervaart. En onze 96 jarige fan tegen zijn vrouw Ria: “We hebben samen een heel mooi leven gehad meidje. We hebben samen genoten. En nog. Prachtig.” De woorden van de filosoof Friedrich Nietzsche lijken op onze Henk van toepassing: “Alles wat mij niet doodt, maakt me sterker.”

 5. Avatar
  mei 06, 2020

  Veel clubs zitten in hetzelfde schuitje. Wat ik tussen neus en lippen lees, staat het water nog niet tot onze lippen. Met VDL hebben we een sponsor, die niet snel failliet zal gaan. Zorgelijker is het voor het MKB. Een en ander zal gaan veranderen. Mogelijk ondersteuning vanuit de Bond. Sowieso is het nog wachten op een gezamenlijke verklaring. Het zijn ook onzekere tijden voor spelers met een aflopend contract, die niet gewild zijn. In die zin zal er straks keuze genoeg zijn. En dan nog de onduidelijkheid van toeschouwers op een hoopje. Bij ons is het nooit uitverkocht. Dus op een rijtje 1 stoel, 2 leeg. En ouderwets plassen in een regengoot op 1,5 meter afstand, ha, ha. Sowieso schijnt het besmettingsrisico buiten een stuk kleiner te zijn dan binnen, vanwege de luchtvochtigheid en UV-straling. Alle scenario’s staan nog open. Het trieste van Corona is, dat wereldwijd gezien het aantal doden door de maatregelen groter zullen zijn dan de doden door het virus. (sterfte door armoede, gekoppeld aan werkeloosheid)Het akelige van dit virus is het massale van alles tegelijkertijd en bij 20 procent heftige klachten, zoals ernstige benauwdheid, zuurstoftekort in de longen. Het aantal doden ligt niet veel hoger dan bij een andere ernstige griepvirus. Achteraf kunnen we de koe in de kont kijken. Gezonde en zonnige groeten.

 6. Avatar
  mei 06, 2020

  Zie krant van vandaag. Meteen duidelijk waarom contracten niet kunnen worden verlengd en transfers niet worden gedaan..

 7. Avatar
  mei 05, 2020

  Driekske, transfers? Denk dat daar nu niet eens aan gedacht kan worden. Gezien alle perikelen denk ik dat we blij mogen zijn als de club in september nog bestaat.

 8. Avatar
  mei 05, 2020

  Wordt er al getraind trouwens??

 9. Avatar
  mei 05, 2020

  Is er nog nieuws over de club? Transfers? Bestuurszaken?

 10. Avatar
  mei 04, 2020

  Volendam wilt Bourard ook halen