Gastenboek Eindhoven 1909

Welkom op het gastenboek van Eindhoven 1909. Het staat vrij om hier een bericht te plaatsen. Echter gelden er wel een aantal regels. Het gebruik van schuttingwoorden, scheldwoorden en vloekwoorden is verboden. Ook provocerend taalgebruik in de richting van tegenstanders, spelers, scheidsrechters, supporters of andere personen is niet toegestaan. Bij overtreding van deze regel volgt (tijdelijke) uitsluiting van het gastenboek, bij herhaalde overtreding volgt uiteindelijk permanente uitsluiting.

Geef een reactie

3.077 Reactie(s)

 1. Avatar
  mei 20, 2020

  Nee dat snap ik ook wel; maar zo’n technisch manager zit toch niet voor spek en bonen achter die tafel.
  Hij had op zijn minst kunnen zeggen wat de stand op dit moment is m.b.t. de samenstelling van de selectie.
  Nu kwam er eigenlijk niet veel uit.

 2. Avatar
  mei 20, 2020

  Nee lijkt me logisch Hans. Ze hadden het maandag ook vooral over dat er geld moet komen om überhaupt de winter door te komen.

 3. Avatar
  mei 20, 2020

  Ik lees op de site en in de krant wel dat het damesteam en de selectie van het zaalvoetbal versterkt worden, maar ik lees maar weinig over versterkingen van onze echte blauw-witte selectie.
  Ik had gehoopt daar maandag jl. meer over te horen, maar er kon zelfs niet worden verteld waaruit de selectie tot nu toe bestond m.a.w. wie liggen er voor komend seizoen al vast.

 4. Avatar
  mei 20, 2020

  Justin Goetzee en Juul van Hout kwamen goed over op FC Eindhoven TV. Ze houden rekening met diverse scenario’s. Hopelijk blijven sponsoren trouw aan de club en gaat wat “vermogende” mensen garant staan om de club overeind te houden.

  Het voetbal technische verhaal was voor nu ook niet zo boeiend. Budget gaat flink naar beneden. Er is nog niet duidelijk wat de mogelijkheden gaan zijn. Komen rond Augustus genoeg spelers vrij op de transfermarkt. Voor nu belangrijker dat de club blijft bestaan.

  Als supporters ligt daar ook een taak. Bestel gewoon je seizoenkaart zodra dit kan. Die inkomsten kan de club goed gebruiken. Probeer vrienden, familieleden en buren ook te overtuigen de club te steunen. Elk initiatief is welkom!

 5. Avatar
  mei 19, 2020

  Dick. Ja, Willy Schmidt. Perfect technicus en een genot om naar te kijken. Oké zijn schaaridee is nationaal bekend, echter hij was ook een echte gentleman op het veld. Ik heb de eer gehad om als jonge jongen hem aan de Aalsterweg te mogen zien spelen in het gestreepte Blauw en Wit. Hij schuwde het fysieke duel en probeerde met zijn gave techniek alles voetballend op te lossen. Mede hierdoor werd hij gekscherend “Juffrouw Schmidt” genoemd. Nadat hij EVV had ingeruild voor Ajax werd hij in zijn eerste seizoen 56-57, met die club Kampioen van Nederland. Zijn EVV degradeerde dat seizoen naar de 1e divisie.
  Rust in vrede Willy.

 6. Avatar
  mei 18, 2020

  Er wordt hard achter de schermen gewerkt. Het is, zoals Juul van Hout zegt, dat we met 50 procent kennis 100 procent moeten beslissen. Tijdelijk directeur Justin Goetzee maakt een gedreven indruk. Goed is om niet de hand op te houden, maar vragen, hoe het gaat. Financieel zitten er geen lijken in de kast. Dat stemt positief. Er wordt gewerkt aan sponsorconcepten en seizoenkaartpakketten. Tevens overleg met FOX over uitzendingen. Justin had het over een drive-in. Dan kun je bij een saaie wedstrijd ook nog scoren op de achterbank. Pascal memoreerde aan technicus Willy Schmidt, de man die de schaar uit vond. Tevens dat de jeugdopleiding een leeftijdsopbouw O21 om doorstroming naar het eerste te bevorderen.
  Marc wil krenten uit de pap halen: spelers die elders uit de boot vallen. De vraag is, als je straks 14 contractspelers hebt (minimale verplichting) bij verlenging van drie aangeboden contracten, er nog financiële ruimte is voor buitenkansje.

 7. Avatar
  mei 18, 2020

  Willy Schmidt is overleden, linksbuiten in het kampioenselftal van 1954. Ik heb hem nog zien ballen . Een sierlijke speler en technisch zeer begaafd. Hij had een opvallende loopstijl en is de uitvinder van de schaar, zie biografie van Keizer. Moge hij rusten in vrede.

 8. Avatar
  mei 17, 2020

  Geachte kopstukken,

  Wat een voorrecht om levendig mee te mogen stromen met het wel en wee van onze blauwwitten. Het blauwwitte virus op de laptop, dat is van een andere orde dan Tante Corona in de neusgaten. Het blauwwitte virus daar ga je niet van dood, hoewel menig stokoude supporter zijn hart vasthoudt.

  Naar de maan gaan we niet. Aan jullie, Juul, Justin, Marc, Pascal en Ernie om het immuunsysteem van ons kluppie te versterken. Dat gaat met passen en meten om met de schaar in de hand maatwerk te leveren voor een passend blauwwit kostuum.

  Ik beperk me tot wat algemeenheden, die wellicht vanuit jullie gedachten patronen naar ons toestromen.

  Wat doet Corona met ons? Minder inkomsten. De sponsors, zeker het MKB, gaan het in de portemonnee voelen en wij dus ook. Personele gevolgen. Tering naar de nering. Inleveren salaris? Roeien met de Corona riemen.

  Jullie zijn niet te benijden. Nou is alles relatief, want ik verwacht niet, dat ons kluppie achter in de rij aansluit bij de groei van de voedselbank. Aan het infuus, dat is de vraag?

  Waar gaat de knip op slot? Gelukkig niet bij de vrijwilligers, zoals Ticket Yvonne met in haar kielzog haar Janneman.

  En 20 procent inleveren, zoals bij het hogere echelon van de roodwitte vijand zie ik niet gebeuren. Ik neem aan, dat onze kopstukken hun salaris niet dusdanig inkrimpen, dat de biefstuk ingewisseld gaat worden voor een speklapje. En de meeste spelers zullen nauwelijks meer verdienen dan het minimumloon, dus dat levert ook geen kruimel op.

  Inkomsten, wellicht stimuleren van een solidariteitsfonds? Voetbal en solidariteit, een tegenspraak in bewoordingen? En het lijkt me niet gemakkelijk om een sponsor een blauwwitte worst voor te houden, wat aantrekkelijk is om sponsor te blijven of worden. Ik begrijp niets van zaken, maar ik denk, dat voor wat hoort wat, opgeld doet.

  Voor spelers onderaan de voetbaltiet is het sabbelen geblazen. Veel contracten zullen niet verlengd worden. Dat is een klein drama voor hen, maar geeft de technische staf mogelijkheden om een sterke selectie samen te stellen. JC komt om de hoek kijken.

  Ik ben slechts een modale supporter, dus meer dan de aanschaf van een seizoenskaart zit er niet in. Voor wat hoort wat, want de belevingen aan de Aalsterweg is voorlopig een no go area. Helaas kan ik niet mopperen, zagen, schelden, verdrieten en in verrukking juichen. Alleen voor de treurbuis, dat valt niet mee. Dan moet ik op de bank maar de blauwwit gebreide trui aantrekken om in de stemming te geraken.
  Vandaar de vraag, of met de tv bonzen te overleggen om blauwwit in te mogen loggen om toch nog als spuitslagroom van onze helden te kunnen ergeren of genieten?

  Hoe Corona zich ontwikkelt, dat weten zelfs de wetenschappers niet. We zijn nog niet van haar af. We zullen ons blauwwit immuunsysteem moeten versterken willen we overleven. Waarschijnlijk denken jullie er al aan om Jan Louwers Coronaproof te maken. Maak ruim baan voor 500 seizoenkaarthouders. Dat moet lukken. Afwisselend een gevulde stoel en twee lege. Voer de ouderwetse plasgoot weer in met strepen van 1,5 meter.

  Ik wens jullie veel wijsheid toe en een milde besmetting van het virus.

  Jur Wijsman

 9. Avatar
  mei 13, 2020

  Een zekere Johan Cruyff, dat hij rust in vrede, heeft ons geleerd dat ieder nadeel zijn voordeel heeft en ieder voordeel zijn nadeel.
  We gaan het zien wat het kan worden.⚽️ Ik wens de beslissers veel wijsheid toe.

 10. Avatar
  mei 11, 2020

  Ook bij het bestuur zullen ze naast problemen kansen zien. Misschien dat het juist voor Fc Eindhoven over een aantal jaar goed uitpakt…