Gastenboek Eindhoven 1909

Welkom op het gastenboek van Eindhoven 1909. Het staat vrij om hier een bericht te plaatsen. Echter gelden er wel een aantal regels. Het gebruik van schuttingwoorden, scheldwoorden en vloekwoorden is verboden. Ook provocerend taalgebruik in de richting van tegenstanders, spelers, scheidsrechters, supporters of andere personen is niet toegestaan. Bij overtreding van deze regel volgt (tijdelijke) uitsluiting van het gastenboek, bij herhaalde overtreding volgt uiteindelijk permanente uitsluiting.

<

6.742 Reactie(s)

  1. Avatar
    november 01, 2022

    Over historie van FCE gesproken: Heb opgezocht betreft Hamborn’07. Ze komen uit stadsdeel van Duisburg. Dus niks te maken met Hamburg.

  2. Avatar
    november 01, 2022

    De foto uit 1960 in het E.D. was niet bij wedstrijd, tegen Hamburg, maar tegen Hamborn ’07. De wedstrijd is gespeeld op 1 juni 1960 in het Eindhoven stadion. Dus aan het einde van het seizoen 1959-1960. Jan Louwers en Noud van Melis speelden nog mee. Jan Louwers vertrok naar PSV en Noud van Melis stopte met voetballen. Er deden 5 spelers op proef mee bij Eiindhoven. Op de foto staan van links naar rechts. De hongaar Lörincz, Snijders (Sp. Irene), Frijters (Brabantia), Jan Moorman en Tjeu Soers. De wedstrijd eindigde in een 1-5 nederlaag voor Eindhoven. Het Eindhoven doelpunt werd gecoord door Noud van Melis. Van de gastspelers voldeden alleen Moorman en Soers.

  3. Avatar
    november 01, 2022

    Op de foto van 1960 stonden geen Jan de Kort en Wim van Kessel! Jan Moorman en Tjeu Soers wel. Bram Verplancke stond helemaal links op de foto, hij kwam van het tweede elftal van PSV.

  4. Avatar
    oktober 31, 2022

    Mooie wending Modder vakker met de moeder van je kinderen. Ongetwijfeld heb ik je ooit bij het eerste een Rijpelbergse kaasplak voorgehouden. Jou kluppie heeft met een fraaie kopgoal nipt gewonnen.
    Lees net in Edje van 22 oktober uit de oude doos een verhaal met supporter Frans Baats n.a.v. een foto met 5 spelers uit 1960 met o.a. keeper Jan Moorman, de schrale, voor 3000 gulden gekomen van Veloc. De snelle linksback Wim van Kessel, overgenomen van de roodwitte vijand, die wel tot zijn 35e bij ons heeft gebald. En de linkspoot Tjeu Soers uit Budel, scheel als een otter met een verwoestende schot. Tjeu is nog niet zo lang geleden overleden. Jan de Kort uit Oirschot, een matige spits, maar met een schot als een kanonskogel. Hij schoot ooit op de puddingbuks van Frans, die daarna twee dagen niet heeft kunnen plassen. Clubicoon Jan Louwers verkaste voor fl 65.000 naar Pisvee. Volgens voorzitter Piet Holthuizen was hij te goed voor de klup: “We streven naar een team met meer gelijkwaardige spelers.” nog niet zo lang geleden het credo: “We zijn een opleidingsclub.” We leiden op voor anderen. Frans zat in een hoge boom tijdens het landskampioenschap in 1954. Zijn moeder was niet blij met de scheur in zijn broek.

  5. Avatar
    oktober 30, 2022

    Nou, je associatie klopt hoor Jur. Want na 34 jaar doe ik het nog steeds graag met de moeder van mijn kinderen 😮 En het mag en zal je niet beïnvloeden maar Mifano (nee, nu niet meteen ‘Milf-ano!’), daar heb ik 12 jaar lang gebald, van toen nog E3 tot het 1e. Fluitze vanmiddag!

  6. Avatar
    oktober 30, 2022

    Je schrijfsels Modder vakker, bij je pseudoniem heb ik de associatie van mother fucker, maar dat zal ongetwijfeld niet het geval zijn, doet me glimlachen. En dat zonder biertje in mijn hand. Inderdaad goed gevuld. Dat geeft meer sfeer. Als we nou heel hard blazen, dan krijgt de bal een zwieper en gaat over de ballenvanger in het vijandelijk netje. De twaalfde man en dat blauwwitte shirt ga ik vanmiddag als scheids in de warming up uitdagend dragen bij de Boys van Milheeze tegen Mifano. Laat de trainer nou net een oud speler van de kattenmeppers zijn.

  7. Avatar
    oktober 30, 2022

    We leven in een tijdperk van, door data gedreven, analyse. Ook in de sport. Daarmee zou je kunnen zeggen dat de invloed van pech en geluk nihil is. Want wat is pech en geluk? Een bal, die onderkant lat, net niet over de lijn stuit, is m.i. nét niet goed genoeg geraakt. Een klutsbal? Hoe ontstaat een klutsbal? Door een speler die de bal nét niet goed genoeg raakt of mikt of het vermogen niet heeft om sneller te denken en te handelen dan dat de bal beweegt. Als de wind de bal nou nét dat beetje afremt zodat dat schot onderkant lat nét over de lijn terecht komt, dan zou je dat geluk kunnen noemen. Daar tegenover staat dat er altijd wel een beetje wind is dat invloed heeft op de richting van de bal en waar alle spelers mee te maken hebben. Op willekeurige momenten weliswaar(!), is dat dan oneerlijk?

    Wat wel een beetje oneerlijk voelt, is dat ‘jong-spelers’ die de jong-teams ontgroeid zijn, bij de ene wedstrijd wel spelen en bij de andere niet. En niet door een schorsing of blessure maar omdat het beter uitkomt en ze soms wel -, soms niet een ander team, uit een andere competitie (lees: eredivisie) moeten gaan helpen…
    En terwijl ik dit opschrijf denk ik aan spelers van de blauwwitte beloften die ook op de grens van het eerste – en tweede team bewegen, en zou een ander beloftenteam op hun beurt daarover kunnen klagen.

    Leuk om over na te denken allemaal maar ikzelf houd er eigenlijk niet van om op die manier voetbal te kijken. Ik hoop gewoon iedere wedstrijd dat de bal het goeie doel in gaat, tussen vrienden en met een biertje in de hand. En daar was afgelopen vrijdag wel weer een goed voorbeeld van.

  8. Avatar
    oktober 29, 2022

    Wie heeft er in het voetbal de wijsheid in pacht? Ik vermoed met Hans, dat er een aantal spelers niet meer fris waren. En dan is het logisch, dat je wisselt. Ik verwacht niet, dat Rob, Sven en Ozan (had van tevoren kramp) wisselt als ze fris zijn. Rob wisselt de laatste wedstrijden goed, positie voor positie (niet zoals daarvoor verdediger voor aanvaller). Ik vond het elftal goed staan. Tegengoal kwam juist door aanvallend balverlies. Verdedigers (Maarten) bleven achteruit lopen bij die eerste goal. Discussie: Moet je dit doen om niet uitgekapt te worden? Of moet je wel het duel aan gaan? In ieder geval pakte het nu verkeerd uit. Geen verwijt, want 100 procent controle bestaat niet. Vaak zijn het de momenten en daar zit vaak de factor pech of geluk bij. En dan de 16 Henk, daar heb ik al eerder over geschreven. Dat is al vanaf minuut 1. Dat is opdracht van de ts alle 11 in zone in de eigen verdediging. En ook bij corners speelt de factor pech of geluk een rol. (bijv. een klutsbal). Misschien kan een trainer eens de voordelen en nadelen uitleggen van allen in de 16 bij corners. En waarom nooit een man bij onze corners ver achterin, omdat een bal daar vaak terechtkomt? (gisteren ook een keer en stond er niemand) Teleurgesteld in resultaat. Tevreden over de wijze van spelen.

  9. Avatar
    oktober 29, 2022

    Bij een voorsprong wordt, naarmate de wedstrijd volgt, steeds verder teruggelopen.
    Dit komt voort uit angst, om die voorsprong te verliezen.
    Je ziet dan dat bij een hoekschop van de tegenpartij, al onze spelers in de 16 met als gevolg dat ook vrijwel alle tegenstanders bij ons in de 16 staan , het toeval een rol gaat spelen en de druk blijft.
    Dat is vaak goedgedaan maar de laatste tijd niet meer. Ook het vele wisselen brengt onrust en verwarring en is niet altijd nodig.
    Onder druk is een snelle spits altijd een gevaar voor de tegenpartij maar die zie ik bij ons niet.
    Mijn wens: indien niet echt nodig, de spelers met snelheid laten staan en verdedig wat verder van de 16 . Dat is wat meer risicovoller maar de weg naar het doel van de tegenstander is korter .

  10. Avatar
    oktober 29, 2022

    Uitspelen in dezelfde opstelling zou goed zijn, zeker als er een voorsprong bereikt is en het goed staat.
    Gisterenavond zaten verschillende spelers er echter helemaal doorheen; dat kon iedereen zien.
    Niet gek dat er dan gewisseld wordt.