Gastenboek Eindhoven 1909

Welkom op het gastenboek van Eindhoven 1909. Het staat vrij om hier een bericht te plaatsen. Echter gelden er wel een aantal regels. Het gebruik van schuttingwoorden, scheldwoorden en vloekwoorden is verboden. Ook provocerend taalgebruik in de richting van tegenstanders, spelers, scheidsrechters, supporters of andere personen is niet toegestaan. Bij overtreding van deze regel volgt (tijdelijke) uitsluiting van het gastenboek, bij herhaalde overtreding volgt uiteindelijk permanente uitsluiting.

<

5.932 Reactie(s)

 1. Avatar
  april 21, 2024

  Dan lees je in de krant dat Willem met dezelfde energie als de 2e helft tegen Jong PSV wil gaan spelen. Dan denk je we kunnen wat gaan verwachten in Den Haag. En dan start hij weer met 5 Verdedigers en krijg je een lamlendige 1e helft voorgeschoteld. Dat je Dahlhaus, van Doorm etc niet gebruikt zegt ook genoeg. Ben er wel klaar mee inmiddels. Het is een gruwelijk klote seizoen geweest en als Willem ook komend jaar mag blijven zitten verwacht ik nogmaals een dramatisch klote seizoen. Klaar met de excuses, het afschuiven op niet zijn type spelers etc.

 2. Avatar
  april 21, 2024

  Het is verschrikkelijk slecht dit seizoen. Onbegrijpelijk dat die trainer mag blijven zitten.

 3. Avatar
  april 20, 2024

  Het aanvallende voetbal van onze Willem begint met 2 blokken en een eenzame Rottier voorin. Geen creativiteit, geen goede combinaties. Houdt Willem wel van voetbal? Geen wil om te willen, geen vrijstaande man met de blokkendoos. De verslaggever: De ploegen zijn er niet voor het vermaak. Ditmaal geen wissel in de rust. Waarom begint Willem toch niet wat aanvallender? Waarom Lieder niet beginnen, totdat hij leeg gespeeld is. Om de achterstand goed te maken wisselde hij de door de ondergrens zakkend talent Dyon Dorenbosch voor Lieder en we kregen prompt meer energie en werden in het zadel geholpen door het doelpunt. Eerder had de verslaggever al eerder impliciet kritiek laten horen op onze Willem en dat Willem wat moest doen en hij noemde de dynamiek van Dahlhaus, Kerstens en Lieder op de bank. En dan Willem voor de wedstrijd roepen, dat hij jaloers is op de bank van ADO. En dan noem ik nog niet eens van Doorm, die basisspeler was in onze beginperiode toen we punten pakten. Dahlhaus mocht 2 minuten meedoen. De verslaggever opnieuw kritisch op Willem, dat hij smaakmaker Dahlhaus eerder had moeten brengen. Spelers met acties zoals Dahlhaus en Kerstens daar houdt Willem niet van.
  Ogenia, altijd inzet was een van de minst zwakken.
  Geen contracten voor Ogenia en Dahhaus en Lieder zal ook wel geen contract krijgen. Het is dus niet alleen onze trainer die alleen van profielvoetballers houdt, maar ook Maartje en Scheepje. Zou Scheepje weer last hebben van narcoleptische aanvallen?

 4. Avatar
  april 20, 2024

  Eus! Mijn bijdragen zijn al jaren terug te vinden in dit gastenboek! Soms meegaand, soms kritisch als echte blauwwitter( voorheen actief speler, begeleider en nu als fan) en kleinzoon van een van de oprichters van EVV Eindhoven! Hierbij mijn advies: kort je betogen in svp dat geeft mij als lezer meer duidelijkheid wat betreft de inhoud van je geopperde visie over het wel en wee van ons FCE🍺

 5. Avatar
  april 19, 2024

  @Piet: Waarom denk je dat ik de illusie heb Eindhoven naar een hoger niveau te tillen middels dit gastenboek? Een en ander ontgaat mij.
  Ik ben zelf, samen met andere supporters, al bij de beleidsbepalers op bezoek geweest. Een tijdje geleden. Echter de beleidsbepalers die er nu zitten lijken een beetje aan het eind van hun latijn. Stralen niets uit aan ambitie om er iets van te maken.
  Net zoals sommigen op dit gastenboek die het allemaal wel oké vinden zo.

  Aan jou sprookje die ik helaas niet mee. Ik ben geen aanvoerder. Ik ben meer een drager. Dus ik wel best wel met meerdere échte Blauwwit supporters wel een keer iets ondernemen richting bestuur.

  Het lijkt mij dat degene die er bij Eindhoven dik voor betaald worden, er voor moeten zorgen dat Eindhoven met ingang van het nieuwe seizoen beter gaat presteren op alle fronten. Bij een profclub is daar geen rol weggelegd voor de mensen die er nu zitten.

  En over steentjes bijdragen gesproken, misschien kunnen de echte supporters gezamenlijk een steentje bijdragen. Dan krijg je een stapel van steentjes, waar ze niet makkelijk omheen kunnen kijken.

  @Sjonnie: jij blijft spijkers op laag water zoeken. Ik krijg de indruk dat jij enkel mee kan roeptoeteren als bijvoorbeeld nu weer Piet iets schrijft. “Piet, je slaat de spijker op z’n kop!” 😂😂😂
  Wauw, wat een bijdrage in dit gastenboek. Echt heel interessant om te lezen hoor.
  Ja joh, op dat soort constructieve bijdragen zit een Blauwwit supporter echt te wachten.

  Nogmaals Sjonnie, ik nodig je oprecht uit om eens iets inhoudelijks over voetbal te schrijven. En iets meer dan z’n korte oneliner.
  Want voetbal, dat is toch de kern van dit gastenboek.

 6. Avatar
  april 19, 2024

  Piet, je slaat de spijker op z’n kop!

 7. Avatar
  april 19, 2024

  Eus als je de illusie hebt dat we middels dit gastenboek bij kunnen dragen om FCE naar een hoger niveau te tillen wil ik je graag uit die waan halen. Meld jezelf bij de beleidsbepalers zou ik zeggen en laat je blauw-wit hart spreken! Serieus, ik zou het waarderen als je een steentje bij gaat dragen.

  Hoe leuk zou het zijn dat we een over aantal lezen dat FCE floreert, meedraait in de middenmoot Eredivisie en dat alles onder bezielende aanvoering van onze Eus. Iets dat begon op een gastenboek en uitgroeide tot een sprookje.

 8. Avatar
  april 19, 2024

  Johny, ik vind persoonlijk jou laatste bijdrage aan dit gastenboek behoorlijk flauw.

  En Narris, wat een nare opmerking van jou. Ik draag bij op het gastenboek om met andere Blauwwitters te kijken hoe we hogerop kunnen komen.

  Jammer van jullie twee. Probeer eens een voor Eindhoven constructieve bijdrage te leveren.

  Ik vraag me nu af wie jullie echt zijn? Zijn jullie wel echte Blauwwitters? Willen jullie wel dat Eindhoven groter wordt en hogerop komt? Of zijn jullie wat ze een soort internettrollen noemen, lekker zeiken en zeuren op een supportersplatform?

  Ik zie namelijk geen enkele opbouwende en ook inhoudelijke bijdrages ten faveure van mijn Eindhoven. Ik merk helaas ook dat echte Blauwwitters, die hun club graag beter zien worden, meteen worden afgezaagd.

  Nogmaals jammer, en ik laat jullie voor wat het is. Veel plezier met wat jullie doen. Ik ben en blijf zelf elke dag bezig met mijn club Eindhoven. Een club die al generaties in onze familie een rol speelt. Op en naast het veld. Hoogte- en dieptepunten. Eindhoven is voor mij een deel van mijn leven.

  Mijn interesse ging vandaag uit naar het inspirerende artikel van Stijn Wuytens van Lommel SK. Een club niet zo heel ver hier vandaan in een grote gemeente en toch relatief klein inwonersaantal. Zeker vergeleken bij Eindhoven.

  Ik was er zelf getuige van toen de club in 2020 bijna failliet ging. Mijn zoon speelde destijds in hun jeugdopleiding. In de in België zogenoemde “elite” competitie. Tegen Anderlecht, Genk, Sint Truiden, Club Brugge, Standaard Luik etc. Het was in die tijd de vraag of Lommel, en dus ook haar jeugdopleiding, nog wel een licentie zouden krijgen om in klasse 2B te mogen blijven voetballen.

  Waarom vertel ik dit, en wat is de link met het artikel vandaag in ED van Stijn? Omdat in 2021 de Manchester City Group Lommel overnam. Voor de goede orde: Manchester City Group is geen oliesjeik- of Rus met veel geld. Die met geld smijten.
  Nee, integendeel. City Group wil een gedegen samenwerking voor lange termijn aangaan. Een gedegen en gezonde opleidingsclub bouwen.
  En ja, ze zijn commercieel. Ze willen verdienen. Normaal toch. Al het goed is, breken er jaarlijks talenten door die ze aan top clubs kunnen verkopen. Met ook financieel voordeel voor de clubs.

  Dus in 2021 veranderde alles. Lommel SK werd van een “dooie”club waar niets meer mogelijk was, een levendige club, waar mensen weer optimistisch werden .
  Niet meteen grote dingen van City Group. De eerste stappen waren, managers en technische stafleden uit Manchester naar Lommel. De club professionaliseren. Weer vakkundige mensen die de club goed aansturen. Geen “de hand boven het hoofd houden”gedrag in de bestuurskamer. Niet aan je functie voldoen? Jammer dan, in Manchester lopen genoeg leidinggevende talenten.

  Leuke dingen in 2021: de youth academy werd verbeterd. Velden etc. Ook werd het hoofdstadion opgeknapt. En hoogtepunt voor mijn zoon: Manchester City spelers keeper Anderson en Gabriel Jesus bezochten de Gestelsedijk. Met handtekeningsessie voor de jeugd! Toen meer volk in het stadion als normaal gesproken.
  En zo groeide en bloeide er wat in Lommel. Er gebeurde weer “echte” voetbaldingen.

  Ik schrijf dit omdat het artikel van Stijn laat zien wat ik altijd zeg toch klopt (ondanks jullie flauwe inhoudsloze opmerkingen): “KAN NIET, BESTAAT NIET!”

  Lommel SK staat wel op het punt om te promoveren naar de hoogste klasse. Binnen 3 jaar (!) van bijna amateurvoetbal (failliet = 5e klasse provinciaal België) naar de prachtige Jupiler Pro League! En daar blijven.
  Ik zie de link met mijn Eindhoven wel!

  Wat zou ik graag ook over mijn Blauwwitte Eindhoven over een paar jaar ook zo’n leuk artikel lezen. Bijvoorbeeld Pascal Maas die dan als hoofd jeugdopleiding vertelt hoe goed de eigen talenten het doen in de selectie. En bijgedragen hebben aan de promotie.
  En gesteld dat een paar jonge City talenten uit Brazilië of waar dan ook daar aan meegeholpen hebben, dan vind ik dat zelf helemaal niet erg.

  Beste Naarris en Sjonnie 😂😂😂: ik nodig jullie uit om eens een inhoudelijke en inspirerende bijdrage te leveren over de manier waarop jullie denken dat Eindhoven in de toekomst beter wordt? Op het veld en stadion? Je hoeft niet te schromen. Ook zal ik daarna geen flauwe opmerkingen maken. Durf je de uitdaging aan?

  Met heel veel belangstelling kijk ik uit naar jullie bijdrage.

 9. Avatar
  april 18, 2024

  Er zijn ook nog mensen die zich wel druk maken om de club. Zoals Eus
  Heel veel hebben echt al het FC Eindhoven dna! Het zal allemaal wel, boeie wat er met de club gebeurd.
  En zo modderen we al jaren door, ambitie schuiven we elke keer 5 jaar door

 10. Avatar
  april 18, 2024

  Hoe kan het dat die trainer er nog steeds zit? Of hopen ze zelf dat er komend jaar minder supporters komen kijken?