Gastenboek Eindhoven 1909

Welkom op het gastenboek van Eindhoven 1909. Het staat vrij om hier een bericht te plaatsen. Echter gelden er wel een aantal regels. Het gebruik van schuttingwoorden, scheldwoorden en vloekwoorden is verboden. Ook provocerend taalgebruik in de richting van tegenstanders, spelers, scheidsrechters, supporters of andere personen is niet toegestaan. Bij overtreding van deze regel volgt (tijdelijke) uitsluiting van het gastenboek, bij herhaalde overtreding volgt uiteindelijk permanente uitsluiting.

<

6.179 Reactie(s)

 1. Avatar
  juli 06, 2024

  Keer in de spiegel kijken Eus. Het is alleen maar zeuren en zeiken.

 2. Avatar
  juli 06, 2024

  Jullie hebben helemaal gelijk. Gelukkig heeft Eindhoven zulke grote persoonlijkheden als jullie. Club van goei volk.

 3. Avatar
  juli 06, 2024

  Eusje wordt echt niet aangenomen als vrijwilliger. Moet de leiding heel de dag naar dat negatieve gezever luisteren.

 4. Avatar
  juli 06, 2024

  Prima. Dan vooral niet doen he. Blijkbaar kun je zelf op alles afgeven maar als dat een keer op je eigen reacties gaat gebeuren ben je op je teentjes getrapt.

 5. Avatar
  juli 06, 2024

  Thx! Dat is ook goed. En dat had ik ook gelezen.
  Gelukkig dat nu weer aandacht komt voor de jeugdopleiding en dat ze prima mee kunnen.
  Wel heel en heel jammer dat er de afgelopen tientallen jaren niemand van de Eindhoven leiding dit eerder door had. Zitten slapen? Al heel veel goeie kansen gemist?
  Dan was Eindhoven nu misschien wel een heel aantrekkelijke jeugdopleiding in Nederland en Vlaanderen geweest.

  Jammer dat je mijn constructieve en dus opbouwende visie en mening, als onzin en afzeiken betitelt. Zo is het niet bedoelt.
  Ik had kunnen zeggen dat ik het allemaal wel prima vind zoals het gaat, en de afgelopen jaren is gegaan. Dan had ik zeker een schouderklopje hier van je verdiend. Want alleen als je de loftrompetten laat schallen, dan is het goed. Prima wat mij betreft. Ook goed. Wat jij wil.

  Toch vind ik zelf dat als er goeie voetballertjes uit Eindhoven naar de jeugdopleiding van NEC, Vitesse, Fortuna, Roda, Lommel of VVV gaan, dat wij als Eindhoven iets meer moeten doen.

  Wat ook speelt, volgens mij he, (dus geen afzeiken ;-), is dat de goeie voetballertjes al veel eerder gescout worden dan bij Eindhoven. Bij Eindhoven kan je toch pas bij de U12 aansluiten?
  Bij PSV, Lommel, VVV, Fortuna, Genk, Westerlo, gaat dat al veel en veel eerder. Dus die zijn dan al weg. Ik heb veel jongetjes al in zien stromen in de U9 van deze clubs.

  Over de scouting zijn wij het schijnbaar niet eens, als jij dat momenteel goed vind gaan. Dat mag toch ook? Ieder zijn mening.
  Als ik zie welke 12-jarige wel stage mogen lopen en welke helaas niet …… dan blijf ik bij mijn eigen mening. Dat deze niet verkeerd is, bewijst mijn gelijk na enkele jaren bij deze jongetjes. Ze vallen af, en stoppen soms helemaal me voetbal. De echte drive ontbreekt dan.

  Beste webmaster, ik zie alles als een geheel. De club, de selectie, het stadion, de jeugdopleiding, futsal, fanshop, en noem maar op. Je kan dat echt niet als allemaal als losse entiteiten zien. Alleen als je alle puzzle stukjes in elkaar laat passen kan er een instituut FC Eindhoven komen.
  Dan wordt je een aantrekkelijk bolwerk op voetbal gebied en aanverwante zaken.

  Wat betreft het vrijwilligers werk, daar zit zelf wel aan te denken. Kijken wat ik kan doen. Vandaar dat ik een hele tijd al aan Jan vroeg wat er te doen is. Ik zag zelf iets op de site staan van digitaliseren van het archief. En ook iets van Blauwwitte memories. Dat lijkt me wel leuk. En ook ben ik graag buiten bezig, dus iets rondom het stadion lijkt me ook leuk. Voordat ik ergens aan begin, wil ik er wel goed over nadenken.
  Jouw snering naar mij dat ik mij maar even op kantoor moet melden …………? Geen idee wat ik je misdaan heb?
  En ik MOET helemaal niets!
  En als er allemaal mensen rondlopen die reageren zoals jou, dan is dat niet de setting voor mij als vrijwilliger. Ik hou van een omgeving waarin iedereen zijn fatsoenlijke mening mag geven, zonder dat ie daarvoor terecht gewezen wordt. Dat probeer ik zelf tenminste ook te doen.

  In ieder geval is mijn gevoel om uit MIJZELF iets vrijwillig te gaan bijdragen aan mijn Eindhoven, door jouw opmerking, even op parkeerstand gezet.

 6. Avatar
  juli 06, 2024

  https://www.sportlicht.nl/top/2024v?sfnsn=wa

  Speciaal voor Eus. 13e van Nederland.

 7. Avatar
  juli 06, 2024

  Ik weet wel degelijk dat ze wel goed scouten in de jeugd. En je kunt nu eenmaal niet direct weten of iemand zich door gaat ontwikkelen. Dus als jongens bij PSV afvallen heeft de jeugdscouting het niet goed gezien? Wat een onzin Eus.

  En alles bij elkaar op sportpark Aalsterweg dat is inderdaad de wens en het plan. Als jij ergens de miljoenen weet te vinden om dat hele sportpark aan te pakken dan graag. De jeugdopleiding heeft enorm veel stappen gemaakt de laatste jaren, ook in budget. Erg jammer dat een buitenstaander dit dan zo benaderd. Maar tijd dat je in plaats van hier alles af te zeiken je maar is gaat melden op kantoor en aan gaat geven wat jij als vrijwilliger voor de club wil doen. Die kunnen we bij de club heel veel gebruiken.

 8. Avatar
  juli 06, 2024

  Voetballers zijn met 20 of 21 jaar geen talent meer (eeuwige talenten daargelaten). Dat ben je als je 16,17 of 18 jaar bent. Dan moet je als talent al bij het 1e team betrokken zijn. Reserve. ingevallen zijn, meetrainen of zelfs selectiespeler zijn.
  Als je op 20 of 21 jarige leeftijd het selectieteam niet hebt bereikt, dan ben je blijkbaar niet eerder als talent goed genoeg geweest voor het profvoetbal. Of je moet zo’n geweldige laatbloeier zijn. Dat is eerder uitzondering, zeldzaam.
  Goeie profvoetballers wachten niet tot 20 of 21 jaar zijn voordat ze eens mogen ruiken aan de selectie. En dat is ook normaal. Op 20 of 21 jarige leeftijd moet je er al staan. Als je dan nog op de jeugdopleiding zit, is het te laat voor profvoetbal. Helaas.

  Uit de opleiding gaan ongetwijfeld jongens naar PSV. Of naar Feijenoord of AJAX of Willem II. Of terug naar UNA. Andersom ook. Ook bij PSV danken ze de talenten die het niet gaan halen af. Zo gaat dat in de talentenjacht in het profvoetbal. Altijd al zo geweest.
  En ik weet dat er nu 3 jongens teruggaan naar hun vorige amateurvereniging. Zijn blijkbaar toch niet talent genoeg. Goed genoeg gescout door Eindhoven? Het antwoord is nee. Als ik soms hoor welke jongens stage mogen lopen bij Eindhoven, dan denk ik hoezo die? Die gaan het niet halen. Leuk kunnen voetballen is niet genoeg. Het moet in het koppie goed zitten. Al jong moet je die “drive” om te willen winnen laten zien.

  Misschien is het een optie om de jeugdopleiding veel aantrekkelijker te maken voor talenten uit de regio. Kijk naar PSV met de Herdgang. Prachtig jeugdcomplex. Alles op één plek. Ik ken jongens die helemaal van uit Utrecht en Amsterdam daar komen trainen. Die zitten hier overdag ook op het St. Joris en logeren hier in Eindhoven.
  Nu moeten de jongens van de jeugdopleiding van Eindhoven gaan trainen bij SV Tongelre? Terwijl er een groot sportpark aan de Aalsterweg ligt. Hou daar alles centraal. Interactie tussen de jeugdteams. En met de selectie. Dat is toch prachtig voor die jongens.
  Het lijkt mij dat als je inzet op de jeugdopleiding, dat je daar dan ook meer werk van moet maken. Met half werk kom je er dan niet. Je kan zeggen dat jet het nu goed vind gaan, ik zeg het kan altijd beter.
  Want waarom zou een goed talent voor Eindhoven kiezen? Wat heeft Eindhoven hem te bieden? De jeugd van tegenwoordig (en ook de ouders) kijken natuurlijk ook naar de “secundaire arbeidsvoorwaarden”. Hoe goed is het allemaal geregeld buiten het veld?

  Van uit mijn positivisme zou ik het geweldig vinden als Eindhoven volop inzet op de jeugdopleiding. En dan wel volwaardig en compleet. Aantrekkelijk zijn voor de jeugd. Misschien kan je de opzet van een nog betere jeugdopleiding zien als een investering in de toekomst. En misschien kan je voor een goeie jeugdopleiding wel sponsors meekrijgen die willen voorfinancieren. En dan later met de verkoop van talenten geleidelijk aan terugbetalen. Of zo iets. Ik word niet betaald om ideeën te verzinnen he 😉

  Dus Webmaster en Jur, ik hoop net als jullie op de parels uit de jeugdopleiding.

 9. Avatar
  juli 06, 2024

  Jur, Leenhouwers zou nu dan de stap moeten gaan maken. Is ook alweer paar jaar ouder dan de door mij genoemde spelers. (Juul is 20 of 21)

  Dat er jonge talenten voor veel geld naar PSV gaan kun je niet tegenhouden en ja er zijn deze zomer heel veel jongens afgevallen maar de spelers die ik hieronder heb genoemd zijn de spelers die opvallen en waar de kans van bestaat dat die gaan aanhaken. Als er elk jaar uit een lichting 2 jongens aanhaken dan doen we dat heel erg goed. En ja de huidige lichtingen zijn de 1e waarvan ik echt denk dat die de stap kunnen gaan maken van de jeugd naar de profs. Wel door rustig te brengen, meetrainen en uiteindelijk minuten te laten maken.

 10. Avatar
  juli 06, 2024

  De betrokkenheid van onze weefmeester doet deugd. Tom is een aanhanger van het positivisme en de jeugdopleiding zit in zijn hart. Met weinig financiële armslag ziet hij het belang ervan in. Enige relativering is op zijn plaats, want de stap naar de profs is een grote. Het merendeel van de talenten valt af. En als dan ook nog een aantal talenten naar de rood-witte vijand verhuizen, dan hopen we, dat er toch nog een paar parels in de oesters zijn blijven zitten. Kansen krijgen en nemen, we gaan het zien. Hopelijk zit er ook nog een goede spits op het vinkentouw. Hoe doet het aanvallende talent Juul Leenhouwers het?