Branco, terug in “Eindje”

Branco, terug in “Eindje”

Yessss, welkom thuis! Dat was toch wel het eerste dat door mijn hoofd ging toen ik het nieuws vernam over de terugkeer van Branco van den Boomen. De middenvelder, die in zijn eerste periode bij de club al enorm populair was, keert terug. Op social media laten de Eindhoven supporters duidelijk merken blij te zijn met dit nieuws. Nu alles definitief rond is en de handtekening onder het driejarig contract staat was het een mooi moment om even contact te zoeken met hem. Branco, die overigens ook contact bleef houden in zijn periode bij Heerenveen en Willem II, stond me direct te woord.

 

Branco. Allereerst, hoe voelt het om terug te zijn bij FC Eindhoven?

Ik ben blij om terug te zijn, het voelt vertrouwd aan!

 

Met wat voor gevoel kom jij terug nu je aan de eredivisie hebt geroken?

ik heb het afgelopen jaar een heel teleurstellend seizoen gehad! Daar wil ik nu absoluut revanche op nemen!

 

Ben je FC Eindhoven sinds je vertrek naar Heerenveen nog wel blijven volgen?

Ik heb FC Eimdhoven zeker gevolgd de afgelopen twee seizoenen. Het eerste jaar vond ik dat de ploeg goed stond en dat er een paar spelers echt uitblonken! Vorig jaar was een moeizaam en leerzaam jaar schat ik zo in voor FC Eindhoven. Aan ons nu de taak om de succesvolle jaren van daarvoor weer op te pakken!

 

De reacties op social media waren erg positief. Valt je dit op? Hoe ervaar je dit? En zie je dit als een bepaalde druk?

Tuurlijk valt dit mij op! En dat doet me heel erg goed. Het geeft extra energie om aan het seizoen te beginnen en natuurlijk brengt het ook een bepaalde druk met zich mee. De mensen verwachten deze keer nog meer van mij. Maar dat is geen probleem. Dat verwacht ik van mezelf ook. Dus die druk leg ik mezelf ook al op.

 

Wat zijn je doelstellingen voor het komende seizoen?

Ik wil zo snel mogelijk weer terug in mijn goede vorm komen. Van daaruit wil ik belangrijk worden voor het team. En als team moeten we er voor gaan zorgen dat we in de top 8 van de Jupiler League gaan spelen, van daaruit kunnen we weer omhoog gaan kijken.

 

Ik kan begrijpen dat er meerdere clubs interesse hadden, was dit zo? En waarom dan toch de keuze gemaakt voor FC Eindhoven?

Er was inderdaad meer interesse. Maar ik ben een gevoelsmens en ben op mijn gevoel af gegaan. Daarom heb ik besloten om terug te keren bij FC Eindhoven.

 

Wil je afsluitend nog iets zeggen tegen de supporters?

We gaan er samen een heel mooi seizoen van maken dit jaar, ik verwacht er veel van!

 

Ik sluit me volledig aan bij de laatste opmerking van Branco! Ben zelf enorm blij dat hij terug is en gezien alle reacties op social media ben ik niet de enige. Vanaf deze plek bedank ik Branco nogmaals voor het meewerken aan het interview.

<

2 Reactie(s)

  1. Avatar
    juni 28, 2017

    Leuk interview! Gaaf gedaan

  2. Avatar
    juni 28, 2017

    Topper ! Leuk interview