Column:  DE VRIJDAGAVOND WORDT NOG GEZELLIGER!

Column: DE VRIJDAGAVOND WORDT NOG GEZELLIGER!

De kerstboom is weer op zolder gezet en de goede voornemens hangen na anderhalve week al weer aan de wilgen. Zo gaat het ieder jaar in de eerste weken van januari. Normaal zouden we nog een week of twee ´vrij´ hebben, maar gelukkig gaat het circus weer beginnen. En hoe!

Na enkele weken vrijaf betreden we eindelijk weer de tribunes van het Jan Louwers Stadion. Lekker op vrijdagavond. Biertje erbij en samen met vrienden ouwehoeren over voetbal. Gewoon zoals altijd. Echter, het zal anders zijn. Het zal wennen worden. Het zal nooit meer hetzelfde zijn. Nee, een bezoekje aan het Jan Louwers Stadion zal voor veel supporters NOG leuker worden!

Vrijdag 12 januari 2018 is weer een mijlpaal in de ontwikkeling van de club. Het nieuwe Supporterscafé wordt op deze avond officieel geopend. En het ziet er mooi uit!

Het mag gezegd worden en het is geen opschepperij, maar het Supporterscafé dat is gerealiseerd in ons eigen stadion is het ´Mooiste Supporterscafé van de Jupiler League`. Daar is geen twijfel over mogelijk. En dat allemaal dankzij een geweldige samenwerking tussen club en EindhoFAN. Alleen dat al is een uniek gegeven vandaag de dag. Daar waar clubs en supporters steeds vaker tegenover elkaar staan, staan wij gemoedelijk naast elkaar. Zoals het hoort.

Hulde voor de vrijwilligers die het café hebben opgeknapt. De timmermannen, de schilders, onze eigen Art-Designer en iedereen die ik vergeet, hulde.

Al weken leven we naar deze vrijdagavond toe. Op internet, via de bekende kanalen werden we op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen. Zelfs de regionale media vonden het de moeite waard om een bezoek te brengen aan het nieuwe home.
Rij je op een doodgewone woensdagmorgen naar je werk, galmt ineens het clublied door de speakers. Nou ja, clublied. Dat is wellicht te veel eer voor het nieuwe lied. Persoonlijk vind ik dat je een clublied wel opnieuw mag inzingen, maar verander de tekst niet compleet. Het Wilhelmus wordt ook niet ‘gemoderniseerd’. Op dat gebied kijk ik met weemoed naar clubs die hun clublied koesteren. Ik weet dat ik nu menig supporter tegen het zere been schop, maar gelukkig schop ik niet hard. Goed, laten we van een klein iets geen grote halszaak maken. Terug naar het belangrijkste van deze week.
Rij je dus op die doodgewone morgen naar je werk, hoor je een verslag over ons Supporterscafé. Dat van ons, van de supporters van FC Eindhoven. Dan wil je maar één ding. Dat het als de sodemieter vrijdagavond is. Geweldig toch.

Normaal praat je in de winterstop over mogelijke transfers. Welke spelers komen en welke gaan eventueel. Deze winterstop ging het over een bar, een wandtekening, foto’s, noem maar op. Wellicht was voor deze ene keer voetbal wel bijzaak.

Nu het bijna weer gaat beginnen, is de drang naar de Aalsterweg extra aanwezig. Winnen we, dan gaat het dak er direct af. Verliezen we, ach dan, ja dan. Dan zal het ongetwijfeld ook een klein feestje worden.

Jong, oud, het maakt niet uit. Kom een kijkje nemen in het nieuwe Supporterscafé en ervaar hoe voetbalbeleving hoort te zijn

Vanaf hier zeg ik alvast “Proost”!

Tonnus

<

1 Reactie(s)

  1. Avatar
    januari 14, 2018

    Wat een mooi supporterscafe is het geworden zeg. Complimenten aan alle betrokkenen! Hopelijk krijgt het supportershome van de ‘rustige/ouwe garde’ ook een gezellige facelift. Het contrast is nu wel erg groot 😉