COLUMN: OOK IN ROERIGE TIJDEN KAN ER GOED NIEUWS ZIJN!

COLUMN: OOK IN ROERIGE TIJDEN KAN ER GOED NIEUWS ZIJN!

Het rommelt binnen onze FC. Tenminste als we blindelings de laatste berichten in de media gaan geloven. Als we zonder kennis van feiten, zonder gefundeerde onderbouwing en zonder hoor en wederhoor in polonaise achter de journalistieke weergave gaan hobbelen.

Oké, we kunnen niet om de cijfers heen. Inderdaad, er zijn de afgelopen jaren veel bestuurlijke wisselingen geweest. De vacature van voorzitter is zelfs boven gemiddeld vaak opnieuw ingevuld. Maar, is dat het gevolg van bestuurlijke chaos? Of van een “strijd tussen kampen?” Of hebben personen die onze club naar eer en geweten hebben bestuurd simpelweg een kans gekregen om elders een baan te krijgen die nog meer ambities met zich meebrengt?

En dan de rol van onze Technisch Adviseur. Wat gaat La Ling allemaal betekenen? Hij is hard. Hij is direct. Hij heeft een duidelijke mening. Allemaal weer geluiden die we horen.

Heel eerlijk? Het fijne weten we niet als supporter. Het is gissen, een mening vormen op basis van geluiden die we her en der horen. De mug doen vervangen in een olifant. Het roepen in de kantine, het “zeker weten”. Kortom, enkel de hoofdrolspelers zelf weten hoe de vork in de steel steekt. Wij, de supporters moeten ook niet alles willen weten.

Laten we eens positief gaan kijken naar het heden. Laten we eens met een goed gevoel onze bestuurlijke top in het daglicht stellen. Want, wat een mooi nieuws bereikte ons op 6 november. VDL, onze trotse hoofdsponsor heeft het contract verlengd! Welke club in de huidige Jupiler League kan bouwen op een hoofdsponsor die zo veel vertrouwen uitstraalt? Een sponsor die het ziet zitten in een voetbalclub? In onze ogen is dit ook het werk van de mensen die onze club besturen. Zij moeten immers zorgen dat het vertrouwen er is en dat dit wordt uitgestraald naar de buitenwereld. Zij moeten het vertrouwen winnen.

We gaan niet zeggen 1-1 maar na de negatieve berichten in de krant is dit een harde directe voor de criticasters onder ons. En een mooi punt voor onze club.

Wij incasseren dan maar direct de volgende aanval. Op het veld gaat het niet helemaal zoals we willen. Daar moeten de punten gepakt worden. De vorige trainer werd een jaar geleden al afgeserveerd door de achterban. Onze Wilfred niet. De huidige trainer is het schoolvoorbeeld van een trainer die werkt met een visie. Die verder kijkt dan de volgende wedstrijd. Een man die niet snel zenuwachtig wordt na een nederlaag. Hij vult de visie van de club – zoals wij het kunnen beoordelen – goed in. We spelen niet als een stel “kippen zonder kop”. Het elftal is een echt team, er zit een gedachte achter. En, met een elftal dat veel jonge jongens herbergt komt het geregeld voor dat het anders loopt dan gehoopt.

Hoe wordt de toekomst? Gaan de plannen van La Ling, of liever gezegd de adviezen van La Ling een stempel drukken op onze club? Wat ons betreft hoort Wilfred daar in ieder geval bij. Een stukje continuïteit op trainersgebied is goed. En samen met Maas, Verberne en Aerts zit dat wel goed.

Weet je, wij denken dat we middenin een fase zitten waar onze FC een nieuwe stap maakt naar volwassenheid. Jarenlang waren we het lelijke eendje. Daarna volgde een fase waarin de club uit het dal omhoog kroop. Vervolgens werd er op financieel en organisatorisch niveau gewerkt aan een solide club. En nu, nu staat onze club op de drempel van volwassenheid. Zie het als het leven. Van kleuter naar peuter is te doen. Maar van tiener naar volwassene is een hele grote stap die met horten en stoten, met vallen en opstaan en met de nodige tegenslagen en klappen wordt bereikt.

We mogen allemaal een mening hebben en we mogen allemaal de berichten en de geluiden die ons bereiken interpreteren zoals we willen. Wij zien de toekomst zonnig in. Geef deze nieuwe fase de tijd die het moet krijgen. En, de mensen die het moeten doen als het gaat om het bestuurlijke, die zijn capabel genoeg om hun taken uit te voeren. Iedereen doet waar hij of zij goed in is en doet de taken met de beste bedoelingen.

Daarom zijn wij supporter van FC Eindhoven. Wij zijn goed in het steunen van de ploeg. Wij zijn loyaal en houden van deze club!

Eindhoven1909

<

4 Reactie(s)

 1. Avatar
  november 08, 2017

  Mooi verhaal van trouwe supporters. Het verlengen van het sponsorcontract geeft de burger moed. De drie punten in Utrecht overigens ook. Mart is in topvorm en de verschillen in de jupiler league zijn klein. Aan de Aalsterweg zijn we nog niet verwend dit seizoen. Tijd om thuis eens de punten te pakken.

 2. Avatar
  november 07, 2017

  Eindhoven zal wezen Eindhoven zal zijn. Ik ben blij dat ik achter onze Blauwwitten sta.

 3. Avatar
  november 07, 2017

  Wat er geschreven wordt op de website is goed en sta ook echt achter onze jongens.
  Ik ben een van de vaste rolstoelsupporter van onze FCE

 4. Avatar
  november 07, 2017

  Wat een goed verhaal Webmaster, helemaal mee eens.