Column: Supporters of toeschouwers…

Column: Supporters of toeschouwers…

Veel toeschouwers, maar zijn dat ook veel supporters?

Vaak wordt er geroepen dat onze club geen toekomst heeft. Dat er geen leven aan de Aalsterweg mogelijk is. Er komen te weinig toeschouwers kijken, er zijn te veel lege plekken. Het stadion is te klein en ga zo maar door. Één punt van dit alles helemaal waar: “Er komen te weinig toeschouwers kijken”. Wij hebben namelijk geen toeschouwers. Wij hebben supporters! Mensen die er iedere thuiswedstrijd zijn. Of het nu competitievoetbal is of bekervoetbal. Het maakt niet uit. Onze supporters steunen de club.

Kijken we naar andere ploegen om ons heen dan zie je bij een thuiswedstrijd al gauw 30.000 toeschouwers vermeld staan. Maar, speelt men tegen een onbekende ploeg in Europa of moet men voor de beker voetballen tegen een lager geklasseerde ploeg, dan zitten er hooguit 7.000 – 10.000 man… Voor deze 7.000 – 10.000 man niets dan respect. Dat zijn de echte supporters, maar die overige 20.000 komen puur voor succes.  We doen er nog een vergelijking tegenaan. Kijk naar uitwedstrijden. Bij uitwedstrijden van FC Eindhoven wordt vaak de opmerking geplaatst dat er slechts tussen de 50-100 supporters meegaan. Maar, dit is echter wel tussen de 2% en 4% van de totale populatie die momenteel naar de thuiswedstrijden komt. Gaan we deze rekensom doorvoeren bij bijvoorbeeld onze buurman dan zouden er dus bij uitwedstrijden gemiddeld zo’n 1.000 man mee moeten gaan. Jammer, maar dat gaat niet lukken. Ook daar is het aantal meereizende supporters minimaal.

Kortom, ook al komen er aan de Aalsterweg gemiddeld 2.500 supporters en gaan er gemiddeld 50-75 man mee naar uitwedstrijden, dan lijkt dit wellicht voor de buitenwereld weinig, maar in feite heb je meer aan een kleine vaste groep dan aan een grote groep mensen die komen kijken omdat succes bijna verzekerd is.
Dus FC Eindhoven supporters: We moeten vooral trots zijn op onze clubliefde, ons blauwwit bloed en onze verbondenheid met onze club!

Tonnus

<

Geen berichten

Er heeft niemand een bericht geplaatst.