De voorbereiding: Onrustig of juist niet?

De voorbereiding: Onrustig of juist niet?

Het nieuwe seizoen is alweer begonnen, althans de voorbereiding ervan is in volle gang. Dat de voorbereiding voor clubs en supporters altijd een spannende tijd is is een duidelijk gegeven. Toch zal dit gevoel meer leven bij de supporters dan bij de clubs zelf, zij weten immers niet wat er achter de schermen allemaal speelt. Op onze website, maar ook op andere social media, lezen wij natuurlijk de reacties en hebben we allemaal een mening over hoe het moet of hoe het gaat. Een aantal van deze punten hebben wij vervolgens voorgelegd aan algemeen manager Kees Lepelaars.

Voorzitter en bestuursleden die vertrekken en/of zijn vertrokken.

Wij lezen diverse reacties, en er worden al meningen gevormd, omtrent het terugtreden van de voorzitter en het vertrek van twee bestuursleden. Om te beginnen het nieuws rondom het terugtreden van voorzitter Chris Aelberts, wij vroegen het Kees. “Het nieuws omtrent het terugtreden van Chris Aelberts als voorzitter is duidelijk gecommuniceerd. Dat dit inderdaad geen ideale situatie is een feit maar gelukkig blijft hij wel enkele dossiers beheren en blijft hij sponsor en bovenal supporter van de club”.

Het vertrek van twee bestuursleden werd ook regelmatig benoemd. Ook dit hebben we Kees voorgelegd. “Bart Hunnekens (secretaris) en Tom Kuiper (penningmeester) hebben zo’n anderhalf jaar geleden reeds aangegeven dat zij na 5 jaar het bestuur zouden gaan verlaten na afloop van het seizoen ‘15/’16 en daar hebben we middels het verbeteren en professionaliseren van processen en protocollen binnen de organisatie de afgelopen jaren ook naar toe gewerkt. Er heeft een uitstekende overdracht plaatsgevonden en de positie van secretaris is in de persoon van Marc Burgers inmiddels ook weer uitstekend ingevuld. Datzelfde zal naar verwachting op korte termijn ook gebeuren mbt de positie van penningmeester. Volgens mij is dit ook gewoon een heel natuurlijk proces igv een vrijwilligersfunctie wat het bestuurslidmaatschap ook binnen FC Eindhoven is!?”.

Vertrekkende spelers en huidige selectie

De selectie is, denken wij, het deel waar wij als supporters ons vooral op moeten richten. In Nederland zeggen ze altijd dat er 16 Miljoen bondscoaches zijn. De afgelopen zomer hebben die bondscoaches vrijaf gehad aangezien het Nederlands Elftal even vergat deel te nemen aan het EK. Een deel van die bondscoaches lijkt zich nu wat extra te richten op de samenstelling van de selectie van ons FC Eindhoven. Even zonder gekheid, het is duidelijk dat onze club gegroeid is op alle fronten. De club heeft een begroting die ten opzichte van 8 jaar terug bijna een miljoen hoger ligt. Er komen meer supporters, de businessclub is enorm gegroeid en ook het verwachtingspatroon onder de supporters is enorm toegenomen. Dat merken we overal, maar nu ook op social media. De verrichtingen worden weer op de voet gevolgd en het samenstellen van de selectie word door supporters grondig geanalyseerd. Door het succes van de laatste jaren merk je ook dat er aan spelers en staf getrokken word. Eerder al werden trainers Faber en de Jong weggehaald, werd Branco van de Boomen voor een recordsom verkocht en afgelopen winter vertrok Hans Smulders naar NAC om daar zijn bouwstenen te gaan gebruiken. Nieuwkomer Harm van Veldhoven kwam als zijn vervanger en heeft de (zware) taak om zijn voorganger, die jarenlang zijn eigen visie mocht gebruiken, te doen vergeten. Dat, en het feit dat er een nieuwe trainer is aangesteld, spreken voor zich dat er zaken anders zullen gaan als daarvoor. Kritisch mogen (en moeten) we als supporters zijn. Maar laten we vooral even afwachten hoe we er straks na de competitiestart voor staan. De selectie is nog niet rond. Er zijn al spelers bijgekomen en er zijn ook diverse spelers vertrokken. De komende weken zullen er zeker nog (offensieve) versterkingen worden gepresenteerd. Toch bestaat de huidige selectie op dit moment al uit 17 contractspelers. Ook omtrent dit onderwerp hebben we Kees naar een reactie gevraagd. “Het is duidelijk dat we met nieuwe personen in de organisatie (een nieuwe technisch manager & een nieuwe hoofdtrainer) ook een ietwat andere sportieve koers varen dan voorgaande jaren. Zonder dat er sprake is van een rigoureuze koersverandering, want wat goed was moet ook goed blijven, hebben zij logischerwijs ook weer ietwat andere invalshoeken, uitgangspunten en werkwijze. Daarnaast is het zogenaamde ‘doorselecteren’ van de selectie ook weer een heel logisch en verklaarbaar proces wat volgens mij past bij de doorontwikkeling van een club!? Ik/wij hebben er alle vertrouwen in dat onze technische staf & – manager wat dat betreft de komende weken weer een goede basis zullen gaan leggen voor wederom een succesvol seizoen”.

Conclusie

Voor ons is deze uitleg op dit moment duidelijk en zorgt het ervoor dat wij gisteravond gewoon rustig hebben kunnen slapen. Met Kees is tevens de afspraak gemaakt om na de competitiestart, samen met Harm, eens goed te gaan zitten en wat dieper op bepaalde zaken in te gaan. Nu is dat niet het juiste moment omdat dat mogelijk nog bepaalde zaken of processen zouden beïnvloeden die niet in het voordeel van de club zijn. Duidelijk is dat de huidige selectie nog een offensieve kwaliteitsimpuls gaat krijgen en dat er binnen de club duidelijk is welke kant men op wil.

Dus supporters, blijf al het nieuws en de oefenwedstrijden (kritisch doch positief) volgen, de betrokkenheid van eenieder is top! Samen gaan we dan weer voor een succesvol seizoen, succes kan namelijk best gaan wennen, maar gaat ons natuurlijk nooit vervelen!

Webmaster www.eindhoven1909.nl

<

8 Reactie(s)

 1. Avatar
  juli 07, 2016

  Vertrouwen was en is er dat we wanneer het team compleet is, een competitief team hebben dat weer mee zal doen voor de bovenste plaatsen. Daar waar de teams staan die samen uit gaan maken wie er promoveren.

  Goed dat de club heeft besloten op deze manier het een en ander uit te leggen, ook in deze drukke tijden is het belangrijk afentoe je fans te informeren. Behalve de krant of de eigen website, is het ook niet onverstandig om dat via deze levendige website te doen. Wellicht kan de club in de toekomst vaker gebruik maken van deze website (een website van en voor fans van FCE) om met clubnieuws te komen.

 2. Avatar
  juli 07, 2016

  Goed om te lezen en dat er duidelijkheid is. Denk dat de club er goed aan heeft gedaan om te reageren naar de vragen van supporters toe.

  Hulde aan de verantwoordelijke!

 3. Avatar
  juli 06, 2016

  Dank webmaster, weer top!

 4. Avatar
  juli 06, 2016

  Duidelijk!

 5. Avatar
  juli 06, 2016

  Spelers (en trainers / bestuurders) komen en gaan, maar de FCE blijft altijd bestaan!

  Goed stuk, fijn dat het nu duidelijk is.

 6. Avatar
  juli 06, 2016

  Goed om een teken van leven te bespeuren bij de club. Met al die ontbonden contracten, transfergeruchten en stakende spelers, maak je je als supporter toch wel eens zorgen… Feit blijft dat het altijd even afwachten is wie er definitief weg gaat, blijft of wordt aangetrokken.

 7. Avatar
  juli 06, 2016

  Goed stuk, duidelijk! We gaan er weer voor!

 8. Avatar
  juli 06, 2016

  Goed en helder verhaal. Wij wachten rustig af en vertrouwen erop dat we weer een mooi seizoen tegemoet gaan.