Dramatische 1e helft basis voor nederlaag

FC Eindhoven heeft zichzelf ernstig tekort gedaan in Sittard. Mede door een dramatische 1e helft was het Fortuna dat met 3-2 een verdiende zege behaalde.

In een akelig leeg stadion, slechts 2.010 toeschouwers (wat een zonde toch voor een club met, in mijn ogen, enorm veel potentie en trouwe achterban) kwamen op de wedstrijd af, was het Fortuna Sittard dat vanaf minuut 1 liet zien over de wil om te winnen te beschikken. De ploeg voetbalde zeker niet goed maar toonde wel vechtlust, passie en leek goed ingesteld op de omstandigheden. Ons eigen FC Eindhoven was onherkenbaar. De ploeg kon nog geen combinatie op de mat leggen en creëerde in de gehele 1e helft amper een uitgespeelde mogelijkheid. Puur afgebluft op inzet, passie en de wil om te winnen. Fortuna leidde dan ook verdiend met 2-0.

Donderspeech in de rust

Na rust een heel ander FC Eindhoven. Het leek duidelijk dat JP de Jong de mening van het met 76 supporters gevulde uitvak deelde (er werd gescandeerd “voetballen, voetballen”), ineens was daar wel de strijd, het winnen van de tweede bal, voetballend de tegenstander terugdringen. Yoann de Boer scoorde weer eens een doelpunt voor FC Eindhoven, al zal hij deze met wat minder gejuich hebben begroet. Ondanks dat Eindhoven de betere ploeg was geworden kreeg Fortuna vanuit de counter nog de beste mogelijkheden. Doordat de beslissing uitbleef en Eindhoven alles of niets was gaan spelen (drie centrumspitsen in de ploeg!) kwam in de blessuretijd dan alsnog de gelijkmaker. Makiavala tikte de bal binnen na goed terugleggen van “Maradonny”. Eindhoven leek geen genoegen te nemen met een punt en ging nogmaals voor een doelpunt. Het “alles of niets” offensief werd een niets. De counter die daarop volgde zorgde voor een domper… Fortuna won zodoende met 3-2. Op basis van de 1e helft verdiend. FC Eindhoven zal vooral naar zichzelf moeten kijken, want deze valt onder de categorie onnodig puntverlies.

Laatste wedstrijd voor de winterstop

Aanstaande vrijdag speelt Eindhoven de laatste wedstrijd voor de winterstop thuis tegen Telstar. Mooi moment voor onze jongens om zich te revancheren. Wij hopen iedereen nogmaals te zien in het Jan Louwers Stadion om samen onze jongens te steunen en te bedanken voor deze geweldige 1e seizoenshelft!